Vidste du, at………?

....fisk stadig er den største eksportvare? ...den grønlandske slædehund er den race, der er tættest på ulven?

Den største eksportvare er fisk

De grønlandske varer kan købes i de danske supermarkeder, hvor du kan få lækre fisk, rejer, krebs og krabber. Klik her for at se lidt madopskrifter fra Royal Greenland

Kajak stammer fra det grønlandske ord qajaq

Kajakken bruges stadig den dag i dag, dog mest til sport og konkurrence. Det er muligt at komme på en kajaktur i Ilulissat, hvor næsten alle kan være med. Instruktøren er dygtig og sikkerheden er i top.

Hoveddøren går indad

De fleste hoveddøre går indad i Grønland. Det skyldes, at man skal kunne åbne døren, når der i løbet af natten er faldet sne - indimellem op til flere meter.

Souvenirs er ikke kun sælskindsluffer, sutsko og Tupilakker

Grønland vrimler med kunsthåndværkere. Der findes mange forskellige smykker i ben og tand fra forskellige pattedyr i Grønland.

Moskusuld er det nye sort. Du kan få huer, handsker, tørklæder, sjaler, muffediser, trøjer, cardigans mm. Moskusulden er utrolig blød og meget isolerende. Den kradser ikke og kan vaskes. Lyder som en drøm – og det er den også.

Den grønlandske slædehund befinder sig kun nord for polarcirklen (på vestkysten)

Den grønlandske slædehund er perfekt til de grønlandske forhold og genetisk ”uforstyrret” udefra. Det vil man gerne bibeholde og derfor er det forbudt at indføre andre hunderacer nord for polarcirklen og i Østgrønland.

Ligeledes er det ikke tilladt at have grønlandske slædehunde syd for polarcirklen (Vestgrønland). Her findes til gengæld alle mulige slags hunde og gadekryds.

Den grønlandske kaffe i stort glas har en opskrift og der er en historie bag

1 kop friskbrygget kaffe
1 del whisky
1 del Kahlua
Et par spiseskeer flødeskum
1 del Gran Marnier hældes op i en sovseske – flammen skabes henover et stearinlys og hældes ned i glasset med høj/lang stråle.

- Den sorte kaffe symboliserer den mørke polarnat
- Flammen symboliserer det smukke nordlys
- Sneen er symboliseret ved den hvide flødeskum

Ca. 12 % af Grønlands befolkning er danskere

Og ligeledes i Danmark bor ca. 0,3% grønlændere. Der er en tæt relation mellem Danmark og Grønland og det mærkes tydeligt, når man er i Grønland. I Danmark mærker man bl.a. kongehusets store kærlighed til landet. Grønland er stadig en del af det danske kongerige og mønten i Grønland er DKK – den danske krone.

Alle byer og bygder har elektricitet og varme i husene

Man møder stadig folk ude i den store verden, der spørger nysgerrigt, om man bor i igloer og lever af råt kød. Mange turister bliver overrasket over, hvor moderne landet er – sideløbende med den barske og rå natur.