Unik rundrejse i Diskobugten

Tag på en enestående rejse, hvor du oplever du oplever det ene highlight efter det andet i Diskobugten og den efterspurgte Glacier Lodge Eqi i ødemarken. Omdrejningspunktet er den verdensberømte Ilulissat Isfjord.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Vi kalder denne rejse for ”unik rundrejse”, for du får med garanti mange unikke oplevelser på ruten, som tager dig fra det ene unikke sted til det næste. 

Disko ø byder på høje basaltfjelde og sorte sandstrande, samt en fantastisk vandretur til Kuaniit.

I Qasigiannguit. Her har du mulighed for at se et af Grønlands bedst bevaret muséer, og hvalerne svømmer nærmest lige udenfor døren af dit hotel. 

Ilulissat er til gengæld en ”storby” i Grønland og med sin isfjord med de enorme isbjerge og polarforskeren Knud Rasmussens fødeby (f.1879 d.1933), er Ilulissat en af turismens hoveddestinationer i Grønland, som du også skal opleve. Glacier Lodge Eqi er helt særlig med sine hytter, der alle har front mod den aktive gletsjer Eqip Sermia. Helt isoleret fra omverdenen og uden mobilforstyrrelser, kan du her afslutte rundrejsen og geare helt ned i de smukkeste og mest rå omgivelser i den grønlandske ødemark.

Glæd dig til

 • UNESCO´s Verdensarvsliste-destination
 • Den evige solnedgang: Midnatssolen
 • Disko Ø - basalt fjelde og sorte sandstrande
 • Indkvartering i ødemarken: Glacier Lodge Eqi
 • Qasigiannguit - en moderne fungerende landsby i Grønland
 • Muligheder for at se én eller flere af de mange hvaler i Diskobugten
 • Gå én af de absolut smukkeste vandreture til Sermermiut og Ilulissat Isfjord

Program

Dag 1. København – Ilulissat via Kangerlussuaq
Det tager kun ca. 4 timer og 40 minutter at flyve over Atlanten til Kangerlussuaq. Herfra skal du videre med et mindre indenrigsfly til Ilulissat. Ilulissat - byen med udsigt til enorme isfjelde.

Dag 2. Ilulissat – Disko Ø
Et par timers sejlads over Diskobugten bringer dig til Disko øen. Naturen her er helt anderledes end på "fastlandet", da øen er dannet v. vulkansk aktivitet.

Dag 3. Basaltfjelde, sorte strande og grøn vegetation.
Disko øen er kendt for sine varierede natur. Sort, grøn, blå, hvid og så midnatssolen. Hele farvepaletten er synlig uanset om du vandrer, cykler, ror kajak eller vinterbader.

Dag 4. Disko Ø - Qasigiannguit
Vi krydser igen Diskobugten og kommer til den sydlige del bugten. Oftest spottes der hvaler undervejs. Indsejlning til byen med god sigt til de mange farverige huse.

Dag 5. Qasigiannguit
Dagen nydes i Qasigiannguit, hvor du evt. kan se et af Grønlands bedste muséer, vandre nogle gode ture og sidde på en af byens bænke, der med garanti har en god udsigt.

Dag 6. Qasigiannguit - Ilulissat
I dag skal du sejle fra Qasigiannguit til Ilulissat. Sejlturen tager dig forbi det sted på UNESCO´s Verdensarvsliste, der hedder Ilulissat Isfjord. Der er rigtig gode chancer for at se hvaler, især når båden nærmer sig Ilulissat og de enorme isbjerge.

Dag 7. Ilulissat
Dagen er på egen hånd i Ilulissat, hvor du kan udforske byen og omegn. Vi anbefaler, at du som minimum tager et kig ud på Sermermiut og Ilulissat Isfjord, der bl.a. er udnævnt til at være på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Dag 8. Ilulissat – Glacier Lodge Eqi
Tidlig afgang med båd fra Ilulissat til Glacier Lodge Eqi. Husk varmt tøj (lag på lag) da det meste af dagen foregår ombord på en båd. Der er mulighed for at se sæler og hvaler undervejs.

Dag 9. Glacier Lodge Eqi - Ilulissat
Guidet vandretur til morænen om formiddagen. Fra toppen af morænen kan vi bedre fornemme størrelsen af den imponerende gletscherarm. Der er eftermiddagsafgang til Ilulissat.

Dag 10. Hjemrejse
Du siger farvel til smukke Grønland og Ilulissat og flyver via Kangerlussuaq til København.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

NB! Ønsker du flere dage i Ilulissat, kan du enten ringe eller skrive til os. Vi laver den ønskede forlængelse og giver mere end gerne et bud på en tilføjelse af rejsen.

Dagsprogram

Dag 1. København – Ilulissat via Kangerlussuaq

Du flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq, hvor du skifter til et mindre fly. De sidste 5 minutter af indflyvningen til Ilulissat er helt fantastisk. Her får du bekræftet, at isbjergene virkelig er så store, som alle taler om.

I Ilulissat Lufthavn bliver du hentet af Hotel Icefiords bus. På hotellet bliver du indkvarteret i et værelse med havudsigt.

Resten af dagen er på egen hånd. Hotellet har egen restaurant og er særdeles populær også blandt de lokale. Så bestil gerne bord v. ankomst.

-/F/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 2. Disko øen - dannet v. vulkansk aktivitet

Vi krydser Diskobugten på et par timer og ankommer til et helt andet terræn end det vi forlod ved "fastlandet". Vulkansk aktivitet har skabt Diskoøen og det er meget tydeligt med sorte strande, basaltfjelde som tårner sig +1000 moh, lige bag ved Qeqertarsuaq - en af to byer på øen. Disko Ø har omtrent samme størrelse som Sjælland med har kun to bebyggede områder Qeqertarsuaq m. ca. 800 indbyggere og bygden Kangerluk med ca. 20 indbyggere. Qeqertarsuaq er flot placeret mellem høje fjelde og havet. De farverige huse danner en flot kontrast til den sorte basalt, det blå hav og de kridhvide isbjerge som ofte ligger grundstøt lige udenfor byen.
M/-/-

Qeqertarsuaq - udflugter og ture...

Frodigheden vil ingen ende tage og kontrasten mellem lavafarver, det grønne mos og havet med dets isbjerge, gør stedet til ét af de mest fotogene i Grønland.

Dag 3. Disko Ø - vandretur til Kuaniit og en tur i bølgen blå.

En afslappende vandretur rundt i byen med de farverige huse er et must. Fortsæt evt. byturen med en vandring langs kysten til Kuaniit. Et område hvor man kan se basaltformation i de høje fjelde men også helt tæt på. Langs kysten finder man noget af det frodigste område i Grønland. Masser af vegetation og kvan. Fra kysten kan man ofte spotte hvaler der boltrer sig i vandet. Vil du gøre dem selskab, så kan en svømmetur anbefales fra den sorte strand. På stranden er der mulighed for at genvinde varmen i den opstillede sauna. Et helle for vinterbaderne med udsigt til grundstødte isbjerge.

M/-/-

Dag 4: Disko Ø - Qasigiannguit

Afgang med Disko Line (skib) til Qasigiannguit. Sejlruten er sydgående og tager dig til Qasigiannguit. Turen tager ca. 3 timer, og der er gode muligheder for at se hvaler og sæler undervejs.

I Qasigiannguit bliver du hentet af Hotel Diskobay's bus og kørt til hotellet. Velkommen til Qasigiannguit og til byens ca. 1.100 indbyggere. Fra hotellets balkon kan du nyde udsigten ud over Diskobugten og til Diskoøen. De store hvaler boltrer sig ofte i vandet lige neden for hotellet. Det er næsten en undtagelse, hvis ikke du ser en hval under dit ophold på Hotel Diskobay.

Du har hele eftermiddagen fri til at gå på opdagelse. Vi anbefaler et besøg på det meget smukke museum. Det er veldrevet af en fantastisk museumsleder, som har forstået at formidle fortællingen om området og Grønland. Byen har flere grønne bænke rundt omkring. Sæt dig på ned og nyd udsigten. De er alle placeret med et særligt formål for øje.

M/-/-

Qasigiannguit

I Qasigiannguit skinner midnatssolen døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen.

Dag 5. Qasigiannguit

Hvad I ikke nåede i går, kan måske nåes i dag. Qasigiannguit har meget at byde på. Vi anbefaler en vandretur til Paradisbugten. Man går ikke mange 100 meter udenfor byen før man føler man er i ødemarken. En vandretur i fjeldet med udsigt til Diskobugten og fra højdedraget et kig tilbage på de nu små farverige miniature huse i byen. Vi overnatter på Hotel Diskobay

M/-/-

Dag 6. Ilulissat - stedet med de enorme isbjerge

Vi sejler fra Qasigiannguit til Ilulissat op langs den østlige kant af Diskobugten. Undervejs passerer vi Kangia isfjorden. På den undersøsike moræne, lige ved fjordens udmunding i Diskobugten, står de grundstødte isbjerge, Grønland er så kendt for. Enorme kæmper så store som katedraler ligger side om side. Efter landgang tager vi en vandretur til Sermermiut, en tidligere boplads som var placeret netop med udsyn over de enorme isfjelde. (ved sen ankomst kan turen evt. afvikles den efterfølgende dag i Ilulissat).

M/-/-

Dag 7. Ilulissat (UNESCO)

Du har dagen på egen hånd. Brug evt. tiden på at danne dit eget indtryk af byen.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

Der er et hav af udflugter, du kan tage på. Du kan tage på byrundtur eller på en smuk vandretur til Sermermiut Boplads. Vil man se lidt mere fra luften, er der mulighed for både tur i helikopter og et lille 2-motoret fly. Begge ture er vældig fotogene og imponerende.

M/-/-

Dag 8: Ilulissat - Glacier Lodge Eqi

Tidlig afgang fra Ilulissat hvor vi sejler nordpå til Glacier Lodge Eqi. Efter nogle timers sejlads med udkig til grønlands ødemark ankommer vi til gletscherfronten v. Eqip Sermia. I sikker afstand til isvæggen, slukker vi motoren og ligger et par timer og nyder udsigten til den kælvende gletscher. Eqi kælver som minimum en gang i timen. Med denne flotte udsigt, serveres der en frokost ombord på skibet. Kl. 1400 ankommer skibet til Glacier Lodge Eqi, hvor gæster udveksles. Vi går i land og så snart skib har forladt os, føler man sig helt lille i dette enorme landskab. Heldigvis byder Cafe Victor på god mad og i lodgen finder vi de fineste hytter og luksus vildmarkstelt. Vi bliver hurtigt komfortable og nyder blot storheden i øjeblikket. Under ophold i Glacier Lodge tilbydes der helpension.
 
M/F/A

Eqip Sermia – Eqi Gletsjer, udflugter og ture...

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Dag 9. Glacier Lodge Eqi – Ilulissat

Du får serveret morgenmad og frokost på Glacier Lodge Eqi. Til dem der har lyst, er der efter morgenmaden mulighed for en smuk vandretur til morænen. Man vandrer via lagunen til bræfronten og indtager sin medbragte frokostsandwich fra Café Victor siddende i 1. parket på den gamle randmoræne med udsigt over bræen og bræfronten og med udsigt ned i de dybe isspalter. Efter frokost går turen tilbage til Glacier Lodge Eqi. Vandreture tager typisk ca. 4 timer fra Glacier Lodge Eqi og retur. Der er eftermiddagsafgang til Ilulissat omkring kl. 14.

Ankomst til Ilulissat omkring kl. 19 og indkvartering på Hotel Icefiord. Vil du ud at spise og opleve andet end hotellets gode restaurant, er der alt fra caféer til 4-stjernede restauranter.

M/F/-

Dag 10. Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Fyldt op med unikke indtryk og minder for livet, er det nu tid til hjemrejse. Nyd det sidste kig på Diskobugten og den UNESCO beskyttede Ilulissat Isfjord.

I Kangerlussuaq kommer du ombord på Air Greenlands Airbus, som tager dig tilbage til København.

M/-/-

Takuss’ – vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge rejsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Klik her for pris og praktisk info

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat-Kangerlussuaq-København (Air Greenland)
 • 4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Hotel Diskobay, Qasigiannguit i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Hotel Disko - Disko Ø, inkl. morgenmad
 • 1 nat på Glacier Lodge Eqi (standard hytte), v. 2 personer inkl. helpension (start og slut med frokost)
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Guided vandretur v. Sermermiut - Ilulissat
 • Guided vandretur til Kuaniit - Disko Ø
 • Guided vandretur til Paradisbugten - Qasiaginnguit
 • Sejlads: Ilulissat–Qasigiannguit–Ilimanaq–Ilulissat–Eqi-Ilulissat
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Adgang til Sauna på Disko Ø
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse— og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, 6.400 DKK. 

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere type flybillet samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader). Adgang til el kan dog ikke tilbydes under ophold i Glacier Lodge Eqi, da el kun bliver produceret i kortere perioder i løbet af dagen af en generator. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Unik rundrejse i Diskobugten - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGGI

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet