MODTAG GODE TILBUD OG NYHEDER

Tør du udleve drømmen?

Tilmeld dig her, hvis du ønsker at blive inspireret og fristet med tilbud på rejser til Grønland.

Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Pris DKK 20.970

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

IGMI180619 Sisimiut & Diskobugten

Ref. IGMI
19JUN - 30JUN : 12 DAGE/11 NÆTTER

Denne tur tager jer til indlandsisen ved Polarcirklen i Kangerlussaq, hvor I kommer til at gå og stå på den grønlandske indlandsis. Bagefter flyves I videre til Sisimiut og senere går rejsen op til midnatssolens rige i Diskobugten.

I Ilulissat står solen ikke op fra 29. november til 13. januar. Og fra januar bliver dagene lysere og længere for hver dag der går, indtil 19. maj, hvor solen ikke længere går ned. Der er midnatssol i Ilulissat og Diskobugten frem til 22. juli.
Printvenlig version
19JUN - 20JUN: Kangerlussuaq

I flyver med Air Greenland til Grønlands indfaldsport, Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord). I skal overnatte i charmerende Polar Lodge, blot 100 meter fra ankomsthallen.

Der er arrangeret en guidet tur ind til indlandsisen, punkt 660:
Vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve indlandsisen - en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.

Efter en sådan oplevelse vil vi anbefale en middag ude i Roklubben, hvor I kan få en lækker menu eller grønlandsk buffet. Spørg personalet på Polar Lodge om bordbestilling og om der evt. er grønlandsk buffet den aften. Bordbestilling er nødvendig. Har I bestilt bord, er der arrangeret bustransport derud. Restauranten ligger nemlig nogle kilometer fra Kangerlussuaq, lige ud den til smukke sø Lake Ferguson.
Polar Lodge, Kangerlussuaq

Polar Lodge - med Mt. Hassel i baggrunden - er et charmerende sted at bo. Det ligger blot 100 m fra lufthavnen og ligeledes med få minutters gang til supermarkedet. Det er et ideelt sted at bo for hurtigt at komme ud i naturen og er også velegnet til grupper og konferencer.

Antal værelser: 13 dobbeltværelser og 3 enkeltværelser (med fælles bad & toilet)
Morgenmad inkluderet: Ja
20JUN - 23JUN: Sisimiut

I Sisimiut har I 3 overnatninger på egen hånd ifølge aftale.

Den 23JUN kl. 21.00 sejler i videre til Aasiaat med skibet Sarfaq Ittuk (Arctic Umiaq Line). Ankomst 24JUN kl 08.00.

Sisimiut - Aasiaat
23 Jun 2018 21:00-
24 Jun 2018 08:00

Nat tæppe til liggepladsen kan afhentes i informationen ombord. DKK 150 - Tæppet kan tages med og benyttes til senere rejser, men kan ikke refunderes.
24JUN - 26JUN: Qassigianguit

Den 24JUN kl. 14.35 sejler I med Diskoline fra Aasiaat til Qassigianguit. Ankomst kl. 18.30.

Qasigiannguit "stedet med de spraglede sæler" — ligger flot placeret i den sydøstlige del af Diskobugten — godt 200 kilometer nord for Polarcirklen. Midnatssolen skinner her døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset — Aurora Borealis på nattehimlen. De arktiske rammer udgøres af et fantastisk fjeldlandskab mod øst ind mod Indlandsisen og mod vest ligger den mægtige Diskobugt.

Læs mere om Qasigiannguit her
Hotel Disko Bay, Qasigiannguit

Byens hotel ligger flot placeret med udsigt over Diskobugten lige ved indsejlingen til byen. Fra hotellets terrasse kan man se Diskoøens høje basaltfjelde mere end 100 km væk, og om sommeren er det ikke ualmindeligt at spotte både pukkelhvaler og finhvaler ganske tæt på, ligesom store grundstødte isbjerge ofte dominerer udsigten. Hotellet har 14 lyse værelser og egen restaurant, hvor menuerne har udgangspunkt i friske grønlandske råvarer. Personalet er alle lokale fastboende, der sætter en ære i, at gøre dit ferieophold til noget helt særligt.
26JUN - 27JUN: Ilimanaq

I sejler videre fra Qasigiannguit kl. 08.45 med ankomst til Ilimanaq kl. 09.25 og skal tilbringe 1 overnatning på Ilimanaq Lodge.

Her er forskellige udflugtsmuligheder. Trænger I til at vandre lidt og opleve mere natur eller måske tage til kaffemik hos en grønlandsk familie? Det er op til jer. Hytterne lægger også op til, at man bare kan sidde og fordybe sig i Grønlands smukke natur.

Læs mere om Ilimanaq her
Ilimanaq Lodge, Ilimanaq

Lodgen udgøres af 15 nye arkitekttegnede hytter, der alle ligger i bygdens nordlige udkant — helt ned til havet. Hytterne er veludstyrede og meget smagsfuldt indrettet. Fra hytterne og deres private terrasser, er der vid udsigt over Diskobugten med Diskoøens "skyline" som horisont i vest. Udsigten beriges til tider med isfjelde og hvaler. Alle hytter har eget bad & toilet, samt elektricitet og opvarmning leveret af solpaneler. I bygden er der en lille butik, samt restauranten, der er indrettet i et af de renoverede historiske huse. Her tryller de professionelle kokke med det de selv kalder "verdens bedste råvarer", hvoraf en betydelig del bliver indhandlet direkte af bygdens fangere & fiskere.
27JUN - 30JUN: Ilulissat

Kl. 10.00 er der afgang fra Ilimanaq til Ilulissat med ankomst kl. 10.50. I har her 3 overnatninger hos B&B Paa og Jannick.

28JUN: Dagstur til Eqip Sermia gletsjeren.
På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand. Bemærk: Sejlturens længde til og fra Glacier Lodge Eqi kan variere mellem 2 - 5 timer per vej afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet for bræen Eqip Sermia varer ca. 2 timer.

29JUN:
I dag er der arrangeret en vandretur til Sermermiut — med udsigt til isfjordsmundingen. Udsigten herfra er lige betagende, om man er der for 20’ende gang eller for første gang.

30JUN:
Eventyret er ved at være slut og turen går i dag hjem til Danmark. Tak for denne gang.

Læs mere om Ilulissat her
B&B Paa og Jannick - Ilulissat

I overnatter i dobbeltværelser hos Paa og Jannick. Der er tilhørende fælles rum og køkken. Der findes alt hvad I skal bruge i køkkenet til den daglige madlavning. Der er gratis kaffe og te. Der er ligeledes gratis wi-fi.
Prisen inkluderer:

Fly København-Kangerlussuaq-Sisimiut-Kangerlussuaq-Ilulissat inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
1 nat på Polar Lodge, Kangerlussuaq i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
2 nætter på Hotel Diskobay, Qasigiannguit i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
1 nat på Ilimanaq Lodge (hytte), v. 2 personer, inkl. morgenmad
3 nætter hso Paa og Jannick (Ilulissat) i delt dobbeltværelse.
Transport fra/til lufthavn/hotel/havn (Kangerlussuaq/Qasigiannguit/Ilulissat)
Sejlads AUL: Sisimiut-Aasiaat
Sejlads Diskoline: Aasiaat-Qasigiannguit-Ilimanaq-Ilulissat
Udflugt, Kangerlussuaq: Tur til indlandsisen, 5 timer.
Udflugter, Ilulissat: Sermermiutvandring og dagstur til Eqip Sermia gletsjeren
Bidrag til rejsegarantifonden
Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke:

Måltider, udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
Rejse— og afbestillingsforsikring