Ilulissat og Ilimanaq + KOKS 2 stjernet Michelin Restaurant

At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en ”wauw” oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

På denne rejse oplever du to fantastiske steder i Diskobugten: Ilulissat og Ilimanaq.

Alene sejlturen fra Ilulissat til Ilimanaq er mageløs. Synet af isbjerge i alle former og størrelser og legende hvaler er med garanti ét, du aldrig glemmer.

Ilimanag ligger lige syd for isfjorden med en betagende udsigt til Diskobugten og er er en af Grønlands ældste og mindste bygder. Ilimanaq Lodge er nybygget fra 2017 og ligger ubeskriveligt smukt placeret ved isfjorden i udkanten af bygden. Her skal du bo. Komforten er i højsædet, men alligevel er det udsigten, de stjæler billedet. Fra bygden er der et væld af oplevelsesmuligheder, så slå dig endelig løs. 


Tilbage i byen Ilulissat kan du nyde den mest fantastiske kulisse i form af kolossale isfjelde, der flyder rundt i Isfjorden. I Ilulissat kan du forkæle dig selv med god mad, en tur rundt i den hyggelige by eller tage på udflugter ud i den forførende arktiske natur.

Glæd dig til

 • En kort pause i hverdagen i de lækreste omgivelser
 • Se den UNESCO-fredede Ilulissat Isfjord fra vandet og på land
 • Mulighed for at spise lækker Michelin ** gourmetmad på KOKS i Ilimanaq
 • Nyd lækker gourmetmad og kig på hvaler samtidig
 • Oplev en bygd og kom helt ned i gear
 • Mulighed for at se masser af hvaler på sejlture og fra Ilimanaq Lodge
 • Oplev midnatssolen i juni og juli og lyse aftener/nætter i august/september
 • Se en grønlandsk storby, Ilulissat. Grønlands tredje største by

Program

Dag 1. København — Ilulissat via Kangerlussuaq
Fly fra København til Kangerlussuaq og videre med mindre indenrigsfly til Ilulissat.

Dag 2. Ilulissat — byen på kanten af Diskobugten
2 guidede udflugter: Byrundtur i Ilulissat og bagefter gåtur/vandretur til det UNESCO-fredede område Sermermiut lige uden for Ilulissat med udsigt til den isfyldte fjord Kangia.

Dag 3. Ilimanaq og Michelin restaurant KOKS **
Sejlads og besøg i bygden Ilimanaq, hvor resturant KOKS leverer 2 stjernet Michelin mad.

Dag 4. Ilimanaq — Ilulissat
Retur til Ilulissat, sejlads mellem isbjerge på Kangia isfjorden

Dag 5. Eqip Sermia - dagstur til den kælvende gletscher
Oplev den kælvende gletscher Eqip Sermia (gletscherfront +130 m over havet) kælver i gennemsnit en gang pr. time.

Dag 6. Ilulissat — København via Kangerlussuaq
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1: København — Ilulissat via Kangerlussuaq

Turen begynder med en behagelig flyvetur fra København til Kangerlussuaq på ca. 4 timer og 40 minutter. Servicen ombord er eminent og flyet er med garanti næsten fyldt op. Der er typisk en del information om det at rejse i Grønland i lommen foran dig. Der bliver også vist en lille introduktionsfilm om Grønland ombord.

I hektiske lille Kangerlussuaq Lufthavn skifter du til et mindre fly. Ca. 40 minutter senere gør det lille fly klar til landing med den smukkeste udsigt over en UNESCO Verdensarvliste-destination: Ilulissat Isfjord

I Ilulissat Lufthavn bliver du hentet af hotellets bus og kørt til din indkvartering. Velkommen til Ilulissat.
Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

M/-/-

Dag 2: Ilulissat. Byrundtur og Sermermiut vandring

Det er formiddag og vi har arrangeret en rolig guidet gåtur rundt i byen, hvor du får indblik i byen og dets historie og rytme.

Om eftermiddagen er der ligeledes arrangeret en vandretur til Sermermiut — med udsigt til isfjordsmundingen. Udsigten herfra er lige betagende, om man er der for tyvende gang eller for første gang.

M/-/-

Dag 3: Ilulissat — Ilimanaq og KOKS - 2 stjernet Michelin restaurant

Fra Ilulissat til Ilimanaq er der en flot sejlture mellem isbjerge (sejltid ca. 1 time). Der er landgang i den lille bygd, på havnen, lige ved den eneste butik i byen. Du befinder du dig nu syd for isfjordsmundingen. Bygden, er nok det vi i Danmark ville kalde for en lille landsby. En bygd i Grønland har typisk et indbyggertal på 30 til 600 sjæle. Alle bygder har som minimum; skole, kirke, bygdehus (vask- og bademuligheder), bank/postkontor, sygeplejestation m.m. Ilimanaq er én af de mindste bygder i Grønland. I Ilimanaq bor der pt. 45 personer.

Ilimanaq Lodge er ny. Den blev færdig og først taget i brug sommeren 2017 og består af 15 helt igennem fantastisk indrettede hytter beliggende helt ud til vandet. Udsigten er spektakulær — lige ud til isbjerge, hvaler og store vidder. 

I de historiske huse har den 2 stjernede Michelin restaurant KOKS til huse. Vi nyder deres tasting menu, baseret på grønlandske specialiteter og råvarer. En helt uforglemmelig gastronomisk oplevelse i historiske og unikke omgivelser.

Tastingmenu - Michelin 2 stjernet er inkl. i ophold, men drikkevarer købes særskilt.

M/-/A

Ilimanaq Lodge

Lodgen udgøres af 15 nye arkitekttegnede hytter, der alle ligger i bygdens nordlige udkant — helt ned til havet. 2* Michelin Restaurant

Dag 4: Ilimanaq — Ilulissat

Der sejles retur til Ilulissat og på ruten passerer vi igen de enorme isfjelde, som er grundstødt ved Kangia isfjordens munding. Undervejs er der god chance for at se hvaler og sæler som er på jagt efter føde mellem de store isbjerge. Er dagen ikke brugt i den lille bygd, er der måske tid til at opleve stemningen i storbyen - Ilulissat. Husk at besøge Zion's kirken og Knud Rasmussen fødehjem, som i dag fungerer som museum. 

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 5: Dagstur til Eqip Sermia

Nogle timers sejlads nord for Ilulissat er Eqip Sermia. En gletscher arm fra indlandsisen, som med en gletscher front på +130 meter lodret op fra havet og + 6 km's bredde er et imponerende skue. Vi sejler hen til geltscherfronten (i sikker afstand), slukker motoren og nyder stilheden, som kun afbrydes af de høje brag, når gletscheren kælver. Vi nyder udsigten i et par timer, samtidig med der nydes en god frokost m. grønlandske specialteter. Skibet returnerer til Ilulissat midt på eftermiddagen og ankommer til Ilulissat i tide til at nyde et godt måltid på en af byens restauranter.
 
M/F/-

Eqip Sermia – Eqi Gletsjer, udflugter og ture...

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Dag 6: Ilulissat — København via Kangerlussuaq

Rejsen er nu slut og det er hjemrejsedag. Et forhåbentligt "på gensyn" til Grønland. Måske venter en anden type rejse og destination i Grønland? Landet har så meget at byde på, og det er der heldigvis flere og flere der har fået øjnene op for.

Fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Omstigning til atlantflyveren i Kangerlussuaq til København med ligeså god service som på rejsen op.

M/-/A

Takuss’ — vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
 • 4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • 1 natter på Ilimanaq Lodge (hytte), v. 2 personer inkl. morgenmad
 • Michelin - tasting menu v. restaurant KOKS, eksl. drikkevarer
 • Sejlads Ilulissat-Ilimanaq-Ilulissat
 • Dagstur til Eqip Sermia
 • Udflugter i Ilulissat: Byrundtur og gåtur til Sermermiut
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen + tastingmenu KOKS
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse— og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, 4.550 DKK

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Ilulissat og Ilimanaq + KOKS - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGII

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet