Qaqortoq - udflugter og ture...

Når du sejler ind mod Qaqortoq igennem Julianehåb Fjord, ser du straks byens mange farverige huse, som er kastet op ad fjeldet, og du fornemmer byens opbygning, der samler sig i centrum nede i en dal.

Hvalsø Kirkeruin (sejltur)

Den største, mest berømte og bedst bevaret ruin i Grønland. Og nu også en del af UNESCO Verdensarvslister område i Sydgrønland.
I år 1000 (ca.) kom kristendommen til Grønland og ganske kort tid efter, begyndte kirkebyggerier i Grønland. Hvalsø Kirkeruin er dog fra 1300-tallet og ganske stor i forhold til den gangs forhold.
År 1408 siges at være den seneste beretning fra Nordboerne i Grønland. Denne beretning omfattede et bryllup i kirken.
Kun en halv times sejlads fra Qaqortoq, ind ad Qaqortoq Fjord i læ for åbent hav og smukt omkranset af høje fjelde og grønne marker.

Pris: 750,- DKK per person
Varighed: Ca. 2½ time
Inkluderer: Sejlads og informationsfolder om Kirkeruinen

Sejltur til Indlandsisen (Tvillingebræen)

Fra Qaqortoq sejler vi nordpå, forbi byen Narsaq og krydser Sermilik Fjord. Det kan ikke undgås at vi zik zakker i vandet for at undvige de mange drivende isfjelde, der kommer fra Den Grønlandske Indlandsis.
Vi finder frem til en rimelig tilgængelig gletsjer-tunge, Tvillingebræen. For at nå op til gletsjeren, skal man blot gå et par hundrede meter. Når først du er fremme, kan du bogstaveligt talt røre ved isen og samtidigt også se, hvordan isen har trukket sig, de seneste flere årtier. Tilbage i 1980’erne kælvende bræen direkte ud i fjorden, altså en aktiv gletsjer.
De forskellige farver af is, ses tydeligt her. I kontrast til vandet, fjeldet og himlen, er det af de mest fotogene steder i Sydgrønland. På sejlturen tilbage, sejles der forbi et fuglefjeld og et lille vandfald.

Pris: 1.400,- DKK per person
Varighed: Ca. 4½ timer
Antal: Min. 4 deltagere
Inkluderer: Sejlads og ca. 1 time på land på egen hånd

Om Qaqortoq

Qaqortoq er den største by i Sydgrønland og er hovedsæde for kommunen Kujalleq (Sydkommunen) og har ca. 3.500 indbyggere. Lige ved siden af kommunens bygning er der for nyligt indviet en ny kredsret. Vejen til den meget omtalte nye lufthavn (ej besluttet om den skal bygges pr. sep. 2018) er snart færdig. Gymnasiet og handelsskolen er ligeledes for nyligt lagt sammen til Campus Kujalleq og er placeret i 2 store bygninger ved siden af hinanden. Dette bare for at give et billede af, at byen er i rivende udvikling.

Byen emmer af kunst og farverige personligheder. Det ses heldigvis også rundt omkring i byens gader. Kig endelig op ad husets vægge, ned i forbrændingens skorsten og sågar ind i klipperne. Der er kunst alle vegne.

Der er et dejligt liv i byen, byens få restauranter og caféer er velbesøgte, og folk bliver opdateret på hinandens liv.
Som i mange andre byer i Sydgrønland, er her rig mulighed for kortere eller længere vandreture med forskellige sværhedsgrader.

Efter kort tids sejlads fra Qaqortoq kommer du nemt til UNESCO Verdensarvssteder såsom: Hvalsø Kirkeruin og det skønne Uunartoq (varme kilder) og i det hele taget fjordsystemet i baglandet, der gør det attraktivt at tage ud at sejle.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men lyst flere måneder om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Forslag til rejser v. Qaqortoq