Efterår og nordlys i Grønland

Du kan ikke undgå at blive fascineret af nordlyset. Du kigger op, indtil du får ondt i nakken. Når himlen fyldes med grønne, gule og lilla farver og det bølger og blafrer på himlen, er det ubegribeligt, hvorfor det ikke larmer.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Der er fire årstider i Grønland - og det er jo ingen hemmelighed, at vinteren er den længste og mest dominerende årstid. Sommeren er derimod kort. Ligeledes er efteråret.

Dog rummer efteråret et utal af gaver i form af spændende naturfænomener og gyldne nuancer: Nordlyset er ét af dem. Kangerlussuaq, som du skal besøge, ligger kun 25 km fra indlandsisen og er kendt for at være et af de bedste steder at spotte det forførende nordlys. Vælger du en guidet nordlystur, kan du få viden om fænomenet og de sagn der knytter sit til nordlys i Grønland. 

Ilulissat Isfjord er et skønt og interessant sted - uanset årstid - og har sine helt særlige farver for hver periode. Især efteråret byder på enormt kontrastrige farver, som virker nærmest dramatiske. Dagen sluttes ofte af med blafrende nordlys på himlen.

Glæd dig til

 • Mulighed for at se nordlys i et af verdens smukkeste lande
 • Lær lidt om grønlandske sagn og myter
 • Kom op på den grønlandske indlandsis
 • Oplev en smuk, smuk flyvetur fra Kangerlussuaq til Ilulissat
 • Bo på et af Grønlands bedst beliggende hoteller: Hotel Icefiord
 • Udforsk en UNESCO's Verdensarvsliste-destination
 • Spis rigtig godt på en af de mange gode restauranter i Ilulissat
 • En isfjordssejlads i efterårsfarver giver rigtig gode billeder i godt farvespil

Program

Dag 1. København - Kangerlussuaq
Indfaldsporten til Grønland er Kangerlussuaq. Her flyver du til fra Københavns Lufthavn, Kastrup.

Dag 2. Kangerlussuaq - Tur på indlandsisen
I de lyse timer bliver du kørt til kanten af indlandsisen og får mulighed for at gå på den.

Dag 3. Kangerlussuaq - Ilulissat
En kort flyvetur på 45 minutter bringer dig 300 km nordover til isbjergenes hovedstad Ilulissat. Her skal du indkvarteres på Hotel Icefiord. Om eftermiddagen er der arrangeret en byrundtur.

Dag 4. Ilulissat
Dagen er til fri disposition i Ilulissat

Dag 5. Ilulissat: Sermermiut og Isfjordssejlads
Dagen er i Isfjordens tegn, hvor du på en Sermermiut gåtur ser Isfjorden fra land og på sejlturen oplever den fra vandsiden.

Dag 6. Ilulissat
Du har endnu en dag til fri disposition. Mulighederne er mange.

Dag 7. Ilulissat – Kangerlussuaq - København
Hjemrejsedag fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1. København – Kangerlussuaq

Du flyver med Air Greenland til Grønlands indfaldsport Kangerlussuaq. Kangerlussuaq er egentlig ”bare” en lufthavn og opfattes af mange præcis således, men den er mere end det. Kangerlussuaq har nemlig en fantastisk natur, dyreliv og historie.

Her bor 600 mennesker og der er en skole, kirke, sygeplejestation, skole og fritidsordning, butik og masser af overnatningsmuligheder - som i enhver anden grønlandsk bygd.

Du skal de næste 2 nætter overnatte i charmerende Polar Lodge, som ligger blot 100 meter fra ankomsthallen.

Kangerlussuaq er grundlagt af amerikanerne under 2. verdenskrig og har været en militærbase frem til 1992. I dag er her et lille samfund og der er ingen base længere. Man bruger dog stadig de bygninger/barakker, amerikanerne byggede.

Der er fokus på nordlys på denne rejse, så allerede i aften skal du på nordlystur. Et godt råd: Tag en eftermiddagslur. Du er 4 timer bagud i forhold til Danmark og om aftenen vil klokken for dig føles som var det midt om natten.
Kangerlussuaq er en af Grønlands bedste nordlysdestinationer. En guidet nordlystur giver meget mere end bare selv at se nordlyset ved at gå udenfor og kigge op. Du får viden om fænomenet og de sagn der er omkring nordlys i Grønland. Turen sluttes af med et lille ”nordlysshow” i form af dejlig varm grønlandsk kaffe.

M/-/-

Kangerlussuaq - tæt på indlandsisen

Tag ikke fejl af Kangerlussuaq - byen rummer meget mere end en lufthavn og en gammel base.

Dag 2. Kangerlussuaq – indlandsistur

I dag er der arrangeret en guidet tur ind til indlandsisen. Der er indlandsis over hele kysten, men det er få steder, hvor man har mulighed for at gå på isen. Det kan du her på turen til ”punkt 660”. Turen derind tager dig igennem tundraer, dale og elve. Og er du heldig, kan du måske se rensdyr og moskusokser.

Efter 1½ times køretur i den flotte og vilde natur, når bussen frem til kanten af indlandsisen. Her får du virkelig en fornemmelse af, hvordan isen bliver tykkere (højere) ind mod midten af indlandsisen.

Efter denne særlige oplevelse, vil vi anbefale en middag ude i Roklubben, hvor du kan få en lækker menu eller grønlandsk buffet. Spørg personalet på Polar Lodge om hjælp til bordbestilling og om der evt. er grønlandsk buffet den aften. Bordbestilling er nødvendig. Har du bestilt bord, bliver der arrangeret bustransport derud. Restauranten ligger nogle kilometer fra Kangerlussuaq lige ud den til smukke sø; Lake Ferguson. Herude er der også rigtig gode changer for at se – så husk at kigge op.

M/-/-

Dag 3. Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur

De fleste, som besøger Grønland, ønsker at se is og isbjerge. I dag flyver du til isbjergenes hovedstad. Efter morgenmaden skal der tjekkes ud på lodgen og tjekkes ind hos Air Greenland til indenrigsflyvningen til Ilulissat.

Flyveturen tager ca. 45 minutter og er det godt vejr, er udsigten virkelig god. Husk at kigge ud - især de sidste 5 minutter hvor du flyver over Ilulissat Isfjord.

Ved ankomst bliver du hentet af hotellets bus og kørt til hotellet, hvor du skal tilbringe de næste 4 nætter.

Om eftermiddagen er der arrangeret en guidet byrundtur til fods. Her får du et godt indblik i hverdagslivet og byens opbygning. Historien byder på spændende fortællinger og det kan nok ikke undgås, at byens omdrejningspunkt er Ilulissat Isfjord.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 4. Ilulissat på egen hånd

Dagen i dag er på egen hånd. Udover at besøge butikker, gå på café, besøge kunsthåndværkstedet eller gå på museum, kan du også tage på andre udflugter – også med nordlys som tema. Se udvalget her.

M/-/-

Dag 5. Sermermiut vandring og isfjordssejlads

Som lovet er omdrejningspunktet for rundrejsen Ilulissat Isfjord. Om formiddagen er der arrangeret en gåtur til isfjordsmundingen, som i dag er optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste. Vandreturen er en spektakulær oplevelse og du kommer nogle tusinde år tilbage i tiden, hvor personer fra den tid, ikke uden grund, har placeret sig på det smukke sted: Sermermiut. Turen er omkring 5 km og rimelig let.

Om eftermiddagen er der arrangeret en isfjordssejlads. De isbjerge, du tidligere så fra Sermermiut, skal du nu ud at sejle mellem. Blandt isbjergene er der nogle så store som fodboldbaner og 100 meter høje. Guiden fortæller mere om indlandsisen, gletsjere og de enorme isbjerge, der er strandet lige syd for Ilulissat. Er du interesseret i at tage gode billeder, er det taknemmeligt på denne udflugt.

Lag på lag tøj, hue og handsker og godt klædt på til at stå ude og nyde det smukke syn og tage fantastiske billeder. De dunkle efterårsfarver med isbjerge i forgrunden, gør det i hvert fald nemt at få nogle gode motiver.

M/-/-

Dag 6. Ilulissat på egen hånd

Der er typisk grønlandsk gudstjeneste kl. 10. Det kan være en stor oplevelse, da der kan være barnedåb, bryllup eller korsang. Zionskirken ved vandet ligger utroligt smukt, er stadig velbesøgt til gudstjenester og er et naturligt samlingspunkt for mange lokale. Nogle turister har været så heldige at blive inviteret til kaffemik af lokale og på den måde kommet tæt på livet af de lokale. Bliver du inviteret med, så medbring en lille gave.

M/-/-

Dag 7. Ilulissat – København (via Kangerlussuaq)

Med forhåbentligt masser af nordlys på nethinden, og måske i kameraet, er nordlysrejsen nu slut. Turen hjemad går fra Ilulissat med propelfly til Kangerlussuaq og videre derfra til København med Atlantmaskinen.

M/-/A

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Fakta om nordlys

Nordlys (aurora borealis) er et fænomen, der forekommer, når solvinde er kraftigere end normalt. Solvindene medbringer elektrisk ladede partikler. Partiklerne tiltrækkes af de magnetiske poler (nordpolen = nordlys og sydpolen = sydlys).

Dette fænomen sker året rundt men ses af naturlige årsager kun i mørke og i klart vejr. I Grønland er det bedst at opleve i efteråret og om vinteren. Nogle steder er naturligvis bedre end andre.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r (Air Greenland)
 • 2 nætter på Polar Lodge med fælles faciliteter og inkl. morgenmad**
 • 4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Udflugter Kangerlussuaq: Nordlystur og Indlandsistur (Punkt 660)
 • Udflugter Ilulissat: Byrundtur, Sermermiut vandring og Isfjordssejlads
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

** Vi har valgt Polar Lodge som indkvartering, da vi mener det er den hyggeligste og bedste indkvartering til denne rejse. Ønsker du værelse med eget bad og toilet (Hotel Kangerlussuaq), laver vi det gerne om for dig.

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, 2.450 DKK

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland er der gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Efterår og Nordlys i Grønland - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGEN

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet

 
Greenland by Topas | greenland@topas.dk | Bakkelyvej 2 | 8680 Ry - Denmark - Phone (+45) 73 70 93 39 | Cvr: 17630008 © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark