Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer

Camp Ice Cap, Ilulissat Isfjord (UNESCO), Ilimanaq Lodge og Glacier Lodge Eqi. Det ene sted er smukkere end det andet. Oplev en intens, uforglemmelig og smuk rejse i én.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Har du kun en uges ferie, er denne rejse helt perfekt, hvis du ønsker at opleve den flere millioner år gamle indlandsis. gletsjere, isfjorden og absolut unik overnatning.

Kun to steder i verden er der indlandsis: Arktis og Antarktis. Her i Arktis er det kun få steder, hvor det er muligt at gå på indlandsisen og - som på denne rejse - sove på den. Overnat i Camp Ice Cap ved Kangerlussuaq. Det er en speciel og meget smuk oplevelse at tilbringe natten i Camp Ice Cap ved Kangerlussuaq og vågne op til en verden af is!

I Diskobugten skal du opleve den smukke bygd Ilimanaq og her overnatte i den prisbelønnede Ilimanaq Lodge. Ved Glacier Lodge Eqi venter endnu en unik overnatning, denne gang ved den aktive gletsjerkant med den kælvende gletsjer Eqip Sermia og i isbjergenes by Ilulissat betages du af den smukke Ilulissat Isfjord, som fortjent kom på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2004.

Glæd dig til

 • Gå og sov på den 17 milllion km2 store og flere millioner år gamle indlandsis
 • Mulighed for at se moskusokser og rensdyr på vej til indlandsisen
 • Bo på den prisbelønnede Ilimanaq Lodge, med udsigt til Ilulissat Isfjord
 • Sejlads forbi Ilulissat Isfjord, UNESCO Verdensarv
 • Se den berømte Eqi Gletsjer og bo på Glacier Lodge Eqi
 • Bo på Hotel Icefiord med en beliggenhed lige ud til Ilulissat Isfjord
 • Oplev en god kombination af Kangerlussuaq og Diskobugten
 • Mulighed for at se hvaler blandt de enorme isbjerge
 • I juni og juli – se midnatssolen

Program

Dag 1. København - Kangerlussuaq – Indlandsistur
Umiddelbart efter ankomst til Kangerlussuaq køres du direkte med bus til Indlandsisen, hvor du skal overnatte.

Dag 2. Indlandsisen og Kangerlussuaq 
Udforskning af Grønlands indlandsis med en kyndig isguide. Sen eftermiddag er du tilbage i civilisationen.

Dag 3. Kangerlussuaq - Ilulissat
Morgen/formiddag med indenrigsfly til Ilulissat og indkvartering på Hotel Icefiord.

Dag 4. Ilulissat - Ilimanaq
Morgen/formiddag er der sejlads fra Ilulissat til Ilimanaq og indkvartering på Ilimanaq Lodge.

Dag 5. Ilimanaq – Ilulissat - Glacier Lodge Eqi
Tidlig morgen sejles du fra Ilimanaq til Ilulissat. Derefter videre med en anden båd til Eqi Gletsjer. Indkvartering i ødemarken på Glacier Lodge Eqi.

Dag 6. Glacier Lodge Eqi - Ilulissat
Formiddagen er fri i Eqi. Eftermiddagsafgang til Ilulissat, hvor du bliver indkvarteret på Hotel Icefiord.

Dag 7. Ilulissat
Dagen er til fri disposition i dejlige Ilulissat. Tag evt. ud til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord.

Dag 8. Ilulissat – Kangerlussuaq - København
Hjemrejsedag. Indenrigsfly Ilulissat-Kangerlussuaq og videre med Atlantmaskinen til København.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1. København - Kangerlussuaq – Indlandsistur

Morgenafgang fra Københavns Lufthavn, Kastrup. Efter 4½ times flyvning med god service og film, lander du i Grønlands hovedlufthavn, Kangerlussuaq.

I Kangerlussuaq møder du leverandøren til turens start: Indlandsisturen. Turen starter om eftermiddagen og det tager 1½-2 time at nå ind til kanten af den store grønlandske indlandsis. Her går du op på isen og fornemmer med det samme, hvor lille du er i forhold til naturens storhed. Nu starter et uforglemmeligt døgn, hvor du lærer ord som glaciologi, israndssø, steigeisen og døde bræer.

Overnatningen foregår i ekspeditionstelte og måltiderne indtages i fællesteltet.

M/-/A

Kangerlussuaq - tæt på indlandsisen

Tag ikke fejl af Kangerlussuaq - byen rummer meget mere end en lufthavn og en gammel base.

Dag 2. Indlandsisen og Kangerlussuaq

Efter en uforglemmelig nat på indlandsisen, indtages morgenmaden. Isguiden tager nu deltagerne med på en længere vandretur på indlandsisen og lærer fra sig om indlandsisen. Er vejret og isen til det, når vi hen til den smukke gletsjerkant, der hedder Russel Gletsjer. Frokosten indtages et sted på turen eller tilbage på campen. Om eftermiddagen kører vi tilbage til civilisationen og indkvarteres på den hyggelige Polar Lodge.

Vi anbefaler, at du bestiller bord i Roklubben, som er en restaurant midt ude i naturen ved Lake Ferguson. Maden er dejlig og stemningen endnu bedre. Der skal normalt bestilles bord og bussen derud kører på faste tidspunkter. Restauranten er ca. 5 km udenfor Kangerlussuaq.

M/F/-

Dag 3. Kangerlussuaq - Ilulissat

Efter morgenmaden går du den korte vej over til lufthavnsbygningen og tjekker ind for indenrigsflyvningen til Ilulissat. Flyveturen er som regel meget smuk – især de sidste 5-10 minutter, hvor du flyver henover Diskobugten og de enorme isbjerge. Mange tror ikke deres egne øjne. Isbjergene er tilmed typisk 9 gange så store under vandet. Velkommen til Ilulissat og Diskobugten.

I Ilulissat skal du bo på det skønne og perfekt beliggende Hotel Icefiord.

Isbjerge — gigantiske isbjerge er synonym med byen Ilulissat, som da også betyder "isfjelde" på grønlandsk. Byen ligger placeret ved fjordmundingen til Ilulissat Isfjord og har den mest fantastiske kulisse i form af kolossale isfjelde, der kontinuert kælves af den mest isproducerende gletsjer på den nordlige halvkugle. Kangia, som fjorden hedder på grønlandsk, kom fortjent på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2004, og siden er Ilulissat blevet et "must see" for næsten alle grønlandsrejsende - og det er der rigtig mange gode grunde til.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 4. Ilulissat - Ilimanaq

Efter morgenmaden er der afgang mod Ilimanaq. Efter en kort sejltur (1 times tid), befinder du dig nu syd for isfjordsmundingen i en bygd. Bygd er nok det, vi i Danmark ville kalde for landsby. En bygd i Grønland har typisk et indbyggertal på 30 til 600 sjæle. Alle bygder har som minimum skole, kirke, bygdehus (vask- og bademuligheder), bank/postkontor, sygeplejestation mm.

Ilimanaq har 53 indbyggere og er dermed én af de mindste bygder i Grønland.

Ilimanaq Lodge er HELT ny! Den blev færdig og først taget i brug i sommeren 2017 og består af 15 helt igennem fantastisk indrettede hytter, der ligger helt ud til vandet. Udsigten er spektakulær - ud til isbjerge, hvaler og store vidder. Glæd dig især til at sidde i én af de lækre sælskindsliggestole.

M/F/-

Ilimanaq

Ilimanaq er én af de smukkeste bygder i Grønland. Beliggende syd for Ilulissat Isfjord og med udsigt til Diskobugten er der en helt fantastisk udsigt, hvor der ofte er mulighed for at se hvaler.

Dag 5. Ilimanaq – Ilulissat - Glacier Lodge Eqi

Efter morgenmad er der afgang til Ilulissat. Her skifter du over til det fartøj, der sejler dig til Eqi – den kælvende gletsjer.
Fra Ilulissat sejles der forbi Oqaatsut - en meget smukt beliggende bygd nord for Ilulissat. Herfra går turen videre gennem Ataa Sund. Undervejs er der rigtig gode muligheder for at se hvaler og sæler. Når skibet når frem til Eqi Gletsjer, slukker kaptajnen for motoren. Foran den aktive gletsjer spiser du en god frokost, og kan nyde synet af den kælvende gletsjer.

M/F/A

Eqip Sermia – Eqi Gletsjer

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Dag 6. Glacier Lodge Eqi – Ilulissat

Morgenmad og frokost indtages i Glacier Lodge Eqi. Til dem der har lyst, er der efter morgenmaden mulighed for en smuk vandretur til morænen. Man vandrer via lagunen til bræfronten og indtager sin medbragte frokostsandwich fra Café Victor siddende i 1. parket på den gamle randmoræne med udsigt over bræen og bræfronten og med udsigt ned i de dybe isspalter. Efter frokost går turen tilbage til Glacier Lodge Eqi. Turen tager typisk ca. 4 timer fra Glacier Lodge Eqi og retur. Når du kommer retur, er der eftermiddagsafgang til Ilulissat omkring kl. 14. Ankomst til Ilulissat omkring kl. 19 og indkvartering igen på Hotel Icefiord.

Vil du ud at spise og opleve andet end hotellets gode restaurant, er der alt fra caféer til 4-stjernede restauranter.

M/F/-

Dag 7. Ilulissat

Dagen er til fri disposition og. Der er mange anbefalelsesværdige ting at foretage sig, men som minimum bør du tage ud til Sermermiut og kigge på  Ilulissat Isfjord, som helt fortjent blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 2004. Smukkere sted finder du næsten ikke.

Brug for idéer til udflugter? Læs mere her

M/-/-

Dag 8. Ilulissat – Kangerlussuaq - København

Ugen i Grønland er nu ved at være ovre. Dog har du bagagen fyldt med smukke billeder og minder og ikke mindst lært meget mere om Grønland og dets smukke, uspolerede natur.

Du flyver fra Ilulissat til Kangerlussuaq, skiftter og flyver nu videre med Air Greenlands Airbus videre over Atlanten. Ankomst København omkring kl. 20 lokal tid.

M/-/A

Takuss’ – vi ses.

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r inkl. skatter og afgifter
 • 1 nat på Indlandsisen i delt 2 pers. telt, guidet gåture på isen inkl. helpension under turen
 • 1 nat på Polar Lodge i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og fælles bad/toilet på gangen
 • 3 nætter på Hotel Icefiord i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, private faciliteter og transport ved ankomst / afrejse
 • Sejladser: Ilulissat-Ilimanaq-Ilulissat-Eqi-Ilulissat
 • 1 nat i Ilimanaq Lodge inkl. morgenmad
 • 1 nat på Glacier Lodge Eqi inkl. helpension
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider udover de nævnte
 • Udflugter – vi kan sagtens give rådgivning og forslag dertil
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse– og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 4.500 DKK. Dog ikke muligt ved Ilimanaq og Eqi

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader). Adgang til el kan dog ikke tilbydes under opholdet i Glacier Lodge Eqi, da el kun bliver produceret i kortere perioder i løbet af dagen, af en generator. Adgang til el er heller ikke muligt i Camp Ice Cap. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Indlandsis UNESCO verdensarv bygd og aktiv gletsjer - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet