MODTAG GODE TILBUD OG NYHEDER

Tør du udleve drømmen?

Tilmeld dig her, hvis du ønsker at blive inspireret og fristet med tilbud på rejser til Grønland.

Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Diskoøen, isbjerge og Eqi Gletsjer

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

03.07.2019

Hjemkomst:

11.07.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

07.07.2019

Hjemkomst:

15.07.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

16.07.2019

Hjemkomst:

24.07.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

25.07.2019

Hjemkomst:

02.08.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

30.07.2019

Hjemkomst:

07.08.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

08.08.2019

Hjemkomst:

16.08.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

13.08.2019

Hjemkomst:

21.08.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

20.08.2019

Hjemkomst:

28.08.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

27.08.2019

Hjemkomst:

04.09.2019
 
FRA DKK 24.970 ,-

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

Diskoøen, isbjerge & Eqi Gletsjer

Ref. IGIE

Vandretur til Indlandsisen fra Glacier Lodge Eqi

Den kælvende gletsjer, Eqi

Vandretur i Eqi-området

Cafe/restaurant lige ud til Isfjorden

Bogstaveligt talt lige ud til Ilulissat Isfjord

9 DAGE / 8 NÆTTER :
En rundrejse, hvor is er overskriften. Begyndende med smukke Qeqertarsuaq (Disko-øen) - det eneste sted i Grønland, hvor det er muligt at køre på hundeslæde om sommeren. Du kommer til at se alle former for is på denne rejse. Glacier Lodge Eqi er en unik og svært tilgængelig destination (ofte udsolgt) i Grønland. Hyttesamfundet har en beliggenhed med ansigt ud til en kælvende gletsjer — blot 80km og 3-5 timers sejlads nord for Ilulissat.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1, søndag: København — Aasiaat via Kangerlussuaq

Det tager ca. 4t20min at flyve fra København til Kangerlussuaq. Kangerlussuaq er stadig hovedlufthavnen i Grønland. Når først flyet fra København er landet, er der gang i den lille lufthavn. Og når det store fly igen afgår til København, er der pludselig tomt og stille.
I Kangerlussuaq skifter du til et mindre fly, der tager dig til Aasiaat. I Aasiaat skal du bo på det gode Sømandshjem, som har adresse få meter fra havnen. Sømandshjemmet er stort i Grønlandske forhold.
Byen er en uddannelsesby og det primære erhverv er fiskeri. Men udover det, er erhvervslivet godt i live i Aasiaat.
Kunstneren Per Kirkeby boede i en årrække i Aasiaat og inden han rejste hjem igen, forærede han byen 24 malerier, som i dag hænger i forsamlingshuset.
-/F/
Dag 2, mandag: Aasiaat — Qeqertarsuaq

Tidlig afgang med Disko Line til Qeqertarsuaq. Med en hurtiggående Targa krydser du Diskobugten. Allerede 1½ timer senere, er skibet fremme i Qeqertarsuaq. Her bliver du indkvarteret på Hotel Disko.
Qeqertarsuaq er efter vores mening et af Grønlands smukkeste steder. Det er ikke til at beskrive. Det er en følelse. Her er bare så smukt. Det er der også andre steder i Grønland, men i Qeqertarsuaq er det på en speciel og nærmest surrealistisk måde. Derudover er folk så søde og rare i byen.
Qeqertarsuaq betyder "stor ø" og er på størrelse med Sjælland. Der er kun denne ene by og en lille bygd (Kangerluk). Resten er på én gang blid & rå og vældig imponerende smuk natur.
M/-/-
Dag 3, tirsdag: Qeqertarsuaq — mulighed for hundeslæde

Qeqertarsuaq er det eneste sted i Grønland, hvor man om sommeren kan komme til at køre hundeslæde. Baglandet, med sine ca. 1000 m høje fjelde, har gletsjere på toppen. Heldigvis er den ene gletsjer tilgængelig og til at køre på.

Dagen er på egen hånd og er du frisk på hundeslædeturen, vil vi til enhver tid anbefale den. Der er også andre udflugter og uanset hvilken udflugt du tager, kan vi garantere, at der er flot, smukt og ikke som andre steder i Grønland. Se udflugterne her

M/-/-
Tilkøbsmulighed - dag 3 : Hundeslædetur

Har du en drøm om at køre hundeslæde i Grønland og du gerne vil rejse derop om sommeren og opleve midnatssol m.m.? Så kan du her få drømmen opfyldt. Det er og kan aldrig blive det samme som at køre hundeslæde om vinteren, men det er et godt alternativ, hvis man ikke har mulighed for at komme til Grønland om vinteren.

Gåtur til 900 meters højde, HUSK VANDRESTØVLER, ikke vandresko, men støvler:
Der er ikke nogen vej, men en god vandretur op. Nogle af passagerne skal du nærmest ned og kravle, men det er få steder. Men det er vigtigt at pointere her, at vandreturen derop er hård. Skala 1-6, ligger denne her på omkring 3-4, hvor 1 er en byrundtur og 6 er en hård bjergbestigning. Turen undervejs er vanvittig smuk. Det er én af de smukkeste vandreture i Grønland. Opturen tager typisk 2½-4 timer.

Når først man er nået op, er det bare at nyde det. Men turen går jo ned igen og det kan godt være hårdt, hvis ikke man er i træning. Har man dårlig ryg, knæ eller hofte, skal man virkelig mærke efter og tænke over, om man skal på denne tur eller ikke. Det er selvfølgelig på eget ansvar, men guiden vil være behjælpelig og sørge for at alle når sikkert frem og hjem igen.

Guidet heldagstur — inkl. hundeslædekørsel
Turen starter kl. 09:00 om morgenen, hvor der gives briefing før start. Turen går gennem byen mod Uunartuarsuk (Lyngmarksbugten), hvor opturen til Uunartuarsuup Sermia (Lyngmarksbræen) starter. Guiden viser vej og sørger for at alle kommer sikkert op. Ved ankomst til hytten ved isbræen serveres der frokost. I løbet af eftermiddagen afvikles hudeslædeturene, der har varighed af ca. 1 — 1½ time. Efter aftensmaden, som består af grønlandsk proviant, viser guiden vejen ned fra gletsjeren igen.
Varighed: 10 — 12 timer, start kl. 09:00
Sæson: Ca. 10. juni — 15. august
Deltagere: Min. 1 person
Pris: DKK 1.585,-

Man kan også selv gå derop, hvis man er en habil vandrer:
Pris: DKK 985,- for hundeslædetur (uden guidet vandretur)

OBS! Vejret er som mange andre steder i Grønland, altafgørende. Det er guiden og udflugtsudbyderne der beslutter om turen kan gennemføres eller ikke.
Dag 4, onsdag: Qeqertarsuaq-Ilulissat

Efter et par dage i (efter vores mening) paradis, går turen videre til isbjergenes hovedstad, Ilulissat. Her er også lækkert. Men på en anden måde. Ved ankomst i Ilulissat bliver du hentet af hotellets bus og kørt til dit hotel.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.
Der er mange spændende spisesteder i byen. Om man er til en burger, Thai-mad eller en lækker 3 retters menu, kan det fås i Ilulissat. Hotellerne har også hver deres specialiteter, så har man ikke lyst til at gå for langt, kan man vælge at spise på hotellets restaurant.
M/-/-
Dag 5, torsdag: Ilulissat — Glacier Lodge Eqi

Tidlig morgen sejles der til Glacier Lodge Eqi. Turen er beregnet til at tage 3-5 timer. Det issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. Det er en heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.
Tidlig eftermiddag lægger skibet til ved Glacier Lodge Eqi, sætter dig af og tager gæster med tilbage til Ilulissat. Du bliver indkvarteret i én af de gode hytter med smuk udsigt til den kælvende gletsjer.
Opholdet er "all inclusive", hvilket vil sige at morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. Der er ikke mulighed for at købe noget i en butik, men der kan selvfølgelig købes drikkevarer til maden, hvis man ønsker det.

M/F/A
Dag 6, fredag: Glacier Lodge Eqi

Egentlig er det nok bare at være i og omkring lodge-omådet. Men du har også mulighed for at komme op og gå på indlandsisen. Det er en meget flot og speciel oplevelse. Der hersker en helt særlig og ydmyg stemning, når du står og kigger på en stor flod eller brønd af smeltevand oppe på den grønlandske indlandsis.
M/F/A
Dag 7, lørdag: Eqi — Ilulissat

Den sidste morgen i Glacier Lodge Eqi. Vi foreslår, at du bruger formiddagen på at gå rundt og lidt op i terrænet og få et overblik over det syn, du lige om lidt skal sige farvel eller på gensyn til.
Kort efter frokost er der afgang tilbage mod Ilulissat. Det er sidste aften inden hjemrejse. Er man frisk på at tage ud at spise, er der flere restauranter og caféer at vælge imellem.

M/F/-
Dag 8, søndag: Ilulissat. Byrundtur og Sermermiut Vandring

Om formiddagen har vi sørget for en rolig guidet gåtur rundt i byen, hvor du får indblik i byen og dets historie og rytme.
Om eftermiddagen er der ligeledes arrangeret en vandretur til Sermermiut — med udsigt til isfjordsmundingen. Udsigten herfra er lige betagende, om man er der for 20’ende gang eller første gang.
M/-/-
Dag 9, mandag: Ilulissat — København via Kangerlussuaq

Dagen begyndes med morgenmad på hotellet og et sidste kig på Ilulissat og isfjorden for denne gang.
Hjemturen foregår med et mindre fly til Kangerlussuaq og videre til København. Husk at du kan købe toldfrit i Kangerlussuaq på din vej tilbage. Når du det ikke i Kangerlussuaq, er der et lille udvalg ombord i flyveren over Atlanten.
M/-/A
Takuss’ — vi ses!

Prisen inkluderer:

Fly København-Kangerlussuaq-Aasiaat / Ilulissat-Kangerlussuaq-København inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
1 nat på Sømandshjemmet, Aasiaat, inkl. morgenmad
2 nætter på Hotel Disko, Qeqertarsuaq
3 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
2 nætter på Glacier Lodge Eqi (standard hytte), v. 2 personer, inkl. helpension (start og slut med frokost)
Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
Sejlads: Aasiaat — Qeqertarsuaq — Ilulissat — Eqi - Ilulissat
Udflugter, Ilulissat: Byrundtur og Sermermiutvandring
Bidrag til rejsegarantifonden
Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke:

Måltider, udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
Rejse— og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg/hyttetillæg (kr. 6.400,-)

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.
OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker at forlænge? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
Gå til toppen og Book rejse