Nuuk og Ilulissat m. kystskib

Se Grønlands hovedstad Nuuk, sejl op langs vestkysten med det dejlige kystskib og oplev en af verdens smukkeste indsejlinger blandt de enorme isbjerge ved Ilulissat Isfjord.

Rejsen kort Dagsprogram Pris- og praktisk info

Rejsen kort

Denne rejse er for dig, der har et ønske om at kombinere Nuuk og Ilulissat. Det kan være for at besøge familie, venner eller bekendte i Nuuk, eller med ønsket om at være på egen hånd i Nuuk for bagefter at sejle op langs vestkysten til Ilulissat og den smukke Diskobugt.

Turen går op langs kysten med det dejlige skib M/S Sarfaq Ittuk. Undervejs kommer du til at se flere byer og masser af smuk og varieret natur. Ombord er der en skibsguide (juni-juli-august), som holder foredrag og inviterer med på byrundture undervejs.

Glæd dig til

 • Se en af verdens mindste hovedstæder, Nuuk
 • Mulighed for at gense eller besøge familie eller venner i Nuuk
 • Evt. et besøg på Nationalmuseet, hvor du kan se Qilakitsoq-mumierne
 • En smuk 2 dages sejlads op langs Grønlands vestkyst med M/S Sarfaq Ittuk
 • Oplev en UNESCO Verdensarvsliste-destination
 • Hold dig vågen og se en evig solnedgang: Midnatssolen
 • Oplev forskellen på en bygd og storbyer som Nuuk og Ilulissat
 • Se byerne og bygderne: Nuuk, Maniitsoq, Kangaamiut, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat
 • Mulighed for at se hvaler og sæler på sejlturen op langs kysten

Program

Dag 1. København – Nuuk via Kangerlussuaq - tirsdag
Du flyver fra København til Kangerlussuaq, hvor du skifter til et mindre fly videre til Nuuk. En smuk flyvetur venter dig til Nuuk og ”nordlandet”.

Dag 2-3. Dage på egen hånd i Nuuk - onsdag - torsdag

Nuuk er en by i rivende udvikling og det er som om, det ingen ende har. Trods det virker byen hyggelig og overskuelig for de fleste rejsende. Der findes en række populære caféer, restauranter og butikker.

Dag 4. Nuuk – Ilulissat med M/S Sarfaq Ittuk - fredag
Dagen i Nuuk er på egen hånd. Om aftenen kl. 21 er der afgang med M/S Sarfaq Ittuk. Skibet åbner for check-in fra kl. 20. Her bliver du budt velkommen af skibets søde besætning og skibsguiden.

Dag 5. Dagens anløb: Maniitsoq, Kangaamiut og Sisimiut - lørdag
I dag anløber vi 3 forskellige byer, som du kan udforske, bl.a. Grønlands anden største by Sisimiut.

Dag 6. Dagens anløb: Aasiaat og Ilulissat - søndag
I dag når vi Diskobugten, med ankomst til Ilulissat med ankomst kl. 13 og indkvartering på Hotel Icefiord.

Dag 7-9. Byrundtur, Sermermiut vandring samt Isfjordssejlads - mandag - tirsdag - onsdag
I disse dage er arrangeret guidet byrundtur, hvor man til fods vil gå rundt i byen i et par timer. Ligeledes er der arrangeret en gåtur til Isfjorden og Sermermiut boplads, som er en del af UNESCO´s Verdensarvsliste.

Dag 10. Hjemrejse. Ilulissat – København via Kangerlussuaq - torsdag
Farvel til Ilulissat og Grønland for denne gang og returrejse til København.

Klik her for at se detaljeret dagsprogram her

Dagsprogram

Dag 1. København – Nuuk via Kangerlussuaq - tirsdag

Du flyver fra København til Kangerlussuaq, hvor du skifter til et mindre fly til Nuuk og "nordlandet". Som altid i Grønland er en flyvetur en smuk oplevelse, hvor du får et andet perspektiv på Grønlands natur og ufattelige størrelse.

I Nuuk er du på egen hånd men har du brug for hjælp til overnatning, transport og udflugter, sidder vi klar med god viden og vejledning.

Har du brug for et kortere eller længere ophold i Nuuk, kan det sagtens tilpasses.
-/F/-

Nuuk

Mange fra kysten (provinsen) synes, at Nuuk ”bare” er en storby. Men vi synes, Nuuk er meget mere end det. Kig dig omkring og du vil se den smukkeste natur, der omringer Grønlands hovedstad.

Dag 2-3. Dage på egen hånd i Nuuk - onsdag - torsdag

Nuuk er en by i rivende udvikling og det er som om, det ingen ende tager. Trods det virker byen hyggelig og overskuelig for de fleste rejsende. Der findes en række populære caféer, restauranter og butikker. Derudover er der biograf, svømmehal og et særdeles spændende nationalmuseum ved kolonihavnen. Kunstmuseet udstiller løbende forskellige kendte og ukendte kunstnere.

Nuuk har ca. 17.000 borgere, 5 folkeskoler og 1 friskole, gymnasium, handelsskole, universitet, selvstyre, kredsret og er det generelle hovedsæde for mange instanser i Grønland. Der er myldretid om morgenen og igen om eftermiddagen - altså en ganske almindelig ”storby”, med alt hvad der dertil hører.

Byen ligger omgivet af storslået natur og området er rig på udflugtsmuligheder.

-/-/-

Dag 4. Nuuk – Ilulissat med M/S Sarfaq Ittuk - fredag

Dagen i Nuuk er på egen hånd. Om aftenen kl. 21 er der afgang med M/S Sarfaq Ittuk. Skibet åbner for check-in fra kl. 20. Her bliver du budt velkommen af skibets søde besætning og skibsguiden.

Café Sarfaq byder på morgenmad, frokost og aftensmad til faste spisetider, som er tilpasset dagens anløbstider. Priserne er rimelige.
-/-/-

Dag 5. Dagens anløb: Maniitsoq, Kangaamiut og Sisimiut - lørdag

Allerede kl. 07 anløber skibet dagens første by: Maniitsoq, der i gamle dage hed ’Sukkertoppen’ på dansk.
Er du frisk på en hurtig byrundtur, synes vi du skal melde dig på og evt. spise morgenmad efter afgang. Maniitsoq betyder ’stedet der er ujævnt’. Der er mange trapper og broer i byen, som er en utrolig hyggelig lille by med smuk udsigt til skærgården og baglandet.

Efter Maniitsoq sejles der videre nordover gennem Hamburger Sund til Kangaamiut. Kangaamiuts havn er for lille til at skibet kan lægge til, så der sejles med en mindre båd fra skibet og ind til bygden.

Efter Kangaamiut (omkring middag) sejler skibet videre ud på åbent hav og mod Grønlands næststørste by, Sisimiut. Der er ankomst kl. 19 og afgang kl. 21. Her er der mulighed for en god byrundtur med skibsguiden.

Dag 6. Dagens anløb: Aasiaat og Ilulissat - søndag

Allerede kl. 06 om morgenen sejler skibet ind i Diskobugten. Solen står lavt og du kan sige godmorgen til Aasiaat by kl. 08, hvor der holdes en lille halv times pause. Her kan man godt lige nå op til den sorte kirke og måske forsamlingshuset, hvor Per Kirkebys afskedsgave til byen hænger.

Det er de færreste i Aasiaat, der er klar over, at byens forsamlingshus rummer en kulturperle af international karat. I sommeren 1969 malede kunstneren Per Kirkeby 24 malerier, som blev hængt op i forsamlingshuset. Forsamlingshuset er lukket, men man kan godt skimte malerierne ved at kigge ind ad vinduerne.

Herefter er der afgang mod Ilulissat og dermed sejlrutens endestation. Tag godt med varmt (lag-på-lag) tøj på og ophold dig ude på dækket så længe som muligt. Umiddelbart efter afgang fra Aasiaat er der gode chancer for at se pukkelhvaler. Kaptajnen eller styrmanden er ofte rigtig flinke til at annoncere over højtaleren, hvis der er hvaler i sigte.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og er et af de første områder i Arktis, der har fået plads på listen. Selvom området er fredet, er der særlige tilladelser til at sejle blandt isbjergene og flyve helikopterture.

Indsejlingen til Ilulissat starter allerede omkring kl. 12. Det er en helt særlig oplevelse, når skibet zigzagger mellem de imponerende isbjerge i Ilulissat Isfjord. Husk endelig at have et ekstra batteri med til dit kamera, for du får brug for det i dag.

