Ilimanaq - udflugter og ture...

Ilimanaq er én af de smukkeste bygder i Grønland. Beliggende syd for Ilulissat Isfjord og med udsigt til Diskobugten er der en helt fantastisk udsigt, hvor der ofte er mulighed for at se hvaler.

Bygderundvisning i Ilimanaq 

Ilimanaq betyder ”forventning” eller ”sandsynligvis” på grønlandsk, og på denne tur kan du forvente en masse fortællinger om fangerkulturen, som de lokale er væsentlige eksempler på stadig udgør en stor del af den grønlandske levemåde og dagligdag.

Varighed: Ca. 2 timer
Pris: DKK 250

"Kaffemik" - besøg en lokal familie

De lokale bygdeboere 'Ilimanarmiutterne' inviterer til kaffe og kage samt lidt smagsprøver på grønlandske råvarer, som familien selv har fanget.

Kaffemik er en lokal tradition, når familien har noget at fejre som f.eks. fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, hjemvendt familie eller venlige turisters ankomst. Vi bliver pænt taget imod og inviteret indenfor, for at høre forskellige historier fra familiens og forfædrenes oplevelser med livets strabadser og begivenheder.

Varighed: Ca. 2 timer
Pris: DKK 350

Vandretur til "Nordre Huse"

Vi mødes foran restauranten og snører vandreskoene, mens guiden fortæller om turens og dagens forløb. Vi har nogle gode timers vandring foran os og vil begynde med at gå op på bakketoppen nord for byen. Allerede her beriges vi med en storslået udsigt ud over terrænet, Diskobugten og Ilimanaqs farvede bygdehuse.

Vi kigger fremad mod isbjergene ved turens mål, og kan stort set udpege det meste af dagens vandre spor. Der går ikke længe, før guiden viser os de gamle hustomter fra Thule-kulturen, og pludselig står vi ved siden af én af de mange skjulte gravpladser, hvor der endnu ligger kranier og knoglestykker gemt mellem stenene.

Varighed: Ca. 6 timer
Pris: DKK 650

Ilimanaq Glacier Adventure - heldagsudflugt

En heldagstur til baglandet med flot sejlads, UTV (terræn-køretøj) gennem over fjeld og bakker, med de bedste udsigter til fjorde, enorme isbjerge, mennesketomme vidder og det er næsten 100% sikkert så øde, vi ikke møder andre mennesker på denne udflugt.
I bunden af Tasiusaqfjorden ”lander” vi på en bred tæt på en gletsjer, der er mulig at komme op og gå på.
Undervejs fortæller guiden om fangerkultur fra før i tiden og hvad man har fanget her i baglandet. Der er stadig masser af sæler, forskellige fugle, moskusokser og rensdyr. En fantastisk smuk udflugt.

Varighed: Ca. 8 timer

Pris: DKK 2.495
Inkluderer: Frokost, kaffe/te, engelsk/dansk-talende guide, afgang fra Ilimanaq, UTV-kørsel samt fjordsejlads til Saqqarliup Gletsjeren

Om Ilimanaq

Her er kun 53 indbyggere og en tur rundt i bygden er hurtigt overstået. Men naturen i baglandet er et dejligt område, og der lægges op til flotte vandreture langs kysten. Du kan også tage ind i Tasiusaq fjordsystemet, der ligger mellem Ilimanaq og Indlandsisen, hvor man kan komme op på en af de to "Døde bræer".

Sejladsen fra Ilulissat til Ilimanaq tager ca. 1 time (afhængig af ismængden foran fjorden) og er enestående i sig selv. Turen går forbi fjordmundingen af Kangia — Ilulissat Isfjord, og du passerer således tæt forbi de gigantiske isbjerge, som har gjort stedet verdensberømt og sikret det en fortjent plads på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Forslag til rejse ved Ilimanaq Lodge