Qasigiannguit - udflugter og ture...

I Qasigiannguit skinner midnatssolen døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen.

Qasigiannguit byvandring m. guide

Tag med os på en ganske personlig tur igennem vores smukke by Qasigiannguit.
Vi begynder med en tur på det lokale museum, hvor du kan se den fantastiske samling af materiale om de tidligere inuit'er, mere end 4000 år gammelt.
Vi vandrer forbi heliporten, elforsyningen, hundepladser, byens skole, forsamlingshus og byens midte. Turen giver et godt indblik i livet i arktis og hvad der skal til for at få byen til at leve. På turen vil guiden fortælle om byens historie fra kolonitiden til nu. 

Pris: 280,- DKK pr. pers. - Varighed: 2 timer – Sværhedgrad: 1

Vandretur til Paradisbugten m. guide

En smuk vandretur til Kangerluluk, også kendt som Paradisbugten. På vejen kommer vi forbi de gamle ruiner fra de første huse fra kolonitiden samt Bings hule. Fra vandrestien er der en flot udsigt tilbage på byen med de farverige huse og Diskobugten i baggrunden. Vi vandrer helt ned til stranden i Paradisbugten og derefter retur til Qasigiannguit.

Medbring: Vand. 
Inkluderet: Kaffe og te

Pris 250 DKK pr. person - Minimum 3 personer. - Varighed: 3 timer - Sværhedsgrad: 2

Mød vores slædehunde

Mød vores slædehunde. Der fortælles om brugen af slædehunden, historisk og i dag. Overvær fodring af hundene. Efter fodring er der mulighed for at klappe udvalgte hunde. Hundespandet som vi  besøger er på mellem 30 og 40 hunde. Hundene bruges hovedsageligt til at køre med turister om vinteren. 

Praktisk info: Man bliver hurtigt beskidt på denne tur, så ifør dig det tøj du har med der kan klare lidt mudder. 

Pris 200 DKK pr. person - Minimum 4 personer -Tid: 1,5 hour - Sværhedsgrad: 1

Vandretur til vandfaldet m. guide

En smuk vandretur til vandfaldet i baglandet v. Qasigiannguit.

Vi vandrer langs søen Tasersuaq ud til strømstedet, hvor søen møder fjorden Eqalunnguit. Her krydser vi strømstedet og fortsætter vores vandretur til det flotte vandfald. 

Kaffe og te er inkluderet. 

Pris 350 dkk pr. person - Minimum 3 personer - Tid: 5 hours – Sværhedsgrad: 2-3

Qasigiannguit Museum

Museet er et meget interessant kulturhistorisk lokalmuseum for arkæologisk og historisk interesserede. Museet har til huse i et af Grønlands ældstbevarede træhuse fra 1734.

Hvalsafari

Om sommeren trækker især pukkelhvaler og finhvaler (men også vågehvaler og blåhvaler) mod nord til Diskobugten, hvor de fråser i en overflod af føde bestående af lodder, blæksprutter, rejer m.m. Området ved Qasigiannguit er specielt kendt for sin store forekomst af havets giganter, og det er ikke usædvanligt, at man ser dem fouragere og springe helt ud af vandet.

Hundeslædekørsel

Området er ideelt til hundeslædekørsel, fordi terrænet er så varieret. Her kan man i vinterhalvåret køre blandt høje fjelde, på søer og ikke mindst på fjordis i det imponerende fjordområde Tasiusaq, hvor 2 brætunger når helt ned til fjorden. Der arrangeres ture fra få timers varighed til flerdagsture med overnatning i en bekvem og opvarmet hytte ude i vildmarken.

"Brættet"

Gå på opdagelse i byen og se f.eks. ”brættet”, hvor fangere og fiskere sælger dagens fangst.

Moskussafari

Ved Orpissoq fjorden, ca. 30 km syd for Qasigiannguit, findes der en god bestand af moskusokser. Området er en del af området Naternaq (Lersletten), der udgør en hel særlig landsskabstype. Moskustyrene kan opnå en vægt på op til ca. 350 kg, og det er et imponerende skue at se disse dyr med det ”forhistoriske udseende” i det grønlandske fjeldlandskab.

Om Qasigiannguit

Qasigiannguit ”stedet med de spraglede sæler” – ligger flot placeret i den sydøstlige del af Diskobugten – godt 200 kilometer nord for Polarcirklen. Midnatssolen skinner her døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen. De arktiske rammer udgøres af et fantastisk fjeldlandskab mod øst ind mod Indlandsisen og mod vest ligger den mægtige Diskobugt. Vinterlandskabet udforskes fra hundeslæde og snescooter, og i sommerhalvåret vandres der i fjeldet og sejles i Diskobugten.

Det primære erhverv er stadig fangst og fiskeri, som det altid har været. På havet fanges hellefisk, torsk, krabber og rejer m.m. og i fjeldlandskaberne ind mod Indlandsisen findes rensdyr og moskusokser. Byens nyere historie begyndte ved grundlæggelsen i 1734 og navnet var ”Christianshåb”. Der bor ca. 1.200 mennesker og et større antal grønlandske slædehunde i Qasigiannguit i dag. Et ferieophold i Qasigiannguit giver den rejsende et unikt indblik i nutidens Grønland, med autentiske oplevelser indenfor såvel kultur som natur. Qasigiannguit er i den grad en levende by med skole, efterskole, Royal Greenland fabrik m.m. Man kan rejse til Qasigiannguit fra både Ilulissat og Aasiaat. 

Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Rundrejser m. besøg i Qasigiannguit