Vores ultimative Grønlandsrejse

Tag på drømmerejse og se 2 UNESCO-sites og 10 byer og bygder under den 1.200 km lange kystsejlads. Oplev Diskobugtens eftertragtede attraktioner; Ilimanaq Lodge og Glacier Lodge Eqi.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Tag med på rejse fra Qaqortoq i syd til Diskobugten i nord.

Denne rejse står for os som ”den ultimative Grønlandsrejse” - her oplever du alle de steder, vi synes repræsenterer det bedste af Grønland.

Turen bevæger sig fra det frodige, grønne Grønland i syd til de smukke, gigantiske isbjerge i nord, med 1.200 km sejlads op langs Grønlands vestkyst med dejlige M/S Sarfaq Ittuk. På halvvejen har du en hel dag i Nuuk, Grønlands hovedstad og har således god tid til at få et indtryk af en hovedstad, der er én af verdens mindste, super moderne, lidt gammeldags og i det hele taget i en rivende udvikling.

Når først du er ankommet til Diskobugten, oplever du både Ilulissat, bygden Ilimanaq, som har fået 15 eksklusive nye hytter 'Ilimanaq Lodge' og 15 komfortable hytter ved 'Glacier Lodge Eqi', som ligger smukt ved den kælvende gletsjer midt i vildmarken.

Glæd dig til

 • Se Sydgrønlands turkis-blå fjordsystemer
 • Oplev kontrasten mellem kultur, landbrug, historie og rå natur
 • 1.200 km sejlads op langs Grønlands vestkyst
 • Mød de lokale under sejladsen - på lige vilkår
 • Oplev den specielle rolige stemning ombord på M/S Sarfaq Ittuk
 • Mærk kontrasten mellem en ”storby” og en mindre by i Grønland
 • En hel dag i Nuuk, Grønlands hovedstad og største by
 • Hvaler i Diskobugten set fra Hotel Diskobay
 • Prisvindende Ilimanaq Lodge
 • 2 UNESCO Verdensarvsliste-steder: Kujataa og Ilulissat Isfjord
 • Glacier Lodge Eqi ved den aktive gletsjer
 • Ilulissat – turismens hovedstad og hovedby i Diskobugten

Program

Dag 1. København – Narsarsuaq - Qaqortoq
Direkte fly fra København til Narsarsuaq i Sydgrønland om formiddagen. Videre med skib til Qaqortoq.

Dag 2. UNESCO Verdensarv: Hvalsø Kirke ruin. Aftenafgang med skib
Sejltur til ”baglandet” og hele 1 af UNESCO´s Verdensarvsdestinationer. Om aftenen stiger vi ombord på dejlige M/S Sarfaq Ittuk.

Dag 3. På søen
Dagens anløb: Arsuk, Paamiut og Qeqertarsuatsiaat.

Dag 4. Nuuk
Du har hele dagen i Nuuk, hvor der er god tid til at udforske Grønlands smukke hovedstad.

Dag 5. På søen
Dagens anløb: Maniitsoq, Kangaamiut og Sisimiut.

Dag 6. Ankomst til Diskobugten
Søndag morgen kl. 08 anløber skibet Aasiaat og videre med mindre skib til Qasigiannguit.

Dag 7. Qasigiannguit – Ilimanaq
Vi siger farvel til Qasigiannguit og sejler videre til bygden Ilimanaq. Indkvartering på Ilimanaq Lodge.

Dag 8. Ilimanaq
Dagen er til rådighed i Ilimanaq. Mulighed for udflugter.

Dag 9. Ilimanaq – Ilulissat - Glacier Lodge Eqi
Morgenafgang fra Ilimanaq til Ilulissat hvor der skiftes båd til videre sejlads til Glacier Lodge Eqi.

Dag 10. Glacier Lodge Eqi - Ilulissat
Eftermiddagsafgang fra Glacier Lodge Eqi til Ilulissat.

Dag 11. Ilulissat
Dagen er på egen hånd i smukke Ilulissat.

Dag 12. Ilulissat – Kangerlussuaq – København
Hjemrejsedag. Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1. København - Narsarsuaq - Qaqortoq

Flyrejsen er på godt 4½ time til det sydlige Grønland. Du ankommer til Narsarsuaq, som er endnu en gammel amerikansk base. Her i bunden af Eriksfjord mellem det turkisblå vand og indlandsisen ligger Narsarsuaq landingsbane, som, ligesom andre steder i Grønland, byder på en spektakulær landing: Grøn-blå fjorde med små hvide prikker (iskosser) og en masse fårehold (landbrug) titter frem.

Du bliver hentet i bus og kørt til havnen, og videre med et Disko Line skib til Sydgrønlands største by, Qaqortoq. Sejlturen tager ca. 2 til 5 timer alt afhængigt af båd – eller skibstypen.

I Qaqortoq bliver du indkvarteret på Hotel Qaqortoq, der ligger i centrum og har en dejlig udsigt over Julianehåb Fjord og havnen. Qaqortoq har omkring 3.500 indbyggere og er uddannelsescentrum i Sydgrønland. Det er en fantastisk smuk og frodig by med mange private haver og et yndet sted at fotografere.

Qaqortoq er en by i udvikling og med et godt foreningsliv, der smitter af på sammenholdet i byen.

-/F/-

Qaqortoq

Når du sejler ind mod Qaqortoq igennem Julianehåb Fjord, ser du straks byens mange farverige huse, som er kastet op ad fjeldet, og du fornemmer byens opbygning, der samler sig i centrum nede i en dal.

Dag 2. UNESCO Verdensarv: Hvalsø Kirkeruin. Aftenafgang med M/S Sarfaq Ittuk.

I dag skal du ud at se 1 af de 5 steder i Sydgrønland, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. 

”Kujataa Greenland” er et subarktisk landbrugslandskab, der består af 5 delområder af Sydgrønland ved randen af indlandsisen, som blev optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2017. Blandt seværdighederne er Hvalsø Kirkeruin, som er et af de områder, der er en del af Verdensarvslisten. Kirkeruinen er velbevaret og har en spændende historie. Den ligger kun en halv times sejlads fra Qaqortoq. På denne tur får du indsigt i nordbohistorien og det bryllup, der fandt sted i 1408. I 1992 blev nu afdøde landsstyreformand Jonathan Motzfeldt gift dette sted.


Om aftenen er der afgang med M/S Sarfaq Ittuk, hvor skibet afgår for at sejle nordover. Find dig godt til rette i en af de dejlige udvendige kahytter og sig farvel til Qaqortoq. Det tager et par timer at sejle til Narsaq. Her ankommer du kl. 21:00

Afgang fra Qaqortoq - 19:00
Narsaq 21:00 - 21:30

M/-/-

Dag 3. Arsuk, Paamiut og Qeqertarsuatsiaat (på søen)

Skibet sejler indenskærs det meste af natten og ankommer til Arsuk tidlig morgen. Skibet lægger ikke til her, da havnen er for lille, men du kan tydeligt se byen fra dækket. Fra Arsuk sejles der mest udenskærs frem til Paamiut, hvor skibet lægger til havn omkring kl. 14 og igen ved Qeqertarsuatsiaat kl. 22:15.
 
Livet ombord på M/S Sarfaq Ittuk

Om sommeren er der en guide tilknyttet skibet. Han/hun vil sørge for god turistvenlig information undervejs. Det vil være i form af foredrag og gåture i de byer, hvor det er muligt at nå en gåtur.

Skibets agtersalon rummer også en biograf, hvor der vises film op til flere gange om dagen. Det er ikke nødvendigvis en turistfilm, da skibet også medbringer lokale, som gerne vil nyde en spændingsfilm eller komedie.

Agtersalonen har sofaer og stole og store panoramavinduer. Mange nyder at slappe af her. Derudover er der en god massagestol som er billig at benytte samtidig med at du kan nyde verdens bedste udsigt!

Dagens anløb:
Arsuk 06:45 – 07:00
Paamiut 14:00 – 14:30
Qeqertarsuatsiaat 22:15 – 22:30

-/-/-

Dag 4. Nuuk

Natten igennem sejles der igen udenskærs indtil et par timer før ankomst om eftermiddagen til Nuuk, Grønlands hovedstad.

Du har nu godt 8 timer i Nuuk. Guiden ombord har med garanti lavet en form for fælles byrundtur, hvilket kan være en god idé at tage med på.

Nuuk er en meget levende by. Især om fredagen. Her er utallige butikker, caféer, busser, myldretid og sågar lyskryds – et af de få i hele Grønland. Den gamle kolonihavn ligger i et smørhul. Her finder du Nationalmuseet, Havets Mor-statue, Hans Egede-statuen, Hans Egedes hus og mange andre ting. Kolonihavnen har en dejlig udsigt til nordlandet.

I Nuuks bagland finder du et af verdens største fjordsystemer. Det er nærmest uendeligt og et meget elsket sted af Nuuk-borgere. Allerede omkring ankomsttiden vil du se en del mindre både sejle ud af havnen. Mange tager nemlig ind i fjorden og camperer. En del har en hytte der eller overnatter i båden.

Du skal være tilbage på skibet senest kl. 20.30, da skibet sejler kl. 21. Nogen er måske gået fra borde i Nuuk, men der vil helt sikkert komme flere ombord denne aften.

Dagens anløb:
Nuuk 07:30 – 21:00

-/-/-

Dag 5. Maniitsoq - Kangaamiut - Sisimiut

Lørdag morgen anløber skibet Maniitsoq. Her bor ca. 2.800 mennesker og stedet bliver beskrevet som Grønlands Venedig. Maniitsoq ligger på en ø ved udmundingen af Hamborgsund. Hamborgsund har høje bjerge, dybe fjorde og gletsjertunger der strækker sig - nogle steder næsten helt ned til vandet. Skibet sejler indenskærs og langsomt igennem dette sund og hvis vejret er godt, nyder de fleste udsigten. Der er gode chancer for at se hvaler og besætningen er gode til at meddele over højttaleren, hvis de store dyr er i sigte.

Lige før middag er der ankomst til Kangaamiut. Herfra sejles der i mindre både ind og ud med passagererne, da havnen ikke kan anløbes.

Efter aftensmaden er der ankomst til Grønlands næststørste by, Sisimiut. Smukt ligger den der med sine høje fjelde og med de forskelligfarvede huse. Her bor ca. 5.600 indbyggere og byen er kendt for sin selvstændighed og iværksætterånd. Én af iværksætterne er en kvinde fra Sydgrønland, der har åbnet en butik der hedder Qiviut. Qiviut er det grønlandske navn for moskusuld. Moskusuld er noget af det blødeste og varmeste, du overhovedet kan få. Butikken har også andre gode grønlandsrelaterede varer og er helt sikkert et besøg værd.

Dagens anløb:
Maniitsoq 07:00 – 08:00
Kangaamiut 11:30 – 11:45
Sisimiut 19:00 – 21:00

-/-/-

Dag 6. Aasiaat - Qasigiannguit

Når du vågner om morgenen er indsejlingen til Diskobugten allerede begyndt. Her er god mulighed for at se hvaler og masser af sæler. Allerede kl. 08.00 anløber skibet Aasiaat, hvor du sejler videre i et mindre skib til Qasigiannguit om formiddagen. Du kan gå over til Sømandshjemmet (ca. 5 min. på gåben) og spise en god morgenmad mens du venter og/eller du kan nå op til den sorte kirke og evt. videre op til forsamlingshuset, hvor du kan ”titte” ind ad vinduet og se nogle af Per Kirkebys malerier. De malerier, der hænger i forsamlingshuset, er nogle han forærede byen, da han forlod den tilbage i 1960’erne.
Vær opmærksom på det tidspunkt, der står på din skibsbillet og vær gerne på havnen en halv time før afgang.

Sejlturen til Qasigiannguit kan pludselig blive til en meget spændende tur, da der er mange hvaler i Aasiaat og Qasigiannguit-området. Der er enkelte isbjerge men bare vent. De store og mange isbjerge kommer senere i programmet.
I Qasigiannguit skal du bo på Hotel Diskobay, der har en beliggenhed ud mod Diskobugten og de mange hvaler og uendelige solnedgange.

-/-/-

Qasigiannguit

I Qasigiannguit skinner midnatssolen døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen.

Dag 7. Qasigiannguit - Ilimanaq

Rejsen fortsætter i dag nordover. Ikke mange timers sejlads fra Qasigiannguit, kommer skibet frem til bygden Ilimanaq, hvor der blot bor 53 indbyggere. Bygden har en beliggenhed med smuk og lækker udsigt til Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Som alle andre byer og bygder i Grønland, ligger denne med god udsigt og lige ud til vandet.
I Ilimanaq skal du bo på Ilimanaq Lodge, som består af 15 hytter og en udsøgt restaurant, som man kan gøre brug af. Lodgen blev bygget færdigt og taget i brug i 2017, hvilket gør lodgen til et af de nyeste tiltag i Grønlandsturismen. 

De 15 hytter, der danner Ilimanaq Lodge, er lækkert og smagfuldt indrettet, men og beliggenheden slår al arkitektur.

M/-/-

Ilimanaq

Ilimanaq er én af de smukkeste bygder i Grønland. Beliggende syd for Ilulissat Isfjord og med udsigt til Diskobugten er der en helt fantastisk udsigt, hvor der ofte er mulighed for at se hvaler.

Dag 8. Ilimanaq

Dagen i dag er på egen hånd. Udflugtsmulighederne er heldigvis mange. Trænger du til at vandre lidt og opleve mere natur eller måske tage til kaffemik hos en grønlandsk familie? Det er op til dig. Hytterne lægger også op til, at man bare kan sidde og fordybe sig i Grønlands smukke natur fra terrassen eller gennem de store panoramavinduer.

M/-/-

Dag 9. Ilimanaq – Ilulissat - Glacier Lodge Eqi

Tidlig onsdag morgen sejles der igen nordover via Ilulissat. Skibet ankommer til Eqi området omkring middag, hvor skibet ligger stille foran den aktive gletsjer og venter på de øredøvende kælvinger. Imens bliver der serveret frokost ombord og omkring kl. 14 lægger båden til ved Glacier Lodge Eqi.

Her bliver du indkvarteret i din hytte med udsigt til den kælvende Eqip Sermia. Alle måltider serveres i Café Victor, hvor der også er fælles faciliteter (bad og toilet).

M/F/A

Dag 10. Glacier Lodge Eqi – Ilulissat

Morgenmaden og frokosten indtages på Glacier Lodge Eqi. Til dem der har lyst, er der efter morgenmaden mulighed for en utrolig smuk vandretur til morænen. Man vandrer via lagunen til bræfronten og indtager sin medbragte frokostsandwich fra Café Victor siddende i 1. parket på den gamle randmoræne med udsigt over bræen og bræfronten og med udsigt ned i de dybe isspalter.

Efter frokost går turen tilbage til Glacier Lodge Eqi. Vandreturen tager typisk ca. 4 timer fra Glacier Lodge Eqi og retur. Når man kommer retur, er der eftermiddagsafgang til Ilulissat omkring kl. 14. Ankomst til Ilulissat er omkring kl. 19 og du indkvarteres på Hotel Icefiord. Vil du ud at spise og opleve andet end hotellets gode restaurant, er der alt fra caféer til 4-stjernede restauranter.

M/F/-

Eqip Sermia – Eqi Gletsjer

Forestil dig en total stilhed blive afbrudt af torden. Man kigger op og tænker: Tordner det? Det er såmænd bare Eqi Gletsjer, der kælver. Små eller store stykker is brækker af, rammer vandet med et plask og skaber større eller mindre bølger.

Dag 11. Ilulissat

Vi synes som minimum man skal se Sermermiut, hvor udsigten til isfjorden vil være en super god afslutning på rejsen. Derfor er den med på denne rejse. Den er inkluderet i denne rejse.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 12. Ilulissat – København via Kangerlussuaq

Rejsen er nu slut og det er rejsedag.
Du skal med fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq og videre derfra med Atlantflyveren til København. Farvel og forhåbentligt på gensyn til mere end 10 byer og bygder og nogle uforglemmelige oplevelser.

M/-/A

Takuss’ – vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.
 

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer (i delt dobbeltværelse/kahyt/lodge med private faciliteter)

 • Fly København-Narsarsuaq // Ilulissat-Kangerlussuaq-København inkl. skatter og afgifter
 • Sejlads med Disko Line: Narsarsuaq-Qaqortoq
 • 1 nat på Hotel Qaqortoq inkl. morgenmad og transport ved ankomst/afrejse
 • 4 nætter på M/S Sarfaq Ittuk i udvendig kahyt uden måltider
 • Skibsguide ombord, kun JUNI-JULI-AUGUST
 • Sejladser i Diskobugten: Aasiaat-Qasigiannguit-Ilimanaq-Ilulissat-Eqi-Ilulissat
 • 1 nat på Hotel Diskobay i Qasigiannguit inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Ilimanaq Lodge inkl. morgenmad
 • 1 nat på Glacier Lodge Eqi i standard hytte (lodge) inkl. helpension
 • 2 nætter på Hotel Icefiord inkl. morgenmad og transfer ved ankomst/afrejse
 • Udflugter: Hvalsø Kirkeruin samt byrundtur og guidet vandretur til Sermermiut i Ilulissat

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg/kahytstillæg/hyttetillæg, 10.000 DKK

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne (med egen oplader). Adgang til el kan dog ikke tilbydes under opholdet i Glacier Lodge Eqi, da el kun bliver produceret i kortere perioder i løbet af dagen af en generator. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Ultimative Grønland - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGUL

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet