Qeqertarsuaq - udflugter og ture...

Frodigheden vil ingen ende tage og kontrasten mellem lavafarver, det grønne mos og havet med dets isbjerge, gør stedet til ét af de mest fotogene i Grønland.

Vandretur til Kuannit

Lidt nord for Qeqertarsuaq, helt ude ved kysten, finder man det særprægede område kaldet Kuannit. Stedet er ekstremt frodigt, efter grønlandske forhold, og er i sommerperioden næsten neon-grønt af mos og skærmplanten kvan. Øens vulkanske oprindelse manifesteres også i de specielt udseende basaltsøjler, der dominerer området. Stedet er relativt højt hævet over havet, så når tingene går op i en højere enhed, kan man ligge i lyngen og nyde sin madpakke, imens man betragter hvaler i Diskobugten.

Turen tager typisk 3-4 timer t/r inkl. en frokostpause.
Pris: 495,- DKK

Byvandring i Qeqertarsuaq

På denne guidet byvandring får du et indblik i byens ældre og nyere historie.

Qeqertarsuaq blev oprindelig grundlagt i 1773 som hvalfangerstation. I dag er det Diskoøens eneste by med 850 indbyggere. Qeqertarsuaq hedder på dansk Godhavn. Godhavn refererer til byens beskyttede naturhavn, der til alle tider har gjort det nemt at få adgang til byen fra søsiden. Havnen er et livligt tilholdssted for byens befolkning og der er altid en masse oplevelser at hente. Vi går en tur rundt i byen og høre flere historier fra livet i Grønland.

Varighed: 2 timer
Pris: 250,- DKK pr. pers.

Vandretur til ”Udkiggen”

Det yderste punkt syd for Qeqertarsuaq bliver kaldt ”Udkiggen” eller Qaqqaliaq på grønlandsk. Som navnet antyder, er det et rigtig godt sted at observere hvaler.

Turen tager ca. 2-3 timer t/r i roligt tempo.

Vandretur til Lyngmarksbræen

Efter 900 højdemeter og 3-4 timers krævende vandring, belønnes vi med synet af det enorme islag
Lyngmarksbræen. Med gletsjer-is under fødderne kan man for alvor nyde den svimlende smukke udsigt over Qeqertarsuaq og Diskobugten. 

Bemærk: Det er vigtigt at pointere, at det er en fysisk krævende vandretur, som tager 3-4 timer hver vej. Har man dårlig ryg, knæ eller hofte skal man derfor overveje turen en ekstra gang. Vandresko/støvler anbefales på det kraftigste

Varighed: Dagstur
Pris:  DKK 995,- Pr. pers

Oplev Qeqertarsuaq og omegn på mountainbike

Tag en tur rundt i byen eller følg grusvejen ind mod Lyngmarksfjeldet, hvor mountainbiken kommer til sin ret. Vil du udfordres lidt på teknik og udholdenhed findes der et stisystem i området ved Blæsedalen. Vores mountainbike findes i alle størrelser.

Pris: DKK 200 pr. dag

Om Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq er en af vores absolutte yndlingsbyer - et fantastisk dejligt sted. Her bor lige knap 850 mennesker og byen er sprællevende på grund af den store aktivitet i foreningslivet.
 
Beliggenhed er 5-stjernet – lige ud til Diskobugten og de store isbjerge og alle de hvaler, der ynder at holde til i området. Øen har et noget anderledes landskab med de høje fjelde, varme kilder og basaltformede søjler.
 
Diskoøen er Grønlands største ø beliggende i Diskobugten. Øen er på størrelse med Sjælland og har med lidt god vilje form som en diskos — deraf navnet. På grønlandsk hedder øen Qeqertarsuaq, som betyder "Den store ø". Øen har kun en enkelt by, nemlig Qeqertarsuaq (Godhavn) som ligger på sydsiden, samt en mindre bygd Kangerluk (Diskofjord), der ligger 35 km mod nordvest.
 
Mange grønlandsrejsende kender Diskoøen fra afstand, hvor øens karakteristiske basaltfjelde af vulkansk oprindelse rager næsten 1.000 meter i vejret. Toppen i syd er året rundt dækket af is og sne i skikkelse af Lyngmarksbræen.

Diskoøen er interessant af mange årsager, ikke mindst på grund af den store artsdiversitet inden for flora. Øen er nemlig beliggende mellem lav- og højarktis, og sammen med med forekomsten af mange varme kilder, giver det en rigere vegetation sammenlignet med andre lokaliteter på samme breddegrad. F.eks. trives skærmplanten kvan storartet på øen. Havet er også meget rigt omkring Diskoøen, og det betyder generelt store forekomster af hvaler. Om foråret er området et af verdens bedste til at observere den store Grønlandshval. På grønlandsk har den det meget betegnende navn "Arfivik", der betyder "den tøndeformede". Om sommeren ses pukkelhvaler meget ofte helt tæt inde ved kysten.

Qeqertarsuaq blev grundlagt i 1773, netop som en slags hvalfangerstation. Byen ligger billedskønt placeret med basaltfjeldene som baggrundskulisse. Man kan rejse til Qeqertarsuaq fra både Ilulissat og Aasiaat.

Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Forslag til rejse på Diskoøen