MODTAG GODE TILBUD OG NYHEDER

Tør du udleve drømmen?

Tilmeld dig her, hvis du ønsker at blive inspireret og fristet med tilbud på rejser til Grønland.

Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

Forår & Midnatssol i Grønland

Ref. IGFM
7 DAGE / 6 NÆTTER :

Denne tur tager dig til indlandsisen ved Polarcirklen i Kangerlussaq, hvor du kommer til at gå og stå på den grønlandske indlandsis. Bagefter flyves du op til midnatssolens rige i Diskobugten.

I Ilulissat står solen ikke op fra 29. november til 13. januar. Og fra januar bliver dagene lysere og længere for hver dag der går, indtil 19. maj, hvor solen ikke længere går ned. Der er midnatssol i Ilulissat og Diskobugten frem til 22. juli.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1, tirsdag: København — Kangerlussuaq

Du flyver med Air Greenland til Grønlands indfaldsport, Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord). Kangerlussuaq er egentlig "bare" en lufthavn og er af mange opfattet lige sådan. Men det er det ikke. Kangerlussuaq har en fantastisk natur, dyreliv og historie.
Her bor 600 mennesker og her er en skole, kirke, sygeplejestation, skole og fritidsordning, butik og masser af overnatningsmuligheder. Du skal de næste 2 nætter sove i charmerende Polar Lodge, blot 100 meter fra ankomsthallen.

Kangerlussuaq er grundlagt af amerikanerne under 2. verdenskrig og har været en militær base frem til 1992. I dag er det et lille samfund og ingen base længere. Man bruger dog stadig de bygninger/barakker, som amerikanerne byggede.
Om eftermiddagen har du mulighed for at tage på en tundrasafari, hvor du har mulighed for at se moskusoksen og rensdyret. De har gode levevilkår i og omkring Kangerlussuaq.

Der er også andre udflugtsmuligheder - se her


M/-/-
Dag 2, onsdag: Kangerlussuaq — indlandsistur

I dag er der arrangeret en guidet tur ind til indlandsisen. Der er indlandsis over hele kysten, men det er få steder, hvor man komme til at gå på isen. Det kan du her, på turen til "punkt 660", hvor turen derind tager dig igennem tundraer, dale og elve. Er du heldig, kan du måske se rensdyr og moskusokser.
Efter 1½ times køretur i den flotte og vilde natur, når bussen frem til kanten af indlandsisen. Her får du virkelig en fornemmelse af hvordan isen bliver tykkere (højere) ind mod midten af indlandsisen.

Efter en sådan oplevelse vil vi anbefale en middag ude i Roklubben, hvor du kan få en lækker menu eller grønlandsk buffet. Spørg personalet på Polar Lodge om bordbestilling og om der evt. er grønlandsk buffet den aften. Bordbestilling er nødvendig. Har du bestilt bord, er der arrangeret bustransport derud. Restauranten ligger nemlig nogle kilometer fra Kangerlussuaq, lige ud den til smukke sø Lake Ferguson.

M/-/-
Dag 3, torsdag: Kangerlussuaq — Ilulissat. Byrundtur

De fleste der tager til Grønland ønsker at se is og isbjerge. I dag flyver du tiI isbjergenes Hovedstad. Efter morgenmaden skal der tjekkes ud på lodgen og tjekkes ind hos Air Greenland til indenrigsflyvningen til Ilulissat. Flyveturen tager ca. 45 minutter og er det godt vejr, er udsigten virkelig god. Især de sidste 5 minutter hvor du flyver over Ilulissat Isfjord.

Ved ankomst bliver du hentet af hotellets bus og kørt til tjek ind på hotellet, hvor du skal være de næste 4 nætter.
Om eftermiddagen er der arrangeret en guidet byrundtur til fods. Her får du et godt indblik i hverdagslivet og byens opbygning. Historien byder på spændende fortællinger og det undgås nok ikke, at byens omdrejningspunkt er Ilulissat Isfjord.

M/-/-
Dag 4, fredag: Sermermiutvandring og isfjordssejlads

Som lovet er omdrejningspunktet Ilulissat Isfjord. Om dagen er der arrangeret en gåtur til isfjordsmundingen, som i dag er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Gåturen er en spektakulær oplevelse og du kommer nogle tusinde år tilbage i tiden, hvor personer fra den tid, ikke uden grund, har placeret sig på det smukke sted: Sermermiut. Gåturen er omkring 5 km og rimelig let.

Om aftenen er der arrangeret en aftensejlads. De isbjerge du tidligere så fra Sermermiut, skal du nu ud at sejle mellem. Blandt isbjergene er der nogle så store som hele fodboldbaner og 100 meter høje. Guiden fortæller mere om indlandsisen, gletsjere og de enorme isbjerge, der er strandet lige syd for Ilulissat. Er du interesseret i at tage gode billeder, er det taknemmeligt på denne udflugt. Godt med varmt tøj og opladet batteri til kameraet, kan du nemt fange de bedste billeder, du nogensinde har taget i dit liv. Midnatssolens effekt på farver, stemning og lys er helt fantastisk.

M/-/-
Dag 5-6, lørdag-søndag: Ilulissat på egen hånd

Foråret giver en helt speciel stemning. Solen har for alvor sit tag i den nordlige del af Grønland, børn leger ude til langt ud på aftenen og folk er generelt mere ude. Det kan være, du bare skal nyde stemningen og være i byen, tage på café, tage på kunstmuseum, museum eller i kirke søndag morgen.

Der er selvfølgelig også andre udflugter, du kan tage på. Du kan evt. tage på en sejltur til en bygd eller på en helikoptertur ind til Kangia Isbræ. Se udflugtsmuligheder i Ilulissat her

Er du i tvivl om, hvilke udflugter du gerne vil tage på, spørg os endelig. Vi har prøvet dem alle og kan vejlede dig.

M/-/-
Dag 7, mandag: Ilulissat — København (via Kangerlussuaq)

Fyldt med D-vitaminer og dejlige minder fra midnatssolens rige, er det nu tid til hjemrejse.
Fra Ilulissat med propelfly til Kangerlussuaq og videre derfra til København.

M/-/A

Takuss’ — vi ses!
Fakta om midnatssol

Nord for polarcirkel (66 grader nord) forekommer midnatssol om sommeren. Jo tættere på nordpolen, jo længere tid, går solen ikke ned. I Ilulissat (69 grader nord) er der midnatssol fra slut maj til slut juli. Eks.: 15apr sol op: 05.20 / sol ned 21.30. Der bliver ikke mørkt, da solen ikke går langt ned.
Prisen inkluderer:

Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
2 nætter på Polar Lodge, med fælles faciliteter og inkl. morgenmad**
4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
Udflugter Kangerlussuaq: Indlandsistur (Punkt 660)
Udflugter Ilulissat: Byrundtur, Sermermiutvandring og Isfjordssejlads
Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
Bidrag til rejsegarantifonden
Alle skatter og afgifter

** Vi har valgt Polar Lodge som indkvartering, da vi mener det er den hyggeligste og bedste indkvartering til denne rejse. Ønsker du værelse med eget bad & toilet (Hotel Kangerlussuaq), laver vi det gerne om for dig.
Prisen inkluderer ikke:

Måltider, udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
Rejse— og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg/hyttetillæg (kr. 2.450,-)

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.
OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker at forlænge? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
Gå til toppen og Book rejse