Igaliku

Igaliku er et sandt smørhul for øjet og for sindet. Bygden er Grønlands ældste fåreavlerssted og var også Nordboernes bispesæde.

Igaliku er en historisk bygd i Sydgrønland, hvor der dyrkes landbrug/fårehold og ruinerne fra nordbotiden er velbevarede. Det har bl.a. medvirket til, at stedet er en del af den UNESCO Verdensarvsfredning, som Sydgrønland fik i 2017. Det ”sjove” er, at de velbevarede ruiner er få skridt fra bygdehotellet og dermed er tilgængelige for alle. Kombinationen af det, sammen med den azurblå-farve fra vandet og de grønne marker, gør bygden til én af de smukkeste i Grønland.

Det er forholdsvis nemt at komme hertil. Der er et havneanløb 4 km fra Igaliku, kaldet Itilleq. Her anløber alle passagerbåde og besøgende går de ca. 4 km ad ”Kongevejen”. Hvis det ønskes, kan bagagen bliver transporteret.

Det er en smuk tur og når man kommer op på toppen og ser Igaliku ”dernede”, holder man automatisk vejret, for det er et meget smukt syn.

Der bor ca. 30 indbyggere i bygden og om sommeren er bygdehotellet åbent for gæster, der uden tvivl kommer til at holde af dette pragtfulde sted.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men lyst flere måneder om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Udsigten til Qooroq fjorden fra Igaliku

Igaliku - grønne græsmarker og farverige huse