Nuuk - udflugter og ture...

Mange fra kysten (provinsen) synes, at Nuuk ”bare” er en storby. Men vi synes, Nuuk er meget mere end det. Kig dig omkring og du vil se den smukkeste natur, der omringer Grønlands hovedstad.

Guidet byrundtur, Nuuk

Byrundtur – Nationalmuseet – Kolonihavnen – Kaffemik
Denne udflugt har ”det hele” i en kulturpakke, Nuuk. Udover en byrundtur på gåben, hvor man får udpeget og fornemmet historikken, kommer man også ind på Nationalmuseet, hvor de velbevarede mumier fra Qilakitsoq kan opleves. På kolonihavnen får du udpeget statuerne og fortalt om ”Havets Moder” og Hans Egede.
Turen sluttes af med et besøg i et grønlandsk hjem, hvor du oplever ”kaffe-mik”.

Pris: 500,- DKK per person
Varighed: 4 timer
Inkluderer: Entrébillet til Nationalmuseet og kaffe/the og kage til Kaffemik

Byrundtur

En guidet tur i bil eller bus gennem efterhånden mange kvarterer i Nuuk. Fra de nyeste forsteder til den gamle kolinihavn. Du vil få historisk indblik, helt tilbage til kolonotidens begyndelse og helt frem til Hjemmestyre-tiden (i dag; Selvstyre). I løbet af turen vil der være masser af muligheder for at stoppe og tage billeder eller tage en kort gåtur op til Hans Egede-statuen ved siden af katedralen.

Pris:  300,- DKK per person
Varighed: 1,5 time
Inkluderer:  Lokal guide/chauffør

Vandreture i fjeldene omkring Nuuk

Vigtigt: Bevæg dig ikke på egen hånd ud at vandre. Fjeldene i Nuuk ser fredelige ud, men de er krævende og terrænet kan være farligt for folk der ikke kender det.

Vi vil til enhver tid anbefale guidede ture i og omkring Nuuk. Hvis du vil på en sådan tur — ring endelig til os. Vi skal nok finde en tur til dig.

Sejlads på et af verdens største fjordsystemer

En heldagstur gennem et af verdens største fjordsystemer. Nogle steder er vandet helt turkisgrønt. De stejle fjeldsider skaber dramatik og i bunden af en af fjordene, dukker en aktiv gletsjer op. Her stopper vi selvfølgelig op og lytter til/ser på den smukke og voldsomme natur. Nogle dage kan vi pga. is ikke komme ret tæt på gletsjeren, men sejladsen mellem tusindvis af isbjerge er bjergtagende. Vi sejler med isforstærkede skibe med opvarmet kabine og siddepladser til alle indendørs. De store walk-around dæk gør det også muligt at tilbringe noget af sejladsen på dækket under sejlads, hvis man ønsker det.
Der er gode muligheder for at se hvaler (især pukkehvaler), sæler og forskellige fugle – heriblandt; havørnen.

Pris: 1.900,- DKK pr. person
Varighed: 7-8 timer
Inkluderer: Frokost, Kaffe og te
Inkluderer IKKE: Andre drikkevarer og snacks

Qooqqut Nuann’ – Fang selv og spis

Selvfanget og friskfanget fisk, er det bedste!

Sejlturen starter fra Kolonihavnen i Nuuk og direkte ind i fjordsystemet, hvor vi finder et dejligt spot og sætter linen ned. Der vil typisk være torsk, men der er også rigtig gode chancer for at fange de smukke rødfisk.
Efter noget tid med fiskeri, trækker vi linen op og stikker ind til den forladte bygd, Qooqqut. Omkranset af smukke bjerge, ligger det ufattelig smukt. Her er flere sommerhuse og en familiedrevet restaurant ”Qooqqut Nuan”, der direkte oversat betyder ”Herlige Qooqqut”. Her er det muligt at få sin egen fangst tilberedt, men er man ikke til fisk, så kan man også vælge mellem 3 andre hovedretter fra menukortet.

Pris: 1.300,- DKK pr. person
Varighed: 6 timer
Inkluderer: Middag i restauranten *Vegetar er også muligt, kaffe og te under sejladsen
Inkluderer IKKE: Drikkevarer i restauranten og snacks til turen

Kajak-skole

”Kayak” er et internationalt ord, der stammer fra det grønlandske ord “qajaq”.
Lær at bruge dette ældgamle værktøj i dens rette element; Grønland
Efter lidt introduktion til kajak og noget teori, er vi klar til at hoppe ned i en kajak. Kajak-guiden er en kyndig kajakroer og vil følge jer tæt. Sikkerheden og udstyret er i top.

Pris: 995,- DKK pr. person
Varighed: 3 timer
Inkluderer: Udstyr til kajakturen, dragt handsker, kajak osv.
Inkluderer IKKE:  Drikkevarer eller snacks – medbring gerne jeres eget.

Nuuk - på egen hånd

Byen emmer af historie og kultur. Grønlands Nationalmuseum & Arkiver delt op i flere bygninger og har en spændende historie at fortælle om Grønlands historie. Museet har en del samlinger, bl.a. de velbevarede mumier fra Qilakitsoq ved Uummannaq. Mumierne blev fundet af lokale tilbage i 1972, hvor de fandt en gravplads med 6 kvinder og 2 børn.

En gåtur i den gamle kolonihavn er et must i Nuuk. Nationalmuseet og andre fredede og velbevarede, farverige bygninger er at se dernede. Havets Moder står på havbunden, smukt placeret ved vandkanten med udsigt til nordlandet.

Der er også flere spisesteder og caféer. Nuummiutter (Nuuk-borgerne) ynder at tage ud og mødes. Så gå endelig ud, det er en rigtig god måde at mødes eller observere de lokale på.

Om Nuuk

Nuuk er i en rivende udvikling og har sådan set altid været det, siden den blev til. I dag rummer hovedstaden flere caféer, kulturhus, svømmehal, lufthavn, flere havne og er hovedsæde for rigtig mange ting som bl.a. sygehus, domstol, uddannelse og mange større firmaer.

Byen er helt klart den by, hvor det tydeligst kommer til udtryk at”kulturen møder civilisationen”. Mange bohemeagtige kunstnere lever i Nuuk side om side med den 'stramme' forretningsmand. Her er plads til alle, og det er tydeligt at se, at lægen og kassedamen lever side om side.
 
Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men det er lyst døgnet rundt om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se nordlys, når det er mørkt

For udflugter henviser vi til Nuuk Water Taxi, der hver uge har et fast program. Nuuk Water Taxi har kontor centralt v. kolonihavnen i Nuuk. Se evt. www.watertaxi.gl 

Vi anbefaler en helikoptertur over Nuuk. Turen varer 15-20 min. og koster ca. DKK 1.400. Det er en fin oplevelse.

Rejser med ophold i Nuuk