Qasigiannguit - udflugter og ture...

I Qasigiannguit skinner midnatssolen døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen.

Qasigiannguit Museum

Museet er et meget interessant kulturhistorisk lokalmuseum for arkæologisk og historisk interesserede. Museet har til huse i et af Grønlands ældstbevarede træhuse fra 1734.

Vandreture

Der er mulighed for flotte vandreture til bl.a. Kangerluluk/Paradisbugten, Eqalunnguit/Strømstedet, samt den udfordrende tur til Qaqqarsuaq - Det høje fjeld (450 m.o.h.), hvorfra der er en uforglemmelig udsigt til Ilulissat Isfjord mod nord og mod øst et glimt af Indlandsisens kolossale iskappe.

Hvalsafari

Om sommeren trækker især pukkelhvaler og finhvaler (men også vågehvaler og blåhvaler) mod nord til Diskobugten, hvor de fråser i en overflod af føde bestående af lodder, blæksprutter, rejer m.m. Området ved Qasigiannguit er specielt kendt for sin store forekomst af havets giganter, og det er ikke usædvanligt, at man ser dem fouragere og springe helt ud af vandet.

Hundeslædekørsel

Området er ideelt til hundeslædekørsel, fordi terrænet er så varieret. Her kan man i vinterhalvåret køre blandt høje fjelde, på søer og ikke mindst på fjordis i det imponerende fjordområde Tasiusaq, hvor 2 brætunger når helt ned til fjorden. Der arrangeres ture fra få timers varighed til flerdagsture med overnatning i en bekvem og opvarmet hytte ude i vildmarken.

"Brættet"

Gå på opdagelse i byen og se f.eks. ”brættet”, hvor fangere og fiskere sælger dagens fangst.

Fuglesafari

Øgruppen Kitsissunnguit/Grønne Ejland i den sydøstlige del af Diskobugten er et sandt fugleparadis, ligesom hvaler og sæler også ofte ses i området. Her findes Grønlands største havternekoloni med flere tusinde ynglepar, og der er også mulighed for at se sjældnere arter som thorshane, odinshane, rosenmåge og vandrefalk, hvis du er heldig.

Moskussafari

Ved Orpissoq fjorden, ca. 30 km syd for Qasigiannguit, findes der en god bestand af moskusokser. Området er en del af området Naternaq (Lersletten), der udgør en hel særlig landsskabstype. Moskustyrene kan opnå en vægt på op til ca. 350 kg, og det er et imponerende skue at se disse dyr med det ”forhistoriske udseende” i det grønlandske fjeldlandskab.

Om Qasigiannguit

Qasigiannguit ”stedet med de spraglede sæler” – ligger flot placeret i den sydøstlige del af Diskobugten – godt 200 kilometer nord for Polarcirklen. Midnatssolen skinner her døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen. De arktiske rammer udgøres af et fantastisk fjeldlandskab mod øst ind mod Indlandsisen og mod vest ligger den mægtige Diskobugt. Vinterlandskabet udforskes fra hundeslæde og snescooter, og i sommerhalvåret vandres der i fjeldet og sejles i Diskobugten.

Det primære erhverv er stadig fangst og fiskeri, som det altid har været. På havet fanges hellefisk, torsk, krabber og rejer m.m. og i fjeldlandskaberne ind mod Indlandsisen findes rensdyr og moskusokser. Byens nyere historie begyndte ved grundlæggelsen i 1734 og navnet var ”Christianshåb”. Der bor ca. 1.200 mennesker og et større antal grønlandske slædehunde i Qasigiannguit i dag. Et ferieophold i Qasigiannguit giver den rejsende et unikt indblik i nutidens Grønland, med autentiske oplevelser indenfor såvel kultur som natur. Qasigiannguit er i den grad en levende by med skole, efterskole, Royal Greenland fabrik m.m. Man kan rejse til Qasigiannguit fra både Ilulissat og Aasiaat. 

Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Rundrejser m. besøg i Qasigiannguit