Unik rundrejse i Diskobugten

Tag på en enestående rejse, hvor du oplever den nye Ilimanaq Lodge ved bygden Ilimanaq og den efterspurgte Glacier Lodge Eqi i ødemarken. Omdrejningspunktet er den verdensberømte Ilulissat Isfjord.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Vi kalder denne rejse for ”unik rundrejse”, for du får med garanti mange unikke oplevelser på ruten, som tager dig fra det ene unikke sted til det næste. 

Rundrejsen begynder i Qasigiannguit. Her har du mulighed for at se et af Grønlands bedst bevaret muséer, og hvalerne svømmer nærmest lige udenfor døren af dit hotel. Ilimanaq er en af de mindste bygder i Grønland men ikke desto mindre et smukt sted med enestående udsigter. Med sin smukke beliggenhed lige syd for Ilulissat Isfjord, har man placeret den nye Ilimanaq Lodge med front mod isfjorden og den historiske restaurant Poul Egede (søn af Hans Egede).

Ilulissat er til gengæld en ”storby” i Grønland og med sin isfjord med de enorme isbjerge og polarforskeren Knud Rasmussens fødeby (f.1879 d.1933), er Ilulissat en af turismens hoveddestinationer i Grønland, som du også skal opleve. Glacier Lodge Eqi er helt særlig med sine hytter, der alle har front mod den aktive gletsjer Eqip Sermia. Helt isoleret fra omverdenen og uden mobilforstyrrelser, kan du her afslutte rundrejsen og geare helt ned i de smukkeste og mest rå omgivelser i den grønlandske ødemark.

Glæd dig til

 • UNESCO´s Verdensarvsliste-destination
 • Den evige solnedgang: Midnatssolen
 • Indkvartering i en bygd: Ilimanaq Lodge
 • Indkvartering i ødemarken: Glacier Lodge Eqi
 • Mulighed for at gå en tur op på indlandsisen ved Glacier Lodge Eqi
 • Muligheder for at se én eller flere af de mange hvaler i Diskobugten
 • Gå én af de absolut smukkeste vandreture til Sermermiut og Ilulissat Isfjord
 • Historiske og kulturelle oplevelser i bygden Ilimanaq

Program

Dag 1. København – Ilulissat via Kangerlussuaq
Det tager kun ca. 4 timer og 40 minutter at flyve over Atlanten til Kangerlussuaq. Herfra skal du videre med et mindre indenrigsfly til Ilulissat.

Dag 2. Ilulissat – Qasigiannguit
I dag skal du sejle fra Ilulissat til Qasigiannguit. Sejlturen tager dig forbi det sted på UNESCO´s Verdensarvsliste, der hedder Ilulissat Isfjord. Der er rigtig gode chancer for at se hvaler, især når båden nærmer sig Qasigiannguit.

Dag 3. Qasigiannguit – Ilimanaq
Dagen nydes i Qasigiannguit, hvor du evt. kan se et af Grønlands bedste muséer, vandre nogle gode ture og sidde på en af byens bænke, der med garanti har en god udsigt. Om eftermiddagen er der arrangeret sejlads til Ilimanaq.

Dag 4. Ilimanaq
Du har dagen til at udforske det smukke område. De skønneste vandreture, lange som korte, kan gås fra bygden. Vi anbefaler som minimum en ”kaffemik” hos en lokal familie - en ganske særlig oplevelse.

Dag 5. Ilimanaq – Ilulissat – Glacier Lodge Eqi
Tidlig afgang med båd fra Ilimanaq via Ilulissat til Eqi. Husk varmt tøj (lag på lag) da det meste af dagen foregår ombord på en båd. Der er mulighed for at se sæler og hvaler undervejs.

Dag 6. Glacier Lodge Eqi (camp)
Hele dagen til fri disposition. Du kan være på egen hånd eller du kan vælge én af de udflugter, man kan tage fra camp’en. Vi anbefaler klart en udflugt, der tager dig helt op til indlandsisen, som du har mulighed for at gå på!

Dag 7. Glacier Lodge Eqi - Ilulissat
Formiddagen bruges i camp’en og det smukke område. Der er eftermiddagsafgang til Ilulissat, hvor du kan nyde en kop kaffe og et stykke kage med den bedste udsigt bl.a til gletsjeren.

Dag 8. Ilulissat
Dagen er på egen hånd i Ilulissat, hvor du kan udforske byen og omegn. Vi anbefaler, at du som minimum tager et kig ud på Sermermiut og Ilulissat Isfjord, der bl.a. er udnævnt til at være på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Dag 9. Hjemrejse
Du siger farvel til smukke Grønland og Ilulissat og flyver via Kangerlussuaq til København.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

NB! Ønsker du flere dage i Ilulissat, kan du enten ringe eller skrive til os. Vi laver den ønskede forlængelse og giver mere end gerne et bud på en tilføjelse af rejsen.

Dagsprogram

Dag 1. København – Ilulissat via Kangerlussuaq

Du flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq, hvor du skifter til et mindre fly. De sidste 5 minutter af indflyvningen til Ilulissat er helt fantastisk. Her får du bekræftet, at isbjergene virkelig er så store, som alle taler om.

I Ilulissat Lufthavn bliver du hentet af Hotel Icefiords bus. På hotellet bliver du indkvarteret i et værelse med havudsigt.

Resten af dagen er på egen hånd. Hotellet har restaurant og thai take away.

-/F/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 2. Ilulissat – Qasigiannguit

Allerede tidlig morgen er der afgang med Disko Line (skib) til Qasigiannguit. Det, du så fra luften for 2 dage siden, skal du nu sejle forbi. Sejlruten er sydgående og tager dig til Qasigiannguit. Turen tager ca. 3 timer, og der er gode muligheder for at se hvaler og sæler undervejs.

I Qasigiannguit bliver du hentet af Hotel Diskobay's bus og kørt til hotellet. Velkommen til Qasigiannguit og til byens ca. 1.100 indbyggere. Fra hotellets balkon kan du nyde udsigten ud over Diskobugten og til Diskoøen. De store hvaler boltrer sig ofte i vandet lige neden for hotellet. Det er næsten en undtagelse, hvis ikke du ser en hval under dit ophold på Hotel Diskobay.

Du har hele eftermiddagen fri til at gå på opdagelse. Vi anbefaler et besøg på det meget smukke museum. Det er veldrevet af en fantastisk museumsleder, som har forstået at formidle fortællingen om området og Grønland. Byen har flere grønne bænke rundt omkring. Sæt dig på ned og nyd udsigten. De er alle placeret med et særligt formål for øje.

M/-/-

Qasigiannguit

I Qasigiannguit skinner midnatssolen døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen.

Dag 3. Qasigiannguit – Ilimanaq (Lodge)

Efter morgenmad er der afgang mod Ilimanaq. Efter en kort sejltur (1 times tid), befinder du dig nu syd for isfjordsmundingen og i en bygd. Bygd er nok det, vi i Danmark ville kalde for landsby. En bygd i Grønland har typisk et indbyggertal på 30 til 600 mennesker. Alle bygder har som minimum skole, kirke, bygdehus (vask- og bademuligheder), bank/postkontor, sygeplejestation m.m. Ilimanaq er én af de mindste bygder i Grønland.

Ilimanaq Lodge er HELT ny! Den blev færdig og først taget i brug i sommeren 2017 og består af 15 helt igennem fantastisk indrettede hytter beliggende direkte ud til vandet. Udsigten er spektakulær: Du kigger direkte ud til isbjerge, hvaler og store vidder. Her skal du tilbringe de næste 2 nætter. 

M/-/-

Ilimanaq

Ilimanaq er én af de smukkeste bygder i Grønland. Beliggende syd for Ilulissat Isfjord og med udsigt til Diskobugten er der en helt fantastisk udsigt, hvor der ofte er mulighed for at se hvaler.

Dag 4. Ilimanaq (Lodge)

Dagen er på egen hånd. Her er forskellige udflugtsmuligheder. Trænger du til at vandre lidt og opleve mere natur eller måske tage til kaffemik hos en grønlandsk familie? Det er op til dig. Hytterne lægger også op til, at du bare kan sidde og fordybe dig i Grønlands smukke natur.

Se de forskellige udflugter her.

M/-/-

Dag 5. Ilimanaq – Ilulissat – Glacier Lodge Eqi

Tidlig morgen sejles der nordover via Ilulissat. Du ankommer til Eqi-området omkring middag, hvor skibet ligger foran gletsjeren og venter på kælvinger. Der bliver serveret frokost ombord og omkring kl. 14 lægger båden til ved Glacier Lodge Eqi.

Her bliver du indkvarteret i din hytte med udsigt til den kælvende Eqip Sermia. Alle måltider serveres i lodgens Café Victor, hvor der også er fælles faciliteter (bad og toilet).

M/F/A

Eqip Sermia – Eqi Gletsjer

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Dag 6. Glacier Lodge Eqi

Egentlig er det nok bare at være i og omkring lodgeområdet, hvor du kan nyde synet og bragene fra gletsjeren. Men du har også mulighed for at komme op og gå på indlandsisen. Det er en flot og speciel oplevelse. Der hersker en særlig ydmyg stemning, når du står og kigger på en stor flod eller brønd af smeltevand oppe på den grønlandske indlandsis, som er svær at beskrive - den skal opleves! Se beskrivelser af udflugter her.

M/F/A

Dag 7. Glacier Lodge Eqi – Ilulissat

Du får serveret morgenmad og frokost på Glacier Lodge Eqi. Til dem der har lyst, er der efter morgenmaden mulighed for en smuk vandretur til morænen. Man vandrer via lagunen til bræfronten og indtager sin medbragte frokostsandwich fra Café Victor siddende i 1. parket på den gamle randmoræne med udsigt over bræen og bræfronten og med udsigt ned i de dybe isspalter. Efter frokost går turen tilbage til Glacier Lodge Eqi. Vandreture tager typisk ca. 4 timer fra Glacier Lodge Eqi og retur. Der er eftermiddagsafgang til Ilulissat omkring kl. 14.

Ankomst til Ilulissat omkring kl. 19 og indkvartering på Hotel Icefiord. Vil du ud at spise og opleve andet end hotellets gode restaurant, er der alt fra caféer til 4-stjernede restauranter.

M/F/-

Dag 8. Ilulissat (UNESCO)

Du har dagen på egen hånd. Brug evt. tiden på at danne dit eget indtryk af byen.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

Der er et hav af udflugter, du kan tage på. Du kan tage på byrundtur eller på en smuk vandretur til Sermermiut Boplads. Vil man se lidt mere fra luften, er der mulighed for både tur i helikopter og et lille 2-motoret fly. Begge ture er vældig fotogene og imponerende.

Se udflugtsmuligheder i Ilulissat her

M/-/-

Dag 9. Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Fyldt op med unikke indtryk og minder for livet, er det nu tid til hjemrejse. Nyd det sidste kig på Diskobugten og den UNESCO beskyttede Ilulissat Isfjord.

I Kangerlussuaq kommer du ombord på Air Greenlands Airbus, som tager dig tilbage til København.

M/-/-

Takuss’ – vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge rejsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Klik her for pris og praktisk info

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat-Kangerlussuaq-København (Air Greenland)
 • 3 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på Hotel Diskobay, Qasigiannguit i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Ilimanaq Lodge, 2 personers hytte inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Glacier Lodge Eqi (standard hytte), v. 2 personer inkl. helpension (start og slut med frokost)
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Sejlads: Ilulissat–Qasigiannguit–Ilimanaq–Ilulissat–Eqi-Ilulissat
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse— og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/hyttetillæg, 6.400 DKK. 

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere type flybillet samt en anden hytte-/værelsesstandard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader). Adgang til el kan dog ikke tilbydes under ophold i Glacier Lodge Eqi, da el kun bliver produceret i kortere perioder i løbet af dagen af en generator. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Unik rundrejse i Diskobugten - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGGI

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet