MODTAG GODE TILBUD OG NYHEDER

Tør du udleve drømmen?

Tilmeld dig her, hvis du ønsker at blive inspireret og fristet med tilbud på rejser til Grønland.

Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

Verdensarv & Varme kilder

Ref. IGVV
8 DAGE / 7 NÆTTER :
Grønland er ikke bare hundeslæde og isbjerge. Grønland er også landbrugskultur, vikingehistorie og m.m. Fællesnævneren for al dette er, at det hele er i Grønland og at det alt sammen er vanvittig smukt og kontrastrigt.

Der er 1073 specielt anerkendte "Verdensarvsliste-steder" i verden. Listen omfatter bl.a. steder som Great Barrier Reef, pyramiderne i Egypten og Stevns Klint. Nu er "Kujataa Greenland" (Sydgrønland) også optaget på denne fine liste. Det vil vi i denne tur fokusere på, sammen med noget så lækkert som at bade i varme kilder.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1, tirsdag: København — Narsarsuaq

Flyet til Narsarsuaq fra København tager lige under 5 timer. Indflyvningen er virkelig smuk. De turkisgrønne fjorde med de små hvide prikker står i kontrast til de brune fjelde og tunger af indlandsis. Klimaet er mildt og i Narsarsuaq kan der snildt være op til 20 grader på en sommerdag. Det føles dejligt varmt, for selv en europæer, da luftfugtigheden er meget lav i Grønland.
Du bliver indkvarteret på byens eneste hotel: Hotel Narsarsuaq. Hotellet har både cafeteria og restaurant og forskellige typer værelser.
Dag 2, onsdag: Narsarsuaq Gletsjer & Blomsterdalen

I dag er der arrangeret en dejlig tur ud i den arktiske natur. På denne tur får du ikke alene set den smukke grønlandske natur, men også lært lidt om gletsjere, blomster i arktisk natur og geologi. Turen er enormt malerisk og fotogen. Der findes utallige malerier og billeder fra netop Blomsterdalen/Narsarsuaq Gletsjer.
For enden af dalen er der en opstigning på 300 meter. Turen er ikke farlig, men giver sved på panden. Til gengæld belønnes du med den smukkeste udsigt til Narsarsuaq Gletsjer. Er man ikke til denne form for vandring, er det muligt at vælge en lidt lettere rute "højderyggen", som også har fine udsigtspunkter med kig til f.eks. gletsjeren og blomsterdalen. Turen til Narsarsuaq Gletsjer er en heldagstur, hvor turen op af højderyggen "kun" er beregnet til en halvdagstur. Der er således også tid til, at man kan gå på Narsarsuaq Museum og bagefter nyde en kop kaffe og fordybe sig i en god bog på Blue Ice Café.
Dag 3, torsdag: Narsarsuaq - Qaqortoq

I dag går turen til Qaqortoq, Sydgrønlands hovedstad. Sejlturen fra Narsarsuaq er beregnet til 1-2 timer, alt efter is og vejr. Fra naturskønne og afsidesliggende Narsarsuaq kommer du nu til en "storby", hvor der bl.a. er caféer, gymnasium og fodboldbaner. Byen har ca. 3.400 indbyggere og er uddannelsescentrum for hele Sydgrønland. Byen er én af de mest fotograferede byer i Grønland, pga. den iøjnefaldende kontrast mellem de grønne farver (græs og planter fra haver), fjeld og de mange forskellige farvede huse.
Du bliver indkvarteret på byens hotel, der er placeret i centrum med udsigt over Julianehåb Fjord og havn.
Hotellet er et rigtig fint et af slagsen, med hjertet dybt forankret i det lokale.
Dag 4, fredag: Uunartoq — de varme kilder

En dejlig og uforglemmelig heldagstur til Uunartoq-øen, hvor ’de varme kilder’ er. Området er et undervurderet stykke land, på moder jord. Forestil dig at sidde i 38 grader varmt vand og kigge på bjerge og drivende isfjelde. Ingen andre steder i verden findes denne mulighed.
Fra Qaqortoq tager det mellem 1-1½ time at sejle til Uunartoq. Turen derned er, som alle mulige andre sejlture i Grønland, ubeskrivelig smuk. Lige omkring en halv time før ankomst er der rigtig gode muligheder for at se hvaler. Vandet er dybt og er et fascinerende spisekammer for både marsvinet (mindre hval) og pukkelhvalen. Venligst bemærk, at sejlturen kan foregå i åben båd — en såkaldt RIB-båd.
Efter et ophold og en uforglemmelig dukkert i de varme kilder går det samme vej tilbage.
Dag 5, lørdag: Dag fri i Qaqortoq

