Sarfaq Ittuk - Arctic Umiaq Line

Sejlads langs Grønlands vestkyst sammen med de lokale.

Skibet forbinder byer og bygder på ruten mellem Qaqortoq i syd og Uummannaq i nord. De daglige anløb er oftest et tilløbsstykke, hvor gamle venner og familie står og tager imod på kajen.  Turisterne vil opleve den varme og imødekommende befolkning.
 
Om sommeren kan der være mange passagerer ombord, men der er plads til, at du kan tænke store tanker inspireret af naturens kræfter. Skibet er bygget til at sejle i is, og den kompetente og servicemindede besætning har mange års erfaring i arktisk sejlads. 

M/S SARFAQ ITTUK blev bygget i 1992 og blev moderniseret og forlænget i vinteren 1999/2000. Hun har nu en længde på 73 meter og en bredde på 11 meter. Med en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Det Norske Veritas er klassificeret til sejlads i isfyldte farvande.

Skibets kapacitet er 237 passagerer med en besætning på 22 personer. 

Café Sarfaq

Mad og drikke er en vigtig del af den samlede rejseoplevelse.
Besætningen bestræber sig derfor på at sammensætte et indbydende sortiment sammensat af friske råvarer; f.eks. den gode rejemad eller dagens salat.

I Café Sarfaq finder du også et udvalg af kioskvarer, drikkevarer samt snacks.

Café Sarfaq har dagligt åbent fra 07:00 til 22:00
Morgenmad kl. 07.00 – 09.00
Frokost kl. 12.00 – 13.00
Aftensmad kl. 18.00 – 19.00 (lørdag kl. 17.00 – 18.00)

Hver aften tilbydes en kold forret, dagens varme hovedret og en lille dessert.

Nyt fra sæson 2024: Junior Suite ombord på Arctic Umiaq Line

Denne Junior Suite har et multifunktionelt kreativt design til længere rejser for parret, den forretningsrejsende eller den enkelte der ønsker premium komfort, en premium seng med topmadras, et stort TV der kan forbindes til smartphone, tablet eller bærbar computer via kabel samt andre suite faciliteter. Senge tilbydes som køje, dobbelt eller forskudte enkelte senge. Adgang til eget bad/toilet.

Junior suite

Bemærk Junior suites kan have forskellige konfiguration mht. placering af seng. Det kan være køjer. Men alle kahytter har eget bad toilet.

NYT fra sæson 2024: Iglo Suite

Skibets ene Igloo Suite er placeret på bagbord side, er dobbelt så stor som en Junior Suite. Igloo Suiten er designet til parrets flerdagesrejse, den forretningsrejsende eller den enkelte der søger premium komfort med plads, stort TV der kan forbindes til smartphone, tablet eller bærbar computer via kabel, mini-køleskab samt andre suite faciliteter. Igloo Suitens badeværelse er ca. dobbelt så stort sammenlignet med badeværelserne i andre kahytter.

Nyt fra sæson 2024: Liggeplads premium

AUL tilbyder i alt 14 premium-liggepladser i en privat og eksklusiv sektion. Denne afsondrede sektion har kun to indgangsdøre og er forbeholdt premium-liggepladsrejsende. I denne premium-sektion finder du alle de faciliteter, du har brug for til en afslappende rejse. Der er to veludstyrede badeværelser og to toiletter, der sikrer bekvemmelighed under dit ophold. Derudover har du adgang til dit eget tekøkken, der er fyldt med et udvalg af kaffe, te og forfriskende vand, så du kan nyde dine foretrukne drikkevarer i dit eget tempo. Premium sengetøj tilføjer en ekstra dimension af komfort, hvilket sikrer, at du vågner op frisk og veludhvilet. For at maksimere din privatlivets fred er der tunge gardiner omkring hver liggeplads, der skaber en hyggelig og fredfyldt oase, hvor du kan slappe af. Af de i alt 14 premium-liggepladser er tre områder udstyret med to premium-liggepladser hver, perfekte til par eller rejsende, der ønsker ekstra plads. Derudover er der to områder med fire premium-liggepladser, ideelle for familier eller større grupper. Der er et vindue ved hvert premium-liggepladsområde. 

Umiaq Kahyt ombord på Arctic Umiaq Line

Alle kahytter er udvendige kahytter og udstyret med eget bad og toilet. Kahytter kan købes som en, to, tre eller fire personers-kahytter. Der er elkedel til kaffe og the, kommode samt skærm til video og med mulighed for at se et udvalg af film. Der er håndklæder i kahytterne.

Liggeplads ombord på Arctic Umiaq Line Grønland

Liggeplads ombord på Arctic Umiaq Line

Liggepladser findes i køjeafsnit op til 8 personer. Der er fælles bad og toilet på gangen. Passagerer medbringer oftest egen sovepose, men det er muligt at købe et tæppe i forbindelse med køb af billet online. Liggepladser findes på dæk 1, 2 og 3. Den anviste liggeplads kan være uden vindue.

Rejser med ophold på Sarfaq Ittuk