Qaqortoq

Når du sejler ind mod Qaqortoq igennem Julianehåb Fjord, ser du straks byens mange farverige huse, som er kastet op ad fjeldet, og du fornemmer byens opbygning, der samler sig i centrum nede i en dal.

Qaqortoq er den største by i Sydgrønland og er hovedsæde for kommunen Kujalleq (Sydkommunen) og har ca. 3.500 indbyggere. Lige ved siden af kommunens bygning er der for nyligt indviet en ny kredsret. Vejen til den meget omtalte nye lufthavn (ej besluttet om den skal bygges pr. sep. 2018) er snart færdig. Gymnasiet og handelsskolen er ligeledes for nyligt lagt sammen til Campus Kujalleq og er placeret i 2 store bygninger ved siden af hinanden. Dette bare for at give et billede af, at byen er i rivende udvikling.

Byen emmer af kunst og farverige personligheder. Det ses heldigvis også rundt omkring i byens gader. Kig endelig op ad husets vægge, ned i forbrændingens skorsten og sågar ind i klipperne. Der er kunst alle vegne.

Der er et dejligt liv i byen, byens få restauranter og caféer er velbesøgte, og folk bliver opdateret på hinandens liv.
Som i mange andre byer i Sydgrønland, er her rig mulighed for kortere eller længere vandreture med forskellige sværhedsgrader.

Efter kort tids sejlads fra Qaqortoq kommer du nemt til UNESCO Verdensarvssteder såsom: Hvalsø Kirkeruin og det skønne Uunartoq (varme kilder) og i det hele taget fjordsystemet i baglandet, der gør det attraktivt at tage ud at sejle.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men lyst flere måneder om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Forslag til rejser v. Qaqortoq