Hvornår er det bedst at rejse til Grønland....

Ønsker du at opleve hundeslæde og nordlys, bør du rejse om vinteren, hvor der er sne og mørkt nok til at kunne se nordlyset. Drømmer du derimod om midnatssol, vandreture, sejlture mm., er det bedst i sommermånederne, hvor dagene er længere og mulighederne for oplevelser lidt flere.

Hvad skal man se i Grønland?

Spørger du en rejseleder, der har rejst over hele Grønland i flere år, ville han/hun nok svare Sydgrønland. Der er mange gode vandremuligheder og fåreholderstederne er et fantastisk sted at overnatte og på den måde være tæt på de lokale.

Spørger du i forhold til isbjerge og midnatssol, er Diskobugten det bedste bud. Diskobugten rummer alt det, der typisk bliver vist på tv - og billederne bliver ikke manipuleret. Her er vanvittig smukt. De mange hvaler om sommeren og solen, der stråler på de kæmpestore isbjerge,gør, at området er velbesøgt om sommeren.

Og så er der også smukke Østgrønland. Ægte kultur møder det moderne.

Hvordan kommer man til Grønland?

Der flyves både fra Danmark og fra Island. Fra Danmark er det pt. kun Air Greenland og fra Island er det både Air Greenland og Air Iceland. Det tager kun ca. 4½ time fra København til Kangerlussuaq eller Narsarsuaq og fra Island tager det 2-3 timer, alt efter hvor i Grønland man skal hen.

Hvordan kommer man rundt i Grønland?

Der er ingen veje eller jernbanelinier mellem byerne og bygderne. Derfor er det meget naturligt, at man enten sejler eller flyver mellem disse, hvilket er muligt hele året rundt. Nogle er bare lidt mere besværlige at nå frem til end andre.

Hvornår er der nordlys på Grønland?

Når der er solstorme, mørkt og skyfrit.

Hvornår er det sommer i Grønland?

Juni, juli og august som i Danmark.

Hvor ser man hvaler i Grønland?

Der er hvaler overalt i de grønlandske farvande, men i Diskobugten og i Tasiilaq-området er den mest fotograferede hval pukkelhvalen, som er meget aktiv og synlig i sommermånederne, endda et godt stykke ind i september måned.

Hvornår er der myg i Grønland?

I juni, juli og lidt ind i august, hvor de erstattes af små fluer. I september måned er det slut med dem begge.

Hvad skal man pakke til en ferie i Grønland?

Som grundregel: fornuftigt, sæsonbetonet og lag-på-lag. Se vores pakkelister her