Efterår og nordlys i Grønland

Du kan ikke undgå at blive fascineret af nordlyset. Du kigger op, indtil du får ondt i nakken. Når himlen fyldes med grønne, gule og lilla farver og det bølger og blafrer på himlen, er det ubegribeligt, hvorfor det ikke larmer.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Der er fire årstider i Grønland - og det er jo ingen hemmelighed, at vinteren er den længste og mest dominerende årstid. Sommeren er derimod kort. Ligeledes er efteråret.

Dog rummer efteråret et utal af gaver i form af spændende naturfænomener og gyldne nuancer: Nordlyset er ét af dem. Kangerlussuaq, som du skal besøge, ligger kun 25 km fra indlandsisen og er kendt for at være et af de bedste steder at spotte det forførende nordlys. Vælger du en guidet nordlystur, kan du få viden om fænomenet og de sagn der knytter sit til nordlys i Grønland. 

Ilulissat Isfjord er et skønt og interessant sted - uanset årstid - og har sine helt særlige farver for hver periode. Især efteråret byder på enormt kontrastrige farver, som virker nærmest dramatiske. Dagen sluttes ofte af med blafrende nordlys på himlen.

Glæd dig til

 • Mulighed for at se nordlys i et af verdens smukkeste lande
 • Mærke spiritualiteten snige sig ind, i takt med at kigge på nordlys
 • Opleve en smuk, smuk flyvetur fra Kangerlussuaq til Ilulissat
 • Bo på et af Grønlands bedst beliggende hoteller: Hotel Icefiord
 • Udforske en UNESCO´s Verdensarvsliste-destination
 • Spise rigtig godt på en af de mange gode restauranter i Ilulissat
 • Mulighed for Isfjordssejlads i efterårsfarver giver rigtig gode billeder i godt farvespil

Program

Dag 1, fredag. København – Kangerlussuaq (nordlystur)
Indfaldsporten til Grønland er Kangerlussuaq. Her flyver du til fra Københavns Lufthavn, Kastrup. Om aftenen er der arrangeret en nordlystur.

Dag 2, lørdag. Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur
En kort flyvetur på 45 minutter bringer dig 300 km nordover til isbjergenes hovedstad Ilulissat. Her skal du indkvarteres på Hotel Icefiord. Om eftermiddagen er der arrangeret byrundtur.

Dag 3-4, søn-mandag. Ilulissat
Guided vandretur v. Sermermiut arrangeres, resten af dagene er til fri disposition i Ilulissat

Dag 5, tirsdag. Ilulissat – Kangerlussuaq - København
Hjemrejsedag fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq

Læs detaljeret dag til dagsprogram her


Dagsprogram

Dag 1. København – Kangerlussuaq. Nordlystur

Du flyver med Air Greenland til Grønlands indfaldsport Kangerlussuaq. Kangerlussuaq er egentlig ”bare” en lufthavn og opfattes af mange præcis således, men det er det ikke. Kangerlussuaq har en fantastisk natur, dyreliv og historie.

Her bor 600 mennesker og her er en skole, kirke, sygeplejestation, skole og fritidsordning, butik og masser af overnatningsmuligheder.

Du skal overnatte i hyggelige Old Camp, der ligger 2 km væk fra centrum og larm.

Kangerlussuaq er grundlagt af amerikanerne under 2. verdenskrig og har været en militær base frem til 1992. I dag er det et lille samfund og der er ingen base længere. Man bruger dog stadig de bygninger/barakker, amerikanerne byggede.

Der er fokus på nordlys på denne rejse, så allerede denne aften skal du på nordlystur. Et godt råd: tag en eftermiddagslur. Du er 4 timer bagud i forhold til Danmark og om aftenen vil klokken for dig føles som midt om natten.

Kangerlussuaq er en af Grønlands bedste nordlysdestinationer. En guidet nordlystur giver meget mere end bare selv at se nordlyset ved at gå udenfor og kigge op. Du får viden om fænomenet og de sagn der er omkring nordlys i Grønland. Turen sluttes af med et lille ”nordlysshow” i form af dejlig varm grønlandsk kaffe.

M/-/-

Kangerlussuaq - tæt på indlandsisen

Tag ikke fejl af Kangerlussuaq - byen rummer meget mere end en lufthavn og en gammel base.

Dag 2. Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur

De fleste, der tager til Grønland ønsker at se is og isbjerge. I dag flyver du til Isbjergenes hovedstad. Efter morgenmaden skal der tjekkes ud fra Old Camp og tjekkes ind hos Air Greenland til indenrigsflyvningen til Ilulissat.

Flyveturen tager ca. 45 minutter og er det godt vejr, er udsigten virkelig god. Især de sidste 5 minutter hvor du flyver over Ilulissat Isfjord

Ved ankomst bliver du hentet af hotellets bus og kørt til hotellet, hvor du skal tilbringe de næste 3 nætter.

Om eftermiddagen er der arrangeret en guidet byrundtur til fods. Her får du et godt indblik i hverdagslivet og byens opbygning. Historien byder på spændende fortællinger og det kan nok ikke undgås, at byens omdrejningspunkt er Ilulissat Isfjord.

Dag 3-4. Sermermiut vandring og området v. Ilulissat på

I løbet af dagene, vil der blive arrangeret en guidet vandretur til Sermermiut med udsigt til de enorme isbjerge v. Kangia Isfjorden. Resten af dagene er på egen hånd. Udover at besøge butikker, gå på caféer, besøge kunsthåndværkstedet eller gå på museer, kan du tage på andre udflugter – også med nordlys som tema. Se mulighederne under vores beskrivelse af Ilulissat.

Søndagsfif: Der er typisk grønlandsk gudstjeneste kl. 10. Det kan være en stor oplevelse, da der kan være barnedåb, bryllup eller korsang. Zions kirken ved vandet ligger utroligt smukt, er stadig velbesøgt til gudstjenester og er også stadig et naturligt samlingspunkt for mange lokale. Nogle turister har været så heldige at blive inviteret til kaffemik af lokale og på den måde kommet tæt ind på de lokale. Bliver man det og har tænkt sig at komme, så tag en lille gave med.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 5. Ilulissat – København (via Kangerlussuaq)

Med forhåbentligt masser af nordlys på nethinden og måske i kameraet, er nordlysrejsen nu slut. Fra Ilulissat med propelfly til Kangerlussuaq og videre derfra til København med atlantmaskinen.

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Fakta om nordlys

Nordlys (aurora borealis) er et fænomen, der forekommer, når solvinde er kraftigere end normalt. Solvindene medbringer elektrisk ladede partikler. Partiklerne tiltrækkes af de magnetiske poler (nordpolen = nordlys og sydpolen = sydlys).

Dette fænomen sker året rundt men ses af naturlige årsager kun i mørke og i klart vejr. I Grønland er det bedst at opleve i efteråret og om vinteren. Nogle steder er naturligvis bedre end andre.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
 • 1 nat på Old Camp med fælles faciliteter og inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Udflugter Kangerlussuaq: Nordlystur
 • Ilulissat: Byrundtur og vandring v. Serrmermiut
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, DKK 2.000

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland er der gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Efterår og Nordlys i Grønland - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGEN

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet