Maniitsoq

Maniitsoq er en by mellem Nuuk og Sisimiut og indgangen til et af Grønlands mest spektakulære fjordsystemer.

Byen har mange trapper og små broer. Det er der selvfølgelig en grund til. Maniitsoq betyder ”det ujævne” og byens opbygning er lidt sjov og meget forskudt. Det i sig selv er meget charmerende.

Vi befinder os i den by, der er den nordligste by syd for polarcirklen, og dermed findes der ikke grønlandske slædehund her. Det ville også være vanskeligt at køre på hundeslæde, da der er åbent vand året rundt og Maniitsoq er beliggende på en ø.

Baglandet er fantastisk og her er et rigt dyreliv. Mange erhvervsfolk holder typisk 1-4 ugers ferie i området og tager på fangst (jagt) efter rensdyr og moskus i baglandet og får fryseren fyldt op for vinteren.

Udover de store pattedyr, er fiskeriet naturligvis hovederhvervet.

Turismen her i området er lidt anderledes i forhold til andre byer. Baglandets store, lange og dybe gletsjere gør det fantastisk at stå på heliski, altså flyve helikopter op på en top, hoppe ud af helikopteren og køre ned ad en total uberørt gletsjer eller fjeldside.

Udover heliski er der en del lokale, der tager på ferie ind i fjordene om sommeren, og nogen har sågar sommerhuse i de smukke fjorde med enorme bjerge.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men der er lyst døgnet rundt om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se nordlys, når det er mørkt