Ilulissat og Ilimanaq

At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en ”wauw” oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

På denne rejse oplever du to fantastiske steder i Diskobugten: Ilulissat og Ilimanaq.

Alene sejlturen fra Ilulissat til Ilimanaq er mageløs. Synet af isbjerge i alle former og størrelser og legende hvaler er med garanti ét, du aldrig glemmer.

Ilimanag ligger lige syd for isfjorden med en betagende udsigt til Diskobugten og er er en af Grønlands ældste og mindste bygder. Ilimanaq Lodge er nybygget fra 2017 og ligger ubeskriveligt smukt placeret ved isfjorden i udkanten af bygden. Her skal du bo. Komforten er i højsædet, men alligevel er det udsigten, de stjæler billedet. Fra bygden er der et væld af oplevelsesmuligheder, så slå dig endelig løs. 


Tilbage i byen Ilulissat kan du nyde den mest fantastiske kulisse i form af kolossale isfjelde, der flyder rundt i Isfjorden. I Ilulissat kan du forkæle dig selv med god mad, en tur rundt i den hyggelige by eller tage på udflugter ud i den forførende arktiske natur.

Glæd dig til

 • En kort pause i hverdagen i de lækreste omgivelser
 • Se den UNESCO-fredede Ilulissat Isfjord fra vandet og på land
 • Mulighed for at spise lækker gourmetmad på Restaurant Egede i Ilimanaq
 • Nyd lækker gourmetmad og kig på hvaler samtidig
 • Oplev en bygd og kom helt ned i gear
 • Mulighed for at se masser af hvaler på sejlture og fra Ilimanaq Lodge
 • Oplev midnatssolen i juni og juli og lyse aftener/nætter i august/september
 • Se en grønlandsk storby, Ilulissat. Grønlands tredje største by

Program

Dag 1. København — Ilulissat via Kangerlussuaq
Fly fra København til Kangerlussuaq og videre med mindre indenrigsmaskine til Ilulissat.

Dag 2. Ilulissat — Ilimanaq og Ilimanaq Lodge
Efter en enkelt nat sejler du videre med båd til Ilimanaq for indkvartering på Ilimanaq Lodge.

Dag 3. Ilimanaq (Lodge)
Dagen er til fri disposition i Ilimanaq.

Dag 4. Ilimanaq — Ilulissat
Efter et par dejlige dage i Ilimanaq sejles der retur til Ilulissat.

Dag 5. I Ilulissat. Byrundtur og Sermermiut vandring
I dag er der 2 guidede udflugter: Byrundtur i Ilulissat og bagefter gåtur/vandretur til det UNESCO-fredede område Sermermiut lige uden for Ilulissat.

Dag 6. Ilulissat — København via Kangerlussuaq
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1, mandag. København — Ilulissat via Kangerlussuaq

Turen begynder med en behagelig flyvetur fra København til Kangerlussuaq på ca. 4 timer og 40 minutter. Servicen ombord er eminent og flyet er med garanti næsten fyldt op. Der er typisk en del information om det at rejse i Grønland i lommen foran dig. Der bliver også vist en lille introduktionsfilm om Grønland ombord.

I hektiske lille Kangerlussuaq Lufthavn skifter du til et mindre fly. Ca. 40 minutter senere gør det lille fly klar til landing med den smukkeste udsigt over en UNESCO Verdensarvliste-destination: Ilulissat Isfjord

I Ilulissat Lufthavn bliver du hentet af hotellets bus og kørt til din indkvartering. Velkommen til Ilulissat.
Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

M/-/-

Dag 2, tirsdag. Ilulissat — Ilimanaq og Ilimanaq Lodge

Der skal checkes ud af hotellet senest kl. 10. Vi anbefaler en gåtur ned i byen i mellemtiden. Et evt. kig på kunsthåndværkstedet eller museet.

Om eftermiddagen er der afgang til Ilimanaq. Efter en kort sejltur (1 times tid), befinder du dig nu syd for isfjordsmundingen og i en bygd. Bygd, er nok det vi i Danmark ville kalde for landsby. En bygd i Grønland har typisk et indbyggertal på 30 til 600 sjæle. Alle bygder har som minimum; skole, kirke, bygdehus (vask- og bademuligheder), bank/postkontor, sygeplejestation m.m. Ilimanaq er én af de mindste bygder i Grønland.

Ilimanaq Lodge er ny. Den blev færdig og først taget i brug sommeren 2017 og består af 15 helt igennem fantastisk indrettede hytter beliggende helt ud til vandet. Udsigten er spektakulær — lige ud til isbjerge, hvaler og store vidder. Her skal du være i 2 nætter. 

M/-/-

Ilimanaq Lodge

Lodgen udgøres af 15 nye arkitekttegnede hytter, der alle ligger i bygdens nordlige udkant — helt ned til havet. 2* Michelin Restaurant

Dag 3, onsdag. Ilimanaq (Lodge)

Dagen er på egen hånd. Her er forskellige udflugtsmuligheder. Trænger du til at vandre lidt og opleve mere natur eller måske tage til kaffemik hos en grønlandsk familie? Det er op til dig. Hytterne lægger også op til, at man bare kan sidde og fordybe sig i Grønlands smukke natur.

Se de forskellige udflugter her

M/-/-

Dag 4, torsdag. Ilimanaq — Ilulissat

Skibet sejler først om eftermiddagen. Nyd evt. en god frokost i den dejlige restaurant eller se vores udvalg af udflugter fra Ilimanaq.

Der er sørget for transport fra Ilulissat havn til dit hotel, hvor du skal tilbringe de næste 2 nætter.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 5, fredag. Ilulissat. Byrundtur og Sermermiut vandring

Det er formiddag og vi har arrangeret en rolig guidet gåtur rundt i byen, hvor du får indblik i byen og dets historie og rytme.

Om eftermiddagen er der ligeledes arrangeret en vandretur til Sermermiut — med udsigt til isfjordsmundingen. Udsigten herfra er lige betagende, om man er der for tyvende gang eller for første gang.

Læs mere om Ilulissat her

M/-/-

Dag 6, lørdag. Ilulissat — København via Kangerlussuaq

Rejsen er nu slut og det er hjemrejsedag. Et forhåbentligt "på gensyn" til Grønland. Måske venter en anden type rejse og destination i Grønland? Landet har så meget at byde på, og det er der heldigvis flere og flere der har fået øjnene op for.

Fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Omstigning til atlantflyveren i Kangerlussuaq til København med ligeså god service som på rejsen op.

M/-/A

Takuss’ — vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r inkl. skatter og afgifter (Air Greenland)
 • 3 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • 2 nætter på Ilimanaq Lodge (hytte), v. 2 personer inkl. morgenmad
 • Sejlads Ilulissat-Ilimanaq-Ilulissat
 • Udflugter i Ilulissat: Byrundtur og gåtur til Sermermiut
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse— og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, 4.550 DKK

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Ilulissat og Ilimanaq - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGII

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet