Hundeslæde og nordlys i Ilulissat

Slædehunde i deres rette element, frostklar himmel, knitrende sne og flagrende nordlys på nattehimlen, røde kinder og varmt tøj. Oplev en typisk dag i Ilulissat i januar, februar og marts måned.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Denne rejse er for dig, som drømmer om at opleve den grønlandske vinter og hundeslædekørsel.

Solen er endelig kommet tilbage fra sit vinterhi og nu kommer den alt for korte hundeslædesæson og skal nydes de næste par måneder. Det er en helt særlig oplevelse at opleve det smukke grønlandske vinterlandskab fra hundeslæde. Hold også godt øje med nordlyset!

Ilulissat er et godt udgangspunkt for hundeslædeture. Der er cirka 3.000 slædehunde i Ilulissat og kuskene er klar til at give gæster fra udlandet en oplevelse for livet.

Glæd dig til

 • Kom til ”hovedstaden” i Diskobugten i vinterklæder
 • Kør hundeslæde i smukke omgivelser
 • Find ud af at nordlys er en larmende stille og vild oplevelse
 • Oplev en UNESCO Verdensarvsliste-destination
 • Få mulighed for at lære om vintersagaer fra gammel tid
 • Tag de flotteste billeder af snelandskab, hundeslæde og enorme isbjerge
 • Mulighed for at sejle blandt gigantiske isbjerge i isfjorden
 • Lær Knud Rasmussen (polarforsker) at kende i hans fødehjem, der i dag er museum
 • Oplev de smukkeste og hurtigste solnedgange

Program

Dag 1. København – Ilulissat via Kangerlussuaq
Blot 4½ times flyvning over Nordatlanten tager det at flyve til Kangerlussuaq, hvorfra du skifter til et mindre fly der på 45 min. tager dig endnu længere nordpå – til Ilulissat ved Diskobugten.

Dag 2-5. Ilulissat – hundeslæde, sagn og myter
Dagene er lagt op til at du skal opleve hundeslæde og nordlys. Alt efter hvordan vejret arter sig, bliver der sat dage på.

Dag 6. Hjemrejse Ilulissat – København via Kangerlussuaq
Hjemrejsedag. Dagen starter tidligt og slutter sent i København, hvor du ”taber” de 4 vundne timer tilbage.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1. København — Ilulissat via Kangerlussuaq

Flyveturen fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland tager ca. 4½ time. Med god service og film på menuen går tiden hurtigt.

I Kangerlussuaq skifter du over til et mindre fly, der tager dig til Ilulissat. Hotellets bus holder og venter i Ilulissat Lufthavn og kører de 5-10 min. ned til hotellet, hvor du nu skal være de næste 5 nætter / 6 dage.
-/F/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 2-5. Ilulissat – hundeslæde, sagn og myter

På denne rejse er der arrangeret en hundeslædetur på 2 timer. En hundeslædetur kan i virkeligheden vare alt fra 5 minutter til 14 dage. Vi tilbyder 3 varianter: 2 timer, 5 timer eller en 2 dages hundeslædetur med overnatning i en hytte. Vi kan ikke sige, hvilken der passer dig bedst. De er alle 3 gode. Dog får du selvfølgelig mere indsigt i livet på hundeslæde, jo længere en tur du vælger.

Der er ligeledes arrangeret en kulturel oplevelse: Inuit and legends – Sagn og Myter.
Du bydes velkommen i tørvehytten på fjeldet, hvor du kan pakke dig ind i skind og tæpper fra den grønlandske fauna. Guiden vil introducere dig til de sagn og myter, som er blevet fortalt gennem generationer og i vintermånederne holder vi løbende øje med om nordlyset danser over himlen uden for.

I hytten bliver der også serveret en grønlandsk kaffe (alkohol).

Dagene er på egen hånd, men vi anbefaler selvfølgelig at tage på nogle guidede udflugter, hvor guiden vil fortælle vigtig og god viden om forskellige grønlandske forhold. En byrundtur i Ilulissat, den smukke Sermermiut vandring og en isfjordssejlads, hvor du ser de gigantiske isbjerge og måske hvaler på tæt hold er de 3 udflugter, vi som udgangspunkt anbefaler som et minimum. Se de forskellige udflugtsmuligheder her.

Ilulissat er Grønlands næststørste by med ca. 5.000 indbyggere. Det er nok den by i Grønland, hvor der er flest hoteller og anden form for indkvartering. Byen er godt besøgt af folk fra hele verden nok mest pga. isfjorden og dens enorme isbjerge.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isfjorden er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på denne fornemme liste. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

En gratis mulighed – nordlys!
I januar - marts måned er det muligt at se nordlys. Er det skyfrit og mørkt nok, er der så godt som garanti for at se nordlys. Det er også muligt at tilmelde sig en nordlystur – se mere her
M/-/-

Dag 6. Hjemrejse Ilulissat – København via Kangerlussuaq

Nu står hundeslæde og Ilulissat/Grønland på dit rejse CV og oplevelsen har givetvis været uforglemmelig.

Hjemrejsen påbegyndes i dag. Der er tidlig afrejse fra Ilulissat og sen ankomst til København. Husk at lægge 4 timer oveni den grønlandske tid.
M/-/-

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Klik her for pris og praktisk info

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r (Air Greenland)
 • 5 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Transport fra/til lufthavn og hotel (Ilulissat)
 • Guidet udflugter: 2 timers hundeslædekørsel (2 per slæde) og Inuit Legends (saga-aften)
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på Atlantflyvningen
 • Andre udflugter udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Leje af sælskindsjakke og bukser samt støvler (sælskindsbukser og anorak kr. 125 pr. dag og Baffin/Sorel-støvler kr. 65 pr. dag. Oplys venligst str. ved evt. bestilling
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 2.325 DKK

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Har du brug for yderligere forklaring, er du meget velkommen til at kontakte os.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Overnatning

Generel information ved kørsel på hundeslæde

Ved hundeslædekørsel er det vigtigt, at man overholder nedenstående, få forholdsregler, for at sikre sig mod skader og kulde, samt for at få en optimal kørsel på slæderne.
 
 • Slædekusken vil oftest sidde forrest på slæden, alternativt i korte perioder løbe ved siden af slæden, eller "hænge" på opstanderen bagest på slæden.
 • Passagerer sidder med front mod køreretningen.
 • Hvis der køres over jævnt terræn, kan du skifte position og sidde på tværs af slæden.
 • Placer altid dine ben oppe på slæden, så fødderne ikke slår mod sten, klipper, is el.lign.
 • I ujævnt terræn, eller på vej op ad bakke, skal du holde i de dertil indrettede snore/liner. Hold ALDRIG på siden af slæden, da dette kan give skader på fingrene, hvis de kommer i klemme under slæden.
 • I ujævnt terræn kan du hjælpe slædekusken med at holde balancen, ved at læne dig til den modsatte side af, hvor slæden krænger.
 • Ved stejle stigninger i terrænet kan det være nødvendigt at stå af slæden og gå ved siden af denne til stigningen er ophørt.
 • Når der køres på is, vil man nu og da passere sprækker i isen. Det er vigtigt at du bliver på slæden (medmindre slædekusken giver specifik, anden information), da det oftest er lettere at passere disse sprækker siddende på slæden.
 • Hvis det er koldt, bør man stå af slæden regelmæssigt for at løbe / gå sig til varmen ved siden af slæden.
 • Gå aldrig hen til hundene.
 • Giv aldrig hundene godbidder, eller rester fra din madpakke.
 • Brug altid solbriller/skibriller og husk solcreme med høj faktor. Solcremen må IKKE være vandbaseret.
 • Kamera og videoudstyr bør opbevares under overtøjet, så batterierne sikres mod kulde.
 • Medbragt mad opbevares bedst under overtøjet eller nedpakket mellem tøj, hvor det kan holde sig frostfrit.

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellet (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

Fysiske krav til rejsende i Grønland

Grønland er bakket og ujævnt, og vejret bestemmer som udgangspunkt alt i Grønland. Det er man vant til her, men som besøgende i landet kan det være en udfordring, hvis du ikke er tilstrækkelig forberedt på forholdene. Er du til gengæld bevidst om, at Grønland er alt det, kan du glæde dig til en uforglemmelig rejse i et af verdens smukkeste lande.

Som udgangspunkt tillader vi os at stille krav til dig som rejsende: F.eks. at du er fysisk selvhjulpen. Du skal kunne bære din bagage fra bus til værelse, fra havn til skib (ombord op ad en rampe) og fra bus til lufthavnsbygningen osv.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil selvfølgelig tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Hundeslæde og nordlys i Ilulissat - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*
Turkode: IGHN

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet

 
Greenland by Topas | greenland@topas.dk | Bakkelyvej 2 | 8680 Ry - Denmark - Phone (+45) 73 70 93 39 | Cvr: 17630008 © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark