Nuuk

Mange fra kysten (provinsen) synes, at Nuuk ”bare” er en storby. Men vi synes Nuuk er meget mere end det. Kig dig omkring og du vil se den smukkeste natur, der omringer Grønlands hovedstad.

Nuuk er i en rivende udvikling og har sådan set altid været det, siden den blev til. I dag rummer hovedstaden flere caféer, kulturhus, svømmehal, lufthavn, flere havne og er hovedsæde for rigtig mange ting som bl.a. sygehus, domstol, uddannelse og mange større firmaer.

Byen er helt klart den by, hvor det tydeligst kommer til udtryj at”kulturen møder civilisationen”. Mange bohemeagtige kunstnere lever i Nuuk side om side med den 'stramme' forretningsmand. Her er plads til alle, og det er tydeligt at se, at lægen og kassedamen lever side om side.
 
Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men det er lyst døgnet rundt om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se nordlys, når det er mørkt

For udflugter henviser vi til Tupilak Travel, der hver uge har et fast program. Deres kontor ligger centralt i Nuuk, hvor de dagligt (på hverdage) har åbent 08.30-16.30. Se www.tupilaktravel.com

Vi anbefaler en helikoptertur over Nuuk. Turen varer 15-20 min. og koster ca. DKK 1.400. Det er en fin oplevelse.

Udflugter i og omkring Nuuk - på land

Guidet byrundtur, Nuuk

Guiden tager dig med i bus eller bil rundt i Nuuk. Du vil se de nye bydele, hvor guiden fortæller lidt mere om arkitekturen og hverdagen for de ca. 17.000 indbyggere i Grønlands hovedstad. Fra den nyere bydel tager guiden dig med hen til lidt ældre bydele og turen ender nede ved kolonihavnen, hvor vi skal helt tilbage til 1700-tallet.

Varighed: Ca. 1½ time

Vandreture i fjeldene omkring Nuuk

Vigtigt: Bevæg dig ikke på egen hånd ud at vandre. Fjeldene i Nuuk ser fredelige ud, men de er krævende og terrænet kan være farligt for folk der ikke kender det.

Vi vil til enhver tid anbefale guidede ture i og omkring Nuuk. Hvis du vil på en sådan tur — ring endelig til os. Vi skal nok finde en tur til dig.

Kaffemik hos en grønlandsk familie

Ordet "kaffemik" er dansk. Men ordet har sin oprindelse i Grønland. Kaffemik er noget man holder, for at fejre f.eks. første skoledag, fødselsdag, bryllup, konfirmation og meget mere. Det er faktisk helt normalt, at lokale er til en kaffemik ca. 1 gang om ugen.

Kaffemik er "åbent hus", hvor man kommer og går indenfor et tidsinterval. Der bliver typisk serveret kaffe/the, kage og noget grønlandsk proviant. Denne "udflugt" her er lavet specifikt til dig/jer, på bestilling. Men det er ligeså hyggeligt.

Varighed: Ca. 2 timer

Udflugter i og omkring Nuuk - til vands

Isfjorden, Narsap Sermia

Fra Nuuk er der ca. 2 timers sejlads ind til bunden af fjorden og ind til Isfjorden. Sejlturen går forbi den forladte bygd; Qoornoq, hvor det er muligt at gå en tur. Videre mod bunden af fjorden, kommer man forbi et stort fuglefjeld med havfugle. Båden flyder foran isbræen og den inkluderede frokost kan nu nydes.

Varighed: Ca. 7 timer

Fisketure

Grønlands største eksportindkomst er uden tvivl fiskeri - og dermed det vigtigste erhverv. Mange lokale tager selv ud og fisker for at fylde fryseren op.

Omkring Nuuk er der rig mulighed for at fiske. Nuuks Fjordsystem er uoverskueligt stort og ikke det værste sted at tage hen.
Der er både torskefiskeri og rødfiskfiskeri.

Varighed: Ca. 3 timer (torsk) og ca. 4 timer (rødfisk)

Udflugter i og omkring Nuuk - i luften

Grønland ses bedst fra luften med en helikopter. Der er mulighed for at tage gode billeder oppefra og nyde udsigten i fugleperspektiv. Og så er det ingen hemmelighed, at det at flyve helikopter i sig selv, er en spændende og uforglemmelig oplevelse.

Sermitisiaq

Sermitsiaqfjeldet ligger små 15 km. fra hovedstaden.

Varighed: 1 time

Nuuk fra oven

Nuuk fra oven/Nuuk twilight.

Varighed: 20 min.

Isfjorden

Isfjorden.

Varighed: 3 timer

Oplevelser i og omkring Nuuk - på egen hånd

Byen emmer af historie og kultur. Grønlands Nationalmuseum & Arkiver delt op i flere bygninger og har en spændende historie at fortælle om Grønlands historie. Museet har en del samlinger, bl.a. de velbevarede mumier fra Qilakitsoq ved Uummannaq. Mumierne blev fundet af lokale tilbage i 1972, hvor de fandt en gravplads med 6 kvinder og 2 børn.

En gåtur i den gamle kolonihavn er et must i Nuuk. Nationalmuseet og andre fredede og velbevarede, farverige bygninger er at se dernede. Havets Moder står på havbunden, smukt placeret ved vandkanten med udsigt til nordlandet.

Der er også flere spisesteder og caféer. Nuummiutter (Nuuk-borgerne) ynder at tage ud og mødes. Så gå endelig ud, det er en rigtig god måde at mødes eller observere de lokale på.

Rejser med ophold i Nuuk