Eqip Sermia – Eqi Gletsjer, udflugter og ture...

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Sejltur til Eqi

Alle udflugter til Eqi indeholder den samme flotte sejltur. Alt efter hvilken bådtype, der sejler den pågældende dag, tager sejladsen typisk mellem 3-5 timer. Mod nord passerer man i nævnte rækkefølge: Bredebugt, bygden Oqaatsut og fjorden Paakitsoq, for derefter at sejle op igennem Ataa Sundet med øen Arveprinsens Ejland bagved.

Ved ankomsten til Eqi bræen placerer skibet sig i en sikker og favorabel position i forhold til kælvinger og billedtagning, alt imens passagererne nyder en frokost ombord.

Skibet sætter overnattende gæster af og tilbagerejsende kommer ombord. Skibet sejler tilbage til Ilulissat og er fremme omkring 17-19, alt efter hvilken skibstype der benyttes på dagen.

Varighed: Ca. 10 timer
Sværhedsgrad: 1
Pris: DKK 2.245 (inkl. guide, frokost samt kaffe/the/kage)

Vandring til deltaet

Vandring til deltaet er en kort (ca. 2 timers) tur, men ikke desto mindre en meget smuk tur. Du går langs vandet men oppe i terrænnet, hvor du yderst på ruten kommer op på en lille fjeldtop, hvorfra du har en vidtstrakt udsigt ud over det flodelta, der ligger nedenfor.

Vandet er smeltevand fra Indlandsisen og har den karakteristiske grå-lerede farve på grund af saltindholdet.

Varighed: 3-4 timer
Sværhedsgrad: 1
Pris: DKK 350

Vandring til Indlandsisen

(forudsætter 2-nætters ophold på Glacier Lodge Eqi)

Vandring til Indlandsisen er en heldagsudflugt, som typisk tager ca. 8 timer t/r inkl. en frokostpause, hvor maden består af en madpakke fra Cafe Victor. Turen går ad Poul Emil Victors historiske rute og belønnes med flotte udsigter over Eqi bræen oppefra samt mødet og oplevelsen med Indlandsisen.

Varighed: 10 timer
Sværhedsgrad: 4
Pris: DKK 1.250 (inkl. guide med speciale i glaciologi, frokost, kaffe og the)

Base Camp Eqi

Base Camp Eqi ved Indlandsisen er for de eventyrlystne, der gerne vil overnatte i telt tæt ved isen, og derved få mulighed for at tilbringe en del tid oppe på Indlandsisen i selskab med stedets isguide.

Varighed: 2 dage (1 nat i telt)
Sværhedsgrad: 4
Pris: DKK 1.655

Vandring til morænekanten v. Eqi

Inkl. i ophold v. Glacier Lodge Eqi er en guided vandretur til, og hvis tiden tillader dette op på Morænekanten ved Gletscher Eqi. Vi følger bugten rundt og går i sikker afstand til kysten inden opstigning på morænekanten. Fra kanten kan man bedre fornemme den imponerende størrelse og nu på afstand er lodgen blot en prik i det fjerne.  Vandreturen afvikles om formiddagen på afrejsedagen fra Glacier Lodge Eqi.
 
Varighed: 4 timer
Sværhedsgrad: 2
Pris: GRATIS for overnattende gæster v. Glacier Lodge Eqi

Bræ betragtning

For mange Eqi gæster bliver det en yndlingsbeskæftigelse simpelthen at holde øje med bræen, se isen brække af og falde i vandet og følge dønningerne der ruller langs kysten, hvorefter lyden (buldren og bragen) fra iskælvingerne med sekunders forsinkelse runger mellem fjeldene. Det er dybt fascinerende - hver gang!

Café Victor

Her på lodgens hyggelige café kan du også nyde udsigten til Eqi gletsjeren. Et ophold på Glacier Lodge Eqi er inkl. helpension og alle måltider nydes i caféen.

Caféen er opkaldt efter den franske polarforsker Paul-Emilie Victor, da stedet blev brugt som udgangspunkt for hans udforskning af indlandsisen, og i dag står hans hytte stadig som et minde om hans mange ekspeditioner.

Om Glacier Lodge Eqi

80 km nord for Ilulissat ligger Eqip Sermia. For at komme her  skal du først på 3-5 timers sejlads i smukt farvand, hvor der ofte ses hvaler og mange former for is. Foran gletsjeren slukker kaptajnen for motoren og den larmende stilhed kan nydes.

Kigger du sydover, kan du se nogle røde huse med front mod gletsjeren. Her har man bygget en camp ved navn Glacier Lodge Eqi.

Campen har 15 hytter fordelt på standard, komfort, komfortdeluxe og luksus vildmarkstelte. Der er en restaurant ”Café Victor”, der også fungerer som fælleshus med bad/toilet.

Hyttebyen er, ikke uden grund, et meget populært sted at overnatte. Der er ikke mobilt netværk, ej heller internet. Der er til gengæld fred og du er totalt afskåret fra omverdenen. Her er smukt og afstressende og trods den ikke helt billige pris, er der mange, der vender tilbage til campen. Eqi er ofte højdepunktet på en rundrejse, hvor Glacier Lodge Eqi er inkluderet.

Rundrejser til Glacier Lodge Eqi