Sisimiut - udflugter og ture...

Byens bakkede veje, forskelligt farvede huse og høje bjerge gør byen utrolig smuk og fotogen.

Vinterture (december – april)

Snescooterture

Er man frisk og nysgerrig på lidt fart i flot, uberørt natur, kan man fra december til april komme til Sisimiuts snebeklædte bagland. Her er alt fra 1 times introtur til flere timers arrangeret ture til baglandet og endda til noget isfiskeri.

1 time: DKK 970
2 timer: DKK 1.200
3 timer: DKK 1.650
4 timer: DKK 2.800
5 timer: DKK 2.800

Alle priser inkluderer: Professionel guide, hjelm og introduktion

Hundeslædeture

Det at køre hundeslæde, er en stor del af den grønlandske kultur. Forståelsen mellem hundene, hunde til kusk, hunde til natur og kusk til hunde og natur. Alt det sammenlagt med de smukke omgivelser i Sisimiuts bagland, gør det til en speciel oplevelse, der går helt ind under huden.
Jo længere turen er, des sværere er graden af hundeslædeturen. Terrænet gør, at turene er lidt krævende. Man skal som udgangspunkt ikke have problemer med ryggen.

2 timer: DKK 1.250
4 timer: DKK 1.695
7 timer: DKK 3.200

Alle priser inkluderer: Professionel guide/kusk, transfer og forfriskninger

Vintersafari i monsterslæde

En stor snescooter der kan trække en slæde med plads til 7 personer. Læn dig tilbage og nyd det smukke bagland af Sisimiut.

2 timer: DKK 800

Sommerture (15. april – 15. november)

Det at sejle, er lige så meget en stor del af den grønlandske kultur, som at køre hundeslæde. Da der ingen veje er mellem byerne, er det den største naturlighed at sejle fra A til B.

Sejlture

Det er meget oplagt at tage på sejltur fra Sisimiut. Der er mange sejltursdestinationer at tage på. Det er det perfekte sted at dybvands-fiske, hvis man er til det. Vil man krydse polarcirklen, kan man også det.
Man kan også sejle en tur til en bygd eller en nedlagt bygd, og som på mange andre sejlture i Grønland er der gode muligheder for at se hvaler.

Varighed: 1½ til 7 timer
Pris: DKK 600 til DKK 1.900 (alt efter hvilken længde og destination sejlturen har)

Om Sisimiut

Her kan man tale om en stolt by. Sisimiut er nok den by i Grønland, som er mest præget af iværksætterånd. Med sin beliggenhed – lige nord for polarcirklen og ud til helårligt åbent hav - er fiskeri uden tvivl det største erhverv.

Der er en god stemning i byen og man fornemmer da også en smule ”storbyliv”. Det er trods alt også Grønlands næststørste by med 5.600 indbyggere.

Baglandet lægger i den grad op til at blive udnyttet med talrige vandreruter. Der er både kortere og længere ture. Den længste af ruterne går hele vejen ind til Kangerlussuaq. Ruten måler 165 km og er meget varieret. Den gås på 8-12 dage.

Vinteren i Sisimiut-området er fyldt med udendørsaktiviteter. Mange står på ski, rigtig mange kører snescooter og så er der nogen som også kører hundeslæde. Sisimiut er omkranset af høje fjelde og det betyder, at du bliver belønnet med de bedste udsigter, når du når toppen af fjeldene med hundeslæde eller snescooter.

Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt