Narsarsuaq - udflugter og ture...

Fjordene glimter i iøjnefaldende turkisblå farver og står i stærk kontrast til de små og store isfjelde og det grønne land.

Sejltur til Qooroq Gletsjer

Ikke langt fra Narsarsuaq er der en meget isfyldt fjord der går ind til Qooroq Fjord. Ca. 15 km inde i bunden af fjorden finder vi Qooroq Gletsjer. Man må sige, at gletsjeren er aktiv: Den spytter 200 tons is ud om dagen. Gletsjeren viser sig tydeligt, og man fornemmer hurtigt hvor gletsjerudmundingen kommer fra, nemlæig den store indlandsis.

Kaptajnen slukker motoren, og straks bliver du overvældet af den larmende stilhed og luften fra boblerne i isstykker, der knitrer på livet løs.

Varighed: 1½ - 3 timer
Pris: DKK 580
Prisen inkluderer: Sejlads og forfriskning med is – mere end 1000 år gammel!

Qassiarsuk (Brattahlid)

I 2017 blev 5 delområder af Sydgrønland anerkendt som en samlet UNESCO Verdensarvsdestination. De 5 steder udgør tilsammen ”Kujataa Grønland: Norrøn og Inuit-landbrug ved randen af indlandsisen”.

Qassiarsuk er delområde 1. Blot en 15 minutters sejlads fra Narsarsuaq – over på den anden side af fjorden ligger bygden, som er er et fåreholdersted. Her er også landbrug på fuldstændig samme jord, som Erik den Røde havde sit landbrug.

Fra Qassiarsuk kan du også vandre på egen hånd af traktorsporet over mod den isfyldte Bredefjord. På halvvejen kan du nyde den flotteste udsigt ud over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går du hele vejen ned til fåreholderstedet, Tasiusaq er det 16 km t/r.

Varighed: Fra 3 timer til en hel dag
Krav til deltagerne: Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur
Pris: DKK 400
Prisen inkluderer: Sejlads Narsarsuaq – Qassiarsuk t/r. Folder med kort

Om Narsarsuaq

Én af de smukkeste indflyvninger i Grønland – henover indlandsisen fra Østgrønland mod vest. Nærmest svævende henover landskabet og fåreholderstederne.

Narsarsuaq er en tidligere amerikansk base, ligesom Kangerlussuaq. Så selve bygden er ikke helt så charmerende, som andre bygder med farverige huse og grønlandskhed. Det er mere barakker og betonbygninger.
 
Kigger man op og ud på horisonten, ser man hvor fantastisk frodigt og smukt der er.

Narsarsuaq er også indfaldsporten til Sydgrønland og her lander fly fra København, nordfra i Grønland og fra Island. Her bor omkring 150 indbyggere, hvor stort set alle arbejder i lufthavnen og på hotellet.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men lyst stort set døgnet rundt i sommermånederne
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt