Smagen af Grønland

I Grønland findes de mest fantastiske råvarer; kvaliteten af fisk og skaldyr bliver bare ikke bedre!

Den langsomme vækst i det kolde hav og klimaet i almindelighed er med til at give en usædvanlig god og ren smag til havets skatkammer af mad. Over de forskellige sæsoner spænder det vidt, hvad havet byder på. I starten af sommeren bugner det af smagfulde stenbiderrogn. Senere trækker fjeldørrederne ind i fjordene, hvor de lokale tager ind og camperer for at fange og konservere dem ved at koldryge dem med lyng ude fra fjeldet - en delikatesse uden lige.

Fra landjorden er moskus og rensdyr det, som bliver brugt mest i det grønlandske køkken. Begge har sin helt egen og karakteristiske smag, som kommer af at dyrene går frit ude i fjeldet og spiser vilde urter og planter. Kødet bliver brugt i alle afskygninger, som tatar, spegepølser, gryderetter, osv.

I sommerperioden (juni – september) udfolder den grønlandske flora sig i fuldt flor. I fjeldlandskaberne vælter det frem med vilde urter, såsom fjeldsyre, grønlandsposten, arktisk timian, samt en overflod af spisesvampe i de sene sommermåneder. Det kombinerer vi med urter, som vi selv dyrker, foruden nordiske grøntsager.

Caféer og restauranter i Grønland har generelt en høj standard. Ønsker man at spise rigtig godt, kender vi de fleste spisesteder i hele Grønland og kan vejlede til de største madoplevelser. Mange af restauranterne er i perioder så populære, at vi anbefaler bordbestilling.

Vores restauranter i Grønland:

Som en del af Topas Explorer Group ejer vi hotellerne og deres tilhørende restauranter: Hotel Icefiord, Hotel Disko Island, Hotel Diskobay i Diskobugten og Igaliku Bygdehotel i Sydgrønland. I alle restauranter har vi arbejdet hårdt for at opnå en god international køkkenstandard og der er, uanset hvilken restaurant, altid en god udsigt til hav eller fjeld – eller begge dele.

Vi stræber naturligvis så vidt muligt efter at købe vores råvarer ved de lokale fiskere og fangere. Her får vi den bedste kvalitet og støtter samtidig lokalsamfundet.

Vegetar eller veganer?

Det er selvfølgelig muligt at få serveret både vegetarisk og vegansk mad - det er dog sjældent, at det er at finde på menukortet. Men hvis bare restauranten får besked i god tid, kan de forberede sig og lave det bedste mulige måltid, hvor der bliver taget hensyn.

Rejser med flere besøg ved vores restaurationer: