Forår og midnatssol i Grønland

Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på en af de eneste gletsjere i verden.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Denne tur tager dig til indlandsisen ved Polarcirklen i Kangerlussuaq. Oplev det unikke bagland, som rummer et vildt dyreliv og skøn natur med mange udflugtsmuligheder og få en uforglemmelig tur ud på den grønlandske indlandsis. Bagefter flyves du op til midnatssolens rige, Ilulissat, i Diskobugten.

I Ilulissat står solen ikke op fra 29. november til 13. januar - og fra januar bliver dagene lysere og længere for hver dag der går indtil 19. maj, hvor solen ikke længere går ned. I den efterfølgende periode kan du opleve midnatssolen i Ilulissat og Diskobugten frem til 22. juli. Byen er synonym med enorme isbjerge og dem vil du opleve i stor stil og i mange forskellige udforminger her ved fjordmundingen til Ilulissat Isfjord.  

Glæd dig til

 • Stå og gå på 1,7 mil. km2 indlandsis
 • Mulighed for at se moskusokser og rensdyr i Kangerlussuaqs bagland
 • Oplev den smukke indflyvning over Ilulissat Isfjord
 • Se midnatssolen fra dit hotel med den smukkeste udsigt: Hotel Icefiord
 • Bliv fyldt op med D-vitaminer på den mest naturlige måde
 • Sejlture og gåture ved en UNESCO Verdensarvslistedestination (Ilulissat Isfjord)
 • Se midnatssolen skinne over isfjorden og fremtrylle de smukkeste fotomotiver
 • Mulighed for at smage på lokale råvarer på smukt beliggende restauranter
 • Sejlture blandt kæmpestore isbjerge, der er strandet ved isfjorden

Program

Dag 1. København – Kangerlussuaq
Den travleste lufthavn i Grønland er Kangerlussuaq. Her flyver du til fra Københavns Lufthavn, Kastrup. Velkommen til polarcirklen.

Dag 2. Kangerlussuaq - indlandsistur
En spændende tur til indlandsisen venter. Du har gode muligheder for at se moskusokser og rensdyr undervejs.

Dag 3. Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur
Efter en kop kaffe, en lille lur og et par linjer i din måske medbragte dagbog, ankommer du til Ilulissat. Efter indkvartering – byrundtur.

Dag 4. Ilulissat. Sermermiut og Isfjordssejlads
Dagen er i Isfjordens tegn, hvor du på en Sermermiut gåtur ser Isfjorden fra land og på sejlturen oplever den fra vandsiden.

Dag 5-6. Ilulissat
Dagene er til fri disposition i Ilulissat.

Dag 7. Ilulissat – Kangerlussuaq - København
Hjemrejsedag fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1. København – Kangerlussuaq

Du flyver med Air Greenland til Grønlands indfaldsport, Kangerlussuaq. Kangerlussuaq er egentlig ”bare” en lufthavn og bliver af mange opfattet præcis således. Men byen er mere end det. Kangerlussuaq har nemlig en fantastisk natur, dyreliv og historie.

Her bor 600 mennesker og der er skole, kirke, sygeplejestation, skole og fritidsordning, butik og masser af overnatningsmuligheder.

Du skal de næste 2 nætter overnatte i charmerende Polar Lodge, som ligger blot 100 meter fra ankomsthallen.
Kangerlussuaq er grundlagt af amerikanerne under 2. verdenskrig og har været en militærbase frem til 1992. I dag er det et lille samfund og har ingen base længere. Man bruger dog stadig de bygninger/barakker, som amerikanerne byggede.

Om eftermiddagen har du mulighed for at tage på en tundrasafari, hvor du har mulighed for at se moskusokser og rensdyr. De har gode levevilkår i og omkring Kangerlussuaq.

M/-/-

Kangerlussuaq - tæt på indlandsisen

Tag ikke fejl af Kangerlussuaq - byen rummer meget mere end en lufthavn og en gammel base.

Dag 2. Kangerlussuaq – indlandsistur

I dag er der arrangeret en guidet tur ind til indlandsisen. Der er indlandsis over hele kysten, men det er få steder, der er mulighed for at gå på isen. Det kan du her på turen til ”punkt 660”. Turen derind tager dig igennem tundraer, dale og elve. Er du heldig, kan du måske se rensdyr og moskusokser.

Efter 1½ times køretur i den flotte og vilde natur, når bussen frem til kanten af indlandsisen. Her får du virkelig en fornemmelse af, hvordan isen bliver tykkere (højere) ind mod midten af indlandsisen.

Efter denne oplevelse anbefaler vi en middag ude i Roklubben, hvor du kan få en lækker menu eller grønlandsk buffet. Spørg personalet på Polar Lodge om hjælp til bordbestilling og om der evt. er grønlandsk buffet den aften. Bordbestilling er nødvendig. Har du bestilt bord, er der arrangeret bustransport derud. Restauranten ligger nogle kilometer fra Kangerlussuaq lige ud den til smukke sø Lake Ferguson.

M/-/-

Dag 3. Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur

De fleste, der rejser til Grønland ønsker at se is og isbjerge. I dag flyver du til isbjergenes hovedstad, Ilulissat. Efter morgenmaden skal der tjekkes ud på lodgen og tjekkes ind hos Air Greenland til indenrigsflyvningen til Ilulissat.

Flyveturen tager ca. 45 minutter og er det godt vejr, er udsigten virkelig god. Især de sidste 5 minutter hvor du flyver over Ilulissat Isfjord.

Ved ankomst bliver du hentet af hotellets bus og kørt til hotellet, hvor du skal tilbringe de næste 4 nætter.

Om eftermiddagen er der arrangeret en guidet byrundtur til fods. Her får du et godt indblik i hverdagslivet og byens opbygning. Historien byder på spændende fortællinger og det kan nok ikke undgås, at byens omdrejningspunkt er Ilulissat Isfjord.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 4. Sermermiut vandring og Isfjordssejlads

Som lovet er omdrejningspunktet for turen Ilulissat Isfjord. Om dagen er der arrangeret en mindre vandretur til isfjordsmundingen, som i dag er optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste. Gåturen er en spektakulær oplevelse og du kommer nogle tusinde år tilbage i tiden til den historiske boplads Sermermiut, der ligger smukt i yderkanten af Ilulissat. Gåturen er omkring 5 km og rimelig let.

Om aftenen er der arrangeret en aftensejlads. De isbjerge du tidligere så fra Sermermiut, skal du nu ud at sejle mellem. Blandt isbjergene er der nogle så store som hele fodboldbaner og 100 meter høje. Guiden fortæller mere om indlandsisen, gletsjere og de enorme isbjerge, der er strandet lige syd for Ilulissat. Er du interesseret i at tage gode billeder, er det taknemmeligt på denne udflugt.

Varmt klædt på og med opladet batteri til kameraet, kan du nemt fange de bedste billeder, du nogensinde har taget i dit liv. Midnatssolens effekt på farver, stemning og lys er helt fantastisk.

M/-/-

Dag 5-6. Ilulissat på egen hånd

Foråret giver en helt speciel stemning. Solen har for alvor sit tag i den nordlige del af Grønland, børn leger ude til langt ud på aftenen og folk er generelt mere ude.

Det kan være, du bare skal nyde stemningen og være i byen, gå på café, besøge kunstmuseet eller gå i kirke søndag morgen.

Der er selvfølgelig også andre udflugter, du kan tage på. Hvad med en sejltur til en bygd eller måske en helikoptertur ind til Kangia Isbræ?

Se udflugterne her

Er du i tvivl om, hvilke udflugter du gerne vil tage på, spørg os endelig. Vi har prøvet dem alle og kan vejlede dig.

M/-/-

Dag 7. Ilulissat – København (via Kangerlussuaq)

Fyldt med D-vitaminer og dejlige minder fra midnatssolens rige, er det nu tid til hjemrejse.

Fra Ilulissat skal du med propelfly til Kangerlussuaq og videre derfra til København med Atlantmaskinen.

M/-/A

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du, rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Fakta om midnatssol

Nord for polarcirkel (66 grader nord) forekommer midnatssol om sommeren. Jo tættere på nordpolen, jo længere tid før solen går ned. I Ilulissat (69 grader nord) er der midnatssol fra slut maj til slut juli. Eks. 15. apr. sol op: 05.20 / sol ned 21.30. Der bliver i realiteten aldrig mørkt, da solen ikke går langt ned.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r (Air Greenland)
 • 2 nætter på Polar Lodge med fælles faciliteter og inkl. morgenmad**
 • 4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Udflugter Kangerlussuaq: Indlandsistur (Punkt 660)
 • Udflugter Ilulissat: Byrundtur, Sermermiut vandring og Isfjordssejlads
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

** Vi har valgt Polar Lodge som indkvartering, da vi mener det er den hyggeligste og bedste indkvartering til denne rejse. Ønsker du værelse med eget bad og toilet (Hotel Kangerlussuaq), laver vi det gerne om for dig.

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 2.450 DKK

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Forår og midnatssol i Grønland - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet