Qaanaaq

Det legendariske Thule distrikt hvor fangernes hverdag er ”true adventure”…

I det nordlige nord Grønland, ca. 1000 km nord for Diskobugten ligger byen Qaanaaq og de omkringliggende bygder, som den sidste civilisation inden Nordpolen. Fra Ilulissat flyves via Upernavik til Qaanaaq og undervejs passerer man Nuussuaq halvøen og Melville Bugten, samme rute som Polarhelten Knud Rasmussen gennemrejste på hundeslæde utallige gange. Heroppe i nord er fangerbegrebet stadig aktuelt, og byttedyrene er bl.a. hvalros, moskusokse, isbjørn og narhval fanget fra kajak.

Årstidernes kontrast er enorm. Fra sidst i oktober hersker polarmørket frem til medio februar, hvor lyset langsomt kommer igen. Efter en kort og hektisk forårsperiode står midnatssolen højt på himlen fra sidst i april til sidst i august. Om sommeren findes alkefuglen søkonge i millionvis i fuglefjeldene bag ved verdens nordligste bygd Siorapaluk, og narhvalerne yngler i Inglefield Bredning foran Qaanaaq.

Om vinteren er det hundeslædesæson, og fjord- og havisen åbner terrænet op for den rejsende. Siddende på en hundeslæde midt i den enorme og betagende natur, passerer landskabet forbi i form af fjeldsider, havis, isskruninger og måske indefrosne isfjelde, alt imens du indånder den reneste luft i verden. Overnatningerne foregår i bygder, slædetelt eller små fangsthytter.

Hundeslæde: Ja - absolut verdensklasse
Midnatssol om sommeren: Ja - fra sidst i april til sidst i august
Nordlys: Ja - fra september til begyndelsen af marts