Det er lørdag og folk har fri. Mange tager på weekend med deres båd og nogle tager en gåtur i fjeldet. Det er svært at blive inde, hvis vejret er til at være ude.
Er du til mere natur og har lyst til at bevæge kroppen lidt, kan du gå en dejlig tur rundt om Storesøen, byens vandsø. Rundt om søen er der ca. 8 km. Men inde fra byen og rundt om søen er gåturen omkring 11-12km. lang.
Ellers er byen dejlig bare at gå rundt i. Stemningen indsnuses godt på denne uformelle måde bare at bevæge sig rundt i byen på. Du kan sidde på en café og skrive postkort, snakke med den pensionerede mand, der sidder nede ved brættet og kigger på dagens fangst eller være med til en omgang bingo i byens forsamlingshus om aftenen. Det er op til dig og dit temperament.
Dag 6, søndag: Hvalsøe Kirkeruin (UNESCO verdensarv)

I dag er der arrangeret en bådtur ind til Hvalsøe Kirkeruin — et af de områder der er en del af Verdensarvslisten. Kirkeruinen er velbevaret og har en spændende historie. Den ligger kun en halv times sejlads fra Qaqortoq. På denne tur får du en indsigt i nordbohistorien og det bryllup, der fandt sted i 1408 og nu afdøde landstyreformand, Jonathan Motzfeldts bryllup i nyere tid (1992). Der er flere ruiner i området og de danner et klart billede af, hvordan man levede dengang. Hvalsøe Kirkeruin er den bedst bevarede af alle ruiner i Grønland.
Dag 7, mandag: Qaqortoq — Itilleq - Igaliku (UNESCO verdensarv)

Farvel eller på gensyn med Qaqortoq. Sejladsen til Itilleq på Tunulliarfik (Eriksfjord) er på omkring 1 til 1½ times sejlads. Båden lægger til i Itilleq, hvor du skal gå de sidste 4 km af Kongevejen til Igaliku bygd. Når du kommer til af denne vej, bliver du belønnet med den smukkeste udsigt ned over Igaliku, de grønne marker og det azurblå hav. Også Igaliku er en del af UNESCO’s verdensarv. Stedet, der i tidernes morgen var nordboernes bispesæde, er i dag en hyggelig fåreholderbygd med ca. 40 indbyggere og efterhånden en del sommerhuse. Her er gode muligheder for vandreture, om det er kortere eller længere ture der frister dig.
I Igaliku indkvarteres man enten i hytte med egne faciliteter eller på vandrehjem med fælles faciliteter. Der er kun 6 hytter med egne faciliteter. Du skal være her en enkelt nat.
Dag 8, tirsdag: Igaliku — Itilleq — Narsarsuaq - København

Efter morgenmad går du tilbage til Itilleq for at tage båden til Narsarsuaq. Fra Itilleq er der blot 1 times sejlads til Narsarsuaq, hvor flyet til København venter. Har du evt. lidt ventetid, så der er tid til at få skrevet de sidste postkort på Café Blue Ice.

Takuss’ — vi ses!
Prisen inkluderer:

Fly København — Narsarsuaq — København
2 nætter på Hotel Narsarsuaq i delt dobbeltværelse med eget bad & toilet
4 nætter på hotel i Qaqortoq i delt dobbeltværelse med eget bad & toilet
1 nat i hytte eller vandrehjem i Igaliku, inkl. morgenmad
Sejladser: Narsarsuaq-Qaqortoq-Igaliku (Itilleq)-Narsarsuaq
Udflugter i Narsarsuaq: Narsarsuaq Gletsjer og Blomsterdalen, inkl. frokost
Udflugter i Qaqortoq: De varme kilder & Hvalsø Kirkeruin
Morgenmad alle 7 dage
Bidrag til rejsegarantifonden
Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke:

Måltider, udover ovennævnte og måltider på atlantflyvningen
Andre udflugter, udover de nævnte i "prisen inkluderer"
Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
Rejse — og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg (kr. 3.500,- )

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.
OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker at forlænge? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
Gå til toppen og Book rejse