Kl. 13 ankommer skibet til Ilulissat og på havnen står hotellets bus og venter. Efter indkvartering på hotellet er resten af dagen på egen hånd.
-/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 7. Ilulissat – byrundtur og Sermermiut vandring - mandag

Om formiddagen er der arrangeret en byrundtur. Her får du indblik i byens historie, vigtige bygninger og hverdagens liv.

Om eftermiddagen er der arrangeret en dejlig vandretur til Sermermiut. En vandretur til Sermermiut, den gamle boplads ved isfjordsmundingen, er et absolut must. Her kan du komme helt tæt på de imponerende kridhvide kæmper og se ud over fjorden, der er fyldt med isbjerge så langt øjet rækker.
M/-/-

Dag 8. Ilulissat – Midnatssejlads - tirsdag

Dagen er på egen hånd. Udover at slappe af og evt. skrive postkort kan du evt.  besøge kunstmuseet, kunsthåndværkstedet, museet og et hav af hyggelige butikker.

Om aftenen starter midnatssejlturen. Sørg for at have kameraet klar.

Fra 21. maj til 24. juli går solen ikke ned. Det giver et meget spektakulært solnedgangsagtigt lys. Isbjergene er imponerende i al slags vejr, men mange sætter stor pris på et godt billede af isbjergene i midnatssolens skær.
M/-/-

Dag 9. Ilulissat - onsdag

Dette er den sidste hele dag i Ilulissat. Dagen er på egen hånd og har du mod på det, og lyst til flere udflugter, er der et hav af muligheder både til vands, til lands og i luften.
M/-/-

Ilulissat - gigantiske Isbjerge, udflugter og ture...

Ilulissat - Jakobshavn. Ingen tvivl om at Ilulissat er ”verdens navle”, når man taler om det at rejse til Grønland.

Dag 10. Hjemrejse. Ilulissat – København via Kangerlussuaq - torsdag

Fyldt op med unikke indtryk og minder for livet er det nu tid til hjemrejse. Nyd det sidste kig ud over Diskobugten og UNESCO´s Verdensarvsliste, Ilulissat Isfjord.

I Kangerlussuaq kommer du ombord på Air Greenlands Airbus, som tager dig til København.
M/-/A

Takuss’ – vi ses!

OBS! — forlængelse af rejsen?

Synes du rejsen er for kort og ønsker du at forlænge oplevelsen? Uanset om det er til en anden destination i Grønland, kan du roligt spørge os. Vi har god viden om Grønland og kan nemt og hurtigt vejlede dig.

Klik her for pris og praktisk info

Pris- og praktisk info

Prisen inkluderer

 • Fly København-Kangerlussuaq-Nuuk // Ilulissat-Kangerlussuaq-København
 • 2 nætter ombord på M/S Sarfaq Ittuk i 2 personers udvendig kahyt (med eget bad/toilet)
 • 4 nætter på Hotel Icefiord (Ilulissat) i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Guidet udflugter: Byrundtur, Sermermiut vandring og Isfjordssejlads (Ilulissat)
 • Skibsguide ombord på M/S Sarfaq Ittuk (juni-august)
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider, udover morgenmad og måltider på atlantflyvningen
 • Overnatning i Nuuk (kan arrangeres)
 • Andre udflugter, udover de nævnte i "prisen inkluderer"
 • Rejseleder (denne rejse er på egen hånd)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg (Lavsæson: 4.625 DKK / Højsæson: 4.125 DKK)

Bemærk venligst, at prisen på rejsen er en frapris, da der kan være tillæg for en dyrere flybillet type samt en anden hytte/værelses standard, afhængig af hvordan pladssituationen ser ud, når rejsen bookes. Du har selvfølgelig først forpligtet dig til at købe rejsen, EFTER du har bekræftet et evt. tillæg i prisen.

Overnatning

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne og på Sarfaq Ittuk (med egen oplader).

Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden.

OBS

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib.

Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Vi vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for et alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid.

Nuuk og Ilulissat m. kystskib - Indhent rejsetilbud

Ja tak, jeg vil gerne modtage det bedst mulige tilbud for ovenstående rejse.

*
*
*
*

Kontakt os

Andre spændende rejser

Nyhedsbrev

Